BATMANLI AHMET 4 ŞUBATTA TEDAVİYE BAŞLANACAK

SAĞLIK 31.01.2020 - 10:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4300+ kez okundu.
 

BATMANLI AHMET 4 ŞUBATTA TEDAVİYE BAŞLANACAK

Yakalandığı beyincik erimesiyle zor günler geçiren Ahmet Çınar Abay için sosyal medyada kampanya başlatılmıştı.
Batman'da oturan Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocukları Emircan Abay (11) ile Ahmet Çınar Abay (5) ölümcül bir hastalık olan NCL (Nöronal Ceroid Lipofuscinosis) hastalığına yakalandı. Emircan, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedaviye yanıt vermedi. Ahmet için ise, 3 milyon liraya ihtiyaç olduğunun duyulmasının ardından Batman Valiliği'nden alınan onayla sosyal medyada kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanya sonucu 2 milyon 350 bin toplandı Twitter'da takipçileriyle Valilik onaylı tedavi kampanyalarında yıllardır büyük miktarları çok hızlı tamamlanmasıyla bilinen Twitter fenomeni Mehmet Berk Ergin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Ahmet'in babasıyla görüştüm. Ahmet 4 şubatta Ankara'da tedaviye başlayacak. Sizin ve Batmanlıların desteğiyle çok kısa sürede toplanan miktar 2 milyon 350 bin. 12 yıldır herkese yetişiyorsunuz. Gökyüzü sayenizde hep mavi. Hepinize minnettarım." dedi. Ahmet tedaviye başlayacak Ardından bir paylaşım daha yapan Ergin, "Gözümüz aydın. Ahmet tedavisini olacak. 120 bin de Eczacılar Odası indirim ayarladı. Toplanması gereken miktar 3 milyon. Parada az eksik var. Onu da toplarsınız biliyorum. 12 yılda ne yüz binler, ne milyonlar topladınız. 3-5 TL demeden göndermeye devam edelim. Haydi canlar." dedi. NCL hastalığı nedir? NCL hastalığı bir tür sinirsel bozukluktur. Ölümcül bir hastalık olduğu da bilinen bu hastalık, çocukluk döneminde başlar, hastalığa yakalanan çocuklar sağlıklı görünmesine rağmen hastalık ilerledikçe zihinsel becerileri zarar görmeye başlar. Nöbetler de geçirmeye başlayan bu çocuklar zamanla görememe riskiyle karşı karşı karşıya kalabilir.  
Yakalandığı beyincik erimesiyle zor günler geçiren Ahmet Çınar Abay için sosyal medyada kampanya başlatılmıştı.

Batman'da oturan Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocukları Emircan Abay (11) ile Ahmet Çınar Abay (5) ölümcül bir hastalık olan NCL (Nöronal Ceroid Lipofuscinosis) hastalığına yakalandı. Emircan, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedaviye yanıt vermedi. Ahmet için ise, 3 milyon liraya ihtiyaç olduğunun duyulmasının ardından Batman Valiliği'nden alınan onayla sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Başlatılan kampanya sonucu 2 milyon 350 bin toplandı

Twitter'da takipçileriyle Valilik onaylı tedavi kampanyalarında yıllardır büyük miktarları çok hızlı tamamlanmasıyla bilinen Twitter fenomeni Mehmet Berk Ergin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Ahmet'in babasıyla görüştüm. Ahmet 4 şubatta Ankara'da tedaviye başlayacak. Sizin ve Batmanlıların desteğiyle çok kısa sürede toplanan miktar 2 milyon 350 bin. 12 yıldır herkese yetişiyorsunuz. Gökyüzü sayenizde hep mavi. Hepinize minnettarım." dedi.

Ahmet tedaviye başlayacak

Ardından bir paylaşım daha yapan Ergin, "Gözümüz aydın. Ahmet tedavisini olacak. 120 bin de Eczacılar Odası indirim ayarladı. Toplanması gereken miktar 3 milyon. Parada az eksik var. Onu da toplarsınız biliyorum. 12 yılda ne yüz binler, ne milyonlar topladınız. 3-5 TL demeden göndermeye devam edelim. Haydi canlar." dedi.

NCL hastalığı nedir?

NCL hastalığı bir tür sinirsel bozukluktur. Ölümcül bir hastalık olduğu da bilinen bu hastalık, çocukluk döneminde başlar, hastalığa yakalanan çocuklar sağlıklı görünmesine rağmen hastalık ilerledikçe zihinsel becerileri zarar görmeye başlar. Nöbetler de geçirmeye başlayan bu çocuklar zamanla görememe riskiyle karşı karşı karşıya kalabilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.