BAŞKAN KAMİL ÖZCAN; “ SÜT KALİTEMİZ ARTACAKTIR”

GÜNDEM 23.09.2020 - 14:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3223+ kez okundu.
 

BAŞKAN KAMİL ÖZCAN; “ SÜT KALİTEMİZ ARTACAKTIR”

Üreticilerimizin ve üyelerimizin çiğ sütte kalite tebliği gereği işletmelerden süt numunesi alınarak labaratuvar da analizi yapılacak.
BURDUR, ÇANAKKALE VE AKSARAY PİLOT BÖLGE OLACAK Türkiye Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı ve Burdur Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Tarım Onman Bakalığı tarafından Pilot bölge olarak Burdur, Çanakkale ve Aksaray illerin de bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri tarafından alınacak numuneler laboratuarların ilgili birimleri tarafından analizleri yapılacaktır. Üyelerimiz 24 Eylül 2020 Perşembe günü Mesai bitimine kadar  bu illerde bulunan birlik bürolarına baş vurmaları gerekmektedir.                               BİRLİK ÜYELERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT MERKEZLERİNDE YAPILACAKTIR. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen pilot iller Burdur. Çanakkale ve Aksaray illerinde bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri’ne üye yetiştirici üyelerinin proje kapsamındaki üye kayıtları üzerinden üreticilerimizin müracaatları halinde tamamlanarak kurum elemanları üretici üyelerimizin işletmelerinde alınarak laboratuarlara analiz için teslim edilecektir. Birliklerimizdeki kayıt sisteminde üyelik kayıtları bulunmayan üreticilerin işlemleri ise ilgili kurumların elemanları tarafından yapılacaktır. Üyelerimizin birlik bürolarına baş vurmaları gerekmektedir.                       LABARATUVAR SONUÇLARINA GÖRE EK DESTEKLEME YAPILACAKTIR Burdur, Çanakkale, ve Aksaray illerinde çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğe göre sınıflandırılan çiğ inek sütü için desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler varsa çiğ inek sütünün alım ve satımına ilişkin sözleşme ve her ödeme dönemi için yapılmış analiz sonucunu üyesi oldukları analiz sonucunu üyesi oldukları yetiştirici/ üretici örgütüne satış belgeleriyle teslim eder. Yetiştirici birlikleri tarafından alınan bilgiler sözleşme ve analiz sonuçları ( BSKS) ye kaydedilmesi için yetiştiricinin üretim yaptığı yerdeki veri giriş yetkisi bulunanYetiştirici ve süt üretici birliği tarafından alınarak gerekli işlemler uygulanır.  
Üreticilerimizin ve üyelerimizin çiğ sütte kalite tebliği gereği işletmelerden süt numunesi alınarak labaratuvar da analizi yapılacak.

BURDUR, ÇANAKKALE VE AKSARAY PİLOT BÖLGE OLACAK

Türkiye Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı ve Burdur Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Tarım Onman Bakalığı tarafından Pilot bölge olarak Burdur, Çanakkale ve Aksaray illerin de bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri tarafından alınacak numuneler laboratuarların ilgili birimleri tarafından analizleri yapılacaktır. Üyelerimiz 24 Eylül 2020 Perşembe günü Mesai bitimine kadar  bu illerde bulunan birlik bürolarına baş vurmaları gerekmektedir.                      

        BİRLİK ÜYELERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT MERKEZLERİNDE YAPILACAKTIR.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen pilot iller Burdur. Çanakkale ve Aksaray illerinde bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri’ne üye yetiştirici üyelerinin proje kapsamındaki üye kayıtları üzerinden üreticilerimizin müracaatları halinde tamamlanarak kurum elemanları üretici üyelerimizin işletmelerinde alınarak laboratuarlara analiz için teslim edilecektir. Birliklerimizdeki kayıt sisteminde üyelik kayıtları bulunmayan üreticilerin işlemleri ise ilgili kurumların elemanları tarafından yapılacaktır. Üyelerimizin birlik bürolarına baş vurmaları gerekmektedir.

                      LABARATUVAR SONUÇLARINA GÖRE EK DESTEKLEME YAPILACAKTIR

Burdur, Çanakkale, ve Aksaray illerinde çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğe göre sınıflandırılan çiğ inek sütü için desteklemeden yararlanmak isteyen üreticiler varsa çiğ inek sütünün alım ve satımına ilişkin sözleşme ve her ödeme dönemi için yapılmış analiz sonucunu üyesi oldukları analiz sonucunu üyesi oldukları yetiştirici/ üretici örgütüne satış belgeleriyle teslim eder. Yetiştirici birlikleri tarafından alınan bilgiler sözleşme ve analiz sonuçları ( BSKS) ye kaydedilmesi için yetiştiricinin üretim yaptığı yerdeki veri giriş yetkisi bulunanYetiştirici ve süt üretici birliği tarafından alınarak gerekli işlemler uygulanır.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.