BAŞKAN SÖNMEZ; “ SON 4 AYLIK SATIN ALMA HESAPLARI AÇIKLANSIN”

SİYASET 12.09.2019 - 13:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3771+ kez okundu.
 

BAŞKAN SÖNMEZ; “ SON 4 AYLIK SATIN ALMA HESAPLARI AÇIKLANSIN”

Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Sefa Sönmez ve Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe vererek son 4 aylık satın alma işle işlemlerinin açıklanmasını istedi.
Bucak İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Partili Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, ortak bir açıklamada bulunarak Bucak Belediyesi'nin şeffaf belediyecilik yapması için tekrardan vurgu yaptı.İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Partili Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, yaptıkları ortak açıklamada Bucak Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe vererek son 4 aya ait satın alma işlemlerinin kalem kalem açıklanması gerektiğini ifade ettiler. Açıklamada Bucak Belediyesi yetkililerine seslenen Başkan Sönmez ve Meclis Üyesi Sağar," 06/08/2019 tarihinde belediyemiz yazı işleri müdürlüğüne bir dilekçe vererek, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz 2019 ayları içerisinde gerçekleşen satın alma işlemlerine ait içeriğinde satın alınan firma, teklif alınan firma, teklif rakamları olan detaylı satın alma raporlarını liste halinde tarafımıza yazılı olarak bildirilmesini talep etmiştik. Fakat Yazı işleri müdürlüğü 05/09/2019 Tarih ve 95255676-041.02-E.3951 sayı ile cevabın da sadece satın alma raporlarını fatura listesi olarak detaylandırmadan cevaplandırmıştır. Biz de 09/09/2019 pazartesi günü   ekte sunacağımız dilekçeyi yazı işleri müdürlüğüne tekrar dan verdik ve detaylı satın alma raporlarını istedik" ifadelerini kullandılar. Açıklamanın devamında soruların cevaplarını kamuoyu tarafından beklendiğini söyleyen İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Partili Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, " Şimdi yetkililere soruyoruz; Detaylı satın alma raporlarını neden  saklıyorsunuz?  Belediyemiz satın alma biriminde yolsuzluk mu var? Halkımız arasındaki satın alma yolsuzluk söylentileri doğru mu? " Yetkililer acilen göreve davet ediyoruz, detaylı satın alma raporlarını siz kıymetli halkımız ve bizlerle paylaşmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandılar
Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Sefa Sönmez ve Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe vererek son 4 aylık satın alma işle işlemlerinin açıklanmasını istedi.

Bucak İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Partili Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, ortak bir açıklamada bulunarak Bucak Belediyesi'nin şeffaf belediyecilik yapması için tekrardan vurgu yaptı.İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Partili Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar, yaptıkları ortak açıklamada Bucak Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe vererek son 4 aya ait satın alma işlemlerinin kalem kalem açıklanması gerektiğini ifade ettiler.

Açıklamada Bucak Belediyesi yetkililerine seslenen Başkan Sönmez ve Meclis Üyesi Sağar," 06/08/2019 tarihinde belediyemiz yazı işleri müdürlüğüne bir dilekçe vererek, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz 2019 ayları içerisinde gerçekleşen satın alma işlemlerine ait içeriğinde satın alınan firma, teklif alınan firma, teklif rakamları olan detaylı satın alma raporlarını liste halinde tarafımıza yazılı olarak bildirilmesini talep etmiştik. Fakat Yazı işleri müdürlüğü 05/09/2019 Tarih ve 95255676-041.02-E.3951 sayı ile cevabın da sadece satın alma raporlarını fatura listesi olarak detaylandırmadan cevaplandırmıştır. Biz de 09/09/2019 pazartesi günü   ekte sunacağımız dilekçeyi yazı işleri müdürlüğüne tekrar dan verdik ve detaylı satın alma raporlarını istedik" ifadelerini kullandılar.

Açıklamanın devamında soruların cevaplarını kamuoyu tarafından beklendiğini söyleyen İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Partili Bucak Belediye Meclis üyesi Ali Sağar,
" Şimdi yetkililere soruyoruz;
Detaylı satın alma raporlarını neden  saklıyorsunuz?
 Belediyemiz satın alma biriminde yolsuzluk mu var?
Halkımız arasındaki satın alma yolsuzluk söylentileri doğru mu? "
Yetkililer acilen göreve davet ediyoruz, detaylı satın alma raporlarını siz kıymetli halkımız ve bizlerle paylaşmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.