BAŞKAN ERCENGİZ VE BERABERİNDEKİLER ATA’NIN HUZURUNDA

KÜLTÜR 16.10.2019 - 11:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3008+ kez okundu.
 

BAŞKAN ERCENGİZ VE BERABERİNDEKİLER ATA’NIN HUZURUNDA

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Eşi Hülya Ercengiz, Oğlu Mehmet Ali Ercengiz, İl İlçe örgütü, İl ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.
Başkan Ercengiz, beraberindeki il ilçe örgütü, il ve belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Başkan Ercengiz’in, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Misakı Milli Kulesi’ne geçen Başkan Ercengiz, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.Başkan Ercengiz, Misakı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defterine yazdığı yazıda, milli birlik ve beraberlik şuuruna değinmesi dikkat çekti. Başkan Ercengiz’in Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı;  “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK! 1919’da yaktığınız bağımsızlık meşalesi hiç sönmeyecek. Yüz değil beş yüz yıl geçse de, içeride ve dışarıda düşmanımız belli ki hiç bitmeyecek. Bu yüzden her türlü düşmana karşı, her zaman uyanık olmak zorundayız. Bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileriyiz. Bizlere işaret ettiğiniz çağdaş uygarlıklar düzeyi için; gece gündüz demeden, durmadan çalışmak zorundayız. Cumhuriyetin bizlere sağladığı seçme seçilme hakkı ile Manevi huzurunuzda; Anadolu'nun kadim kentlerinden olan Burdur’un Belediye Başkanı olarak bulunmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, milli birlik ve beraberlik şuurunu hiç yitirmeden çalışma arkadaşlarımız ve örgütümüzle, Burdur halkının bize emanet ettiği şehrimizi, öncesinde olduğu gibi bir beş yıl daha yönetirken adaletli, ötekileştirmeyen, tüm yurttaşa eşit bir şekilde hizmet edeceğimize manevi huzurunuzda söz veriyorum. TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÖSTERDİĞİNİZ HEDEFLERE DURMADAN YÜRÜYECEK İLELEBET PAYİDAR KALACAK EGEMENLİK DE KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLACAKTIR.” Başkan Ercengiz ve beraberindeki heyet Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Grup toplantısı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmek üzere TBMM’ye geçti.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Eşi Hülya Ercengiz, Oğlu Mehmet Ali Ercengiz, İl İlçe örgütü, İl ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başkan Ercengiz, beraberindeki il ilçe örgütü, il ve belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Başkan Ercengiz’in, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Misakı Milli Kulesi’ne geçen Başkan Ercengiz, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.Başkan Ercengiz, Misakı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defterine yazdığı yazıda, milli birlik ve beraberlik şuuruna değinmesi dikkat çekti. Başkan Ercengiz’in Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı;

 “Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK!

1919’da yaktığınız bağımsızlık meşalesi hiç sönmeyecek. Yüz değil beş yüz yıl geçse de, içeride ve dışarıda düşmanımız belli ki hiç bitmeyecek. Bu yüzden her türlü düşmana karşı, her zaman uyanık olmak zorundayız. Bizlere emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileriyiz. Bizlere işaret ettiğiniz çağdaş uygarlıklar düzeyi için; gece gündüz demeden, durmadan çalışmak zorundayız.

Cumhuriyetin bizlere sağladığı seçme seçilme hakkı ile Manevi huzurunuzda; Anadolu'nun kadim kentlerinden olan Burdur’un Belediye Başkanı olarak bulunmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, milli birlik ve beraberlik şuurunu hiç yitirmeden çalışma arkadaşlarımız ve örgütümüzle, Burdur halkının bize emanet ettiği şehrimizi, öncesinde olduğu gibi bir beş yıl daha yönetirken adaletli, ötekileştirmeyen, tüm yurttaşa eşit bir şekilde hizmet edeceğimize manevi huzurunuzda söz veriyorum.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÖSTERDİĞİNİZ HEDEFLERE DURMADAN YÜRÜYECEK İLELEBET PAYİDAR KALACAK EGEMENLİK DE KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLACAKTIR.”

Başkan Ercengiz ve beraberindeki heyet Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Grup toplantısı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmek üzere TBMM’ye geçti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.