BAŞPEHLİVAN RECEP KARA YİNE ÜNİVERSİTEMİZİN GURURU OLDU

25.07.2016 - 15:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3296+ kez okundu.
 

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA YİNE ÜNİVERSİTEMİZİN GURURU OLDU

Lisansüstü eğitimleri için Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yüksek Lisans öğrencisi Kırkpınar Başpehlivanı Recep KARA bir kez daha başpehlivanlık ünvanını elde etti
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığını finalinde Mehmet YEŞİL YEŞİL’İ yenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yüksek Lisans Öğrencimiz Recep KARA kazandı. Rakipleri Fatih KOYUNCU, Hasan ZEYBEK, Ali GÖKÇEN, Serhat BALCI ve Şaban YILMAZ’ı yenen MAKÜ’lü Recep Kara finalde Mehmet YEŞİL YEŞİL’i yenerek başpehlivan oldu. Kırkpınar’da 2004, 2007, 2008 yıllarında başpehlivan olan KARA, bu yıl da başpehlivanlığı almasıyla 4. kez Kırkpınar Başpehlivanı ünvanını almış oldu. Üniversitemizin spora verdiği önemi dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Türkiye’de yağlı güreş organize eden ilk üniversite olmak istiyoruz” dedi. Kampüs içerisine yağlı güreş yapılabilecek spor ve konaklama sosyal alt yapının da hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Rektör KORKMAZ; “Burdur’un ve bölgemizin geleneksel bir sporu olan yağlı güreşe üniversite olarak da, Burdur olarak da gelişmesine katkı verecek bir çalışma niyetimiz var. Bu zaten bizim seçim sürecindeki gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projeler arasında vardı. Güreş müsabakalarının olmadığı zamanda Türkiye’deki bütün başpehlivanları burada ağırlayarak bir çalıştay ya da bir sempozyum şeklinde bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle bilimsel olarak yağlı güreşi masaya yatırmış oluruz. Akademik düzlemde bizim de bu anlamda bir çalışmamız olur. Güreşçilerimize hayırlı olsun diyor ve Üniversitemize bu gururu yaşattığı için Başpehlivan Recep KARA’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Lisansüstü eğitimleri için Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yüksek Lisans öğrencisi Kırkpınar Başpehlivanı Recep KARA bir kez daha başpehlivanlık ünvanını elde etti

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığını finalinde Mehmet YEŞİL YEŞİL’İ yenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yüksek Lisans Öğrencimiz Recep KARA kazandı.

Rakipleri Fatih KOYUNCU, Hasan ZEYBEK, Ali GÖKÇEN, Serhat BALCI ve Şaban YILMAZ’ı yenen MAKÜ’lü Recep Kara finalde Mehmet YEŞİL YEŞİL’i yenerek başpehlivan oldu.

Kırkpınar’da 2004, 2007, 2008 yıllarında başpehlivan olan KARA, bu yıl da başpehlivanlığı almasıyla 4. kez Kırkpınar Başpehlivanı ünvanını almış oldu.

Üniversitemizin spora verdiği önemi dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Adem KORKMAZ; “Türkiye’de yağlı güreş organize eden ilk üniversite olmak istiyoruz” dedi. Kampüs içerisine yağlı güreş yapılabilecek spor ve konaklama sosyal alt yapının da hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Rektör KORKMAZ; “Burdur’un ve bölgemizin geleneksel bir sporu olan yağlı güreşe üniversite olarak da, Burdur olarak da gelişmesine katkı verecek bir çalışma niyetimiz var. Bu zaten bizim seçim sürecindeki gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projeler arasında vardı. Güreş müsabakalarının olmadığı zamanda Türkiye’deki bütün başpehlivanları burada ağırlayarak bir çalıştay ya da bir sempozyum şeklinde bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle bilimsel olarak yağlı güreşi masaya yatırmış oluruz. Akademik düzlemde bizim de bu anlamda bir çalışmamız olur. Güreşçilerimize hayırlı olsun diyor ve Üniversitemize bu gururu yaşattığı için Başpehlivan Recep KARA’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.