BAYRAM NEDENİYLE ALINAN ÖNLEMLER

DİĞER 11.06.2018 - 15:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3939+ kez okundu.
 

BAYRAM NEDENİYLE ALINAN ÖNLEMLER

Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içinde geçirmesini temin etmek, bir aksaklığa yol açmamak amacıyla aşağıda belirtilen önlemler alınmıştır.
        İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü;         * İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 31.05.2018 tarihli ve 3983 sayılı “2018 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu yazısında belirtilen hususları da içerecek şekilde, Bayram Tedbirleri Planlarını hazırlayacaklar ve birer örneğini Valilik Makamına sunacaklardır.         * Ramazan Bayramı tatili süresince içkili ve içkisiz umuma açık yerler Jandarma ve Emniyet birimlerince denetlenecektir.         *  Ramazan Bayramı tatili süresince karayollarımızda yoğun bir araç trafiğinin olacağı göz önünde bulundurularak, genel trafik düzenlemeleri yeniden gözden geçirilecek, bilhassa kamyonların şehre giriş ve şehirdeki seyirlerinde denetlemeler artırılacaktır. Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine takviye yaparak araç-gereç ve yol güvenliği sağlanacaktır.         *  Bayram tatili nedeniyle oluşacak yoğun trafik akışının da dikkate alınarak ilgili kurumlar yollardaki bakım işlerini Bayram öncesi tamamlamaya çalışacaklar, Bayram tatili süresince trafiği aksatacak hiçbir araç, malzeme, atık vb. yol güzergahında bırakılmayacaktır.           Burdur Belediye Başkanlığı;         * Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetleri gözden geçirilecek, güzergâhlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacak, bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan mezarlıkların ulaşım, araç parkı, temizliği ile yangın olaylarına karşı itfaiye teşkilatında gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, ihtiyaç halinde ambulans ve cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.         * Gıda üretim ve tüketim denetimlerine özel önem verilecektir.           İl Sağlık Müdürlüğü;         * Ramazan Bayramı tatili süresince halkımızın sağlık hizmetleri kesintisiz olarak sürdürülecektir. Olabilecek trafik kazaları ve istenmeyen olaylara karşı gerekli bütün sağlık önemleri eksiksiz alınacaktır.           İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü;         *  Gıda üretim ve tüketim denetimlerine özel önem verilecektir.           Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş;          * İlimizde meydana gelebilecek elektrik arızalarına karşı tedbirler alınacak, personel, araç ve ekipler göreve hazır tutulacaktır.           İl Telekom Müdürlüğü;          * Vatandaşlarımızın haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için  uygun görülecek tedbirler alınacaktır.         * Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulunacaktır.  
Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içinde geçirmesini temin etmek, bir aksaklığa yol açmamak amacıyla aşağıda belirtilen önlemler alınmıştır.

        İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü;

        * İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 31.05.2018 tarihli ve 3983 sayılı “2018 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri” konulu yazısında belirtilen hususları da içerecek şekilde, Bayram Tedbirleri Planlarını hazırlayacaklar ve birer örneğini Valilik Makamına sunacaklardır.

        * Ramazan Bayramı tatili süresince içkili ve içkisiz umuma açık yerler Jandarma ve Emniyet birimlerince denetlenecektir.

        *  Ramazan Bayramı tatili süresince karayollarımızda yoğun bir araç trafiğinin olacağı göz önünde bulundurularak, genel trafik düzenlemeleri yeniden gözden geçirilecek, bilhassa kamyonların şehre giriş ve şehirdeki seyirlerinde denetlemeler artırılacaktır. Halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine takviye yaparak araç-gereç ve yol güvenliği sağlanacaktır.

        *  Bayram tatili nedeniyle oluşacak yoğun trafik akışının da dikkate alınarak ilgili kurumlar yollardaki bakım işlerini Bayram öncesi tamamlamaya çalışacaklar, Bayram tatili süresince trafiği aksatacak hiçbir araç, malzeme, atık vb. yol güzergahında bırakılmayacaktır.

 

        Burdur Belediye Başkanlığı;

        * Bayram ziyaretlerinin yoğun olarak yapılacağı dikkate alınarak toplu taşıma hizmetleri gözden geçirilecek, güzergâhlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacak, bayram süresince ziyaret edilen yerler arasında olan mezarlıkların ulaşım, araç parkı, temizliği ile yangın olaylarına karşı itfaiye teşkilatında gerekli tedbirlerin alınması gibi hususlar bir kez daha gözden geçirilecek, varsa eksiklikleri tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, ihtiyaç halinde ambulans ve cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.

        * Gıda üretim ve tüketim denetimlerine özel önem verilecektir.

 

        İl Sağlık Müdürlüğü;

        * Ramazan Bayramı tatili süresince halkımızın sağlık hizmetleri kesintisiz olarak sürdürülecektir. Olabilecek trafik kazaları ve istenmeyen olaylara karşı gerekli bütün sağlık önemleri eksiksiz alınacaktır.

 

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü;

        *  Gıda üretim ve tüketim denetimlerine özel önem verilecektir.

 

        Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş; 

        * İlimizde meydana gelebilecek elektrik arızalarına karşı tedbirler alınacak, personel, araç ve ekipler göreve hazır tutulacaktır.

 

        İl Telekom Müdürlüğü; 

        * Vatandaşlarımızın haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için  uygun görülecek tedbirler alınacaktır.

        * Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulunacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.