BAŞKAN ERCENGİZ TARİHİ KENTLER ZİRVESİNE TAŞIYACAĞIM

KÜLTÜR 25.08.2016 - 15:53, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4620+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ TARİHİ KENTLER ZİRVESİNE TAŞIYACAĞIM

Burdur merkez Hacılar Höyüğünü ziyaret ederek çalışmalar konusunda Kazı Başkanı Prof Dr Gülsün Umurtak’dan bilgi aldı.
Hacılar Höyüğü Kazı Başkanı Prof Dr Gülsün Umurtak kazıları ziyarete gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e aktardığı bilgiler arasında Hacılar Höyüğü kazılarının bu sene ki kazı bütçesinin yetersiz olduğunu bu nedenle kazı çalışanlarının süre bakımından istenilen düzeyde çalışma yapamadığını söyledi.   Yaklaşık 6 yıldır çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek bölgedeki arkeolojik kazıları eşi Prof Dr. Refik Duru’nun çok iyi bildiğini Prof Dr. Refik Duru tarafından Burdur da ilk kazı çalışmaları 1984-1988 yıllarında  Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Kuruçay (Burdur) Kazıları 1985 – 1986     Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Hacılar Nekropolünü Arama Çalışmaları 1989 – 1992     Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Höyücek (Bucak) Kazıları (Başkan Yardımcısı) 1997………  Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Yassıhöyük (Acıpayam) Kazıları 1993 – 2010     Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Bademağacı (Antalya) Kazıları  (Başkan Yardımcısı) 2011-2016 Kazı Başkanı, Hacılar Büyük Höyük (Burdur) Kazı Başkanı olarak şimdi kendisinin sürdürdüğünü söyledi. Bu güne kadar ülkemizde yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgulardan farklı olan birçok yanı var mutlaka UNESKO Dünya mirası listesine alınacağına inandığına inandığını söyledi. Böyle bir destek kazıların hızlandırılmasını da sağlayacaktır.            ENCENGİZ TARİHİ KENTLER ZİRVESİNE TAŞIYACAĞIM Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğü Kazı Başkanı Prof Dr. Gülsün Umurtak’dan aldığı bilgiler ve edineceği dökümanlar ile konuyu tarihi kentler zirvesine taşıyacağım biz bu kuruluşun belediye olarak üyesiyiz onların imkanları çok geniş bu konuda UNESKO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gayret ederiz. Bölgemizin  Arkeolojik yerleşim yeri olma özelliği açısından çok zengin olduğunun farkındayız. Buradan basın mensuplarının vasıtası ile kültür varlıklarımıza katkı için destek verecek kuruluşlarımızın küçük de olsa katkısını bekliyorum. Gelecekte bize ve yöreye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. UNESKO Kültür mirası listesine girer ise yöreye akın edecek tarih meraklıları bölgemize akın edecektir dedi.
Burdur merkez Hacılar Höyüğünü ziyaret ederek çalışmalar konusunda Kazı Başkanı Prof Dr Gülsün Umurtak’dan bilgi aldı.

Hacılar Höyüğü Kazı Başkanı Prof Dr Gülsün Umurtak kazıları ziyarete gelen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e aktardığı bilgiler arasında Hacılar Höyüğü kazılarının bu sene ki kazı bütçesinin yetersiz olduğunu bu nedenle kazı çalışanlarının süre bakımından istenilen düzeyde çalışma yapamadığını söyledi.

 

Yaklaşık 6 yıldır çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek bölgedeki arkeolojik kazıları eşi Prof Dr. Refik Duru’nun çok iyi bildiğini Prof Dr. Refik Duru tarafından Burdur da ilk kazı çalışmaları 1984-1988 yıllarında  Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Kuruçay (Burdur) Kazıları

1985 – 1986     Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Hacılar Nekropolünü Arama Çalışmaları

1989 – 1992     Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Höyücek (Bucak) Kazıları (Başkan Yardımcısı)

1997………  Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Yassıhöyük (Acıpayam) Kazıları

1993 – 2010     Prof. Dr. Refik Duru başkanlığında Bademağacı (Antalya) Kazıları  (Başkan Yardımcısı)

2011-2016 Kazı Başkanı, Hacılar Büyük Höyük (Burdur) Kazı Başkanı olarak şimdi kendisinin sürdürdüğünü söyledi.

Bu güne kadar ülkemizde yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bulgulardan farklı olan birçok yanı var mutlaka UNESKO Dünya mirası listesine alınacağına inandığına inandığını söyledi. Böyle bir destek kazıların hızlandırılmasını da sağlayacaktır.

           ENCENGİZ TARİHİ KENTLER ZİRVESİNE TAŞIYACAĞIM

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Hacılar Höyüğü Kazı Başkanı Prof Dr. Gülsün Umurtak’dan aldığı bilgiler ve edineceği dökümanlar ile konuyu tarihi kentler zirvesine taşıyacağım biz bu kuruluşun belediye olarak üyesiyiz onların imkanları çok geniş bu konuda UNESKO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için gayret ederiz.

Bölgemizin  Arkeolojik yerleşim yeri olma özelliği açısından çok zengin olduğunun farkındayız. Buradan basın mensuplarının vasıtası ile kültür varlıklarımıza katkı için destek verecek kuruluşlarımızın küçük de olsa katkısını bekliyorum. Gelecekte bize ve yöreye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. UNESKO Kültür mirası listesine girer ise yöreye akın edecek tarih meraklıları bölgemize akın edecektir dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.