BEBELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI

YAŞAM 24.01.2017 - 20:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4298+ kez okundu.
 

BEBELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI

Burdur Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 64 kadrolu işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Burdur Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, belediyede çalışan 64 kadrolu işçi için yapılan görüşmeler sonucunda 2017 yılı maaş zamları ve sosyal yardımlar karar altına alındı. Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 10 oranında zam yapılırken sosyal yardımlarda ise artış yapıldı. Toplu İş Sözleşmesi imza töreni Burdur Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlendi. Törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar ve DİSK Burdur Temsilcisi Şakir Cetrez katıldı. Sözleşme hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, “En düşük işçi maaşımız yüzde 10,8 artışla 3.226 TL oldu. En yüksek işçi maaşımız yüzde 10.30 artışla 4.283 TL oldu. Gönül istiyor ki taşeron işçilerimize de aynı işi yaparken bu rakamlara ulaştırılması. Tabi ki bize örnek olacak bizden birçok iyi durumda olan kamu kurumları var. Devletin kaynak yaratması lazım. Eğitim yardımlarımızı 85 liraya çıkardık. Emek yardımlarımızı 110 liraya çıkardık. Yakacak yardımlarımız 210 lira oldu. Su yardımı 105, 1 Mayıs ödeneği 125 lira oldu. Ramazan Bayramı ikramiyesi 600 lira, Kurban Bayramı ikramiyesi 850 liraya çıktı. Biz sınırlarımızı zorladık. Keşke daha iyisini verebilsek dostlarımıza ama sınırlarımız doğrultusunda bu rakamlara çıkardık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İşimi sadede toplu sözleşme yapmak değil, emekçilerimiz mutluysa biz mutlu olabiliriz. Emekçiler çalışıyor biz bunun övüncünü yaşıyoruz. Emekçilerimiz bize olan inançlarından, bize olan sevgilerinden daha fazla emek veriyorlar. Burdur Belediyesi geçmiş yıllara oranla daha iyi hizmet veriyor.” dedi. Biz bir aileyiz Başkan Ercengiz, “Biz bir aileyiz. Aile olamazsak hizmet üretemeyiz.  3 yıl içerisinde 22.000.000 lira borç ödedik. 35.000.000 liralık kazanımımız oldu. Biz bunları başka bir yerden kaynak bularak yapmadık. Sosyal demokrat yönetim anlayışı içerisinde kendi içine dönük, üretimini kendi yapan, yandaşı zengin etmeyen bir anlayışla bunu başardık. Hizmet alımlarımızı minimize ettik. Hizmet alımı yok denecek kadar az. Burada ciddi bir tasarruf yapıyoruz. Çünkü bizim emekçilerimizin bunu yapabileceğini biliyoruz. Bizim emekçiyle işimiz yok. Emekçilerimizin hak ve özgürlüklerini koruyan, yarınla ilgili bir kaygı taşımadığı bir belediyecilik anlayışını getirmeye çalışıyoruz. Bunu başarabilecek olursak bu sistemi kimse bozmaya şansı olmayacaktır. Bizim düzenimiz kula kulluk düzeni değil; hakça, kardeşçe paylaşmaktır. Seçimle geliriz ama buradaki hiçbir çalışana zulmetmeye hakkımız yok. Emekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile Başkan Ercengiz arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Başkan Ercengiz’e plaket verdi.  
Burdur Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 64 kadrolu işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Burdur Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, belediyede çalışan 64 kadrolu işçi için yapılan görüşmeler sonucunda 2017 yılı maaş zamları ve sosyal yardımlar karar altına alındı. Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 10 oranında zam yapılırken sosyal yardımlarda ise artış yapıldı.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreni Burdur Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlendi. Törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar ve DİSK Burdur Temsilcisi Şakir Cetrez katıldı.

Sözleşme hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, “En düşük işçi maaşımız yüzde 10,8 artışla 3.226 TL oldu. En yüksek işçi maaşımız yüzde 10.30 artışla 4.283 TL oldu. Gönül istiyor ki taşeron işçilerimize de aynı işi yaparken bu rakamlara ulaştırılması. Tabi ki bize örnek olacak bizden birçok iyi durumda olan kamu kurumları var. Devletin kaynak yaratması lazım. Eğitim yardımlarımızı 85 liraya çıkardık. Emek yardımlarımızı 110 liraya çıkardık. Yakacak yardımlarımız 210 lira oldu. Su yardımı 105, 1 Mayıs ödeneği 125 lira oldu. Ramazan Bayramı ikramiyesi 600 lira, Kurban Bayramı ikramiyesi 850 liraya çıktı. Biz sınırlarımızı zorladık. Keşke daha iyisini verebilsek dostlarımıza ama sınırlarımız doğrultusunda bu rakamlara çıkardık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İşimi sadede toplu sözleşme yapmak değil, emekçilerimiz mutluysa biz mutlu olabiliriz. Emekçiler çalışıyor biz bunun övüncünü yaşıyoruz. Emekçilerimiz bize olan inançlarından, bize olan sevgilerinden daha fazla emek veriyorlar. Burdur Belediyesi geçmiş yıllara oranla daha iyi hizmet veriyor.” dedi.

Biz bir aileyiz

Başkan Ercengiz, “Biz bir aileyiz. Aile olamazsak hizmet üretemeyiz.  3 yıl içerisinde 22.000.000 lira borç ödedik. 35.000.000 liralık kazanımımız oldu. Biz bunları başka bir yerden kaynak bularak yapmadık. Sosyal demokrat yönetim anlayışı içerisinde kendi içine dönük, üretimini kendi yapan, yandaşı zengin etmeyen bir anlayışla bunu başardık. Hizmet alımlarımızı minimize ettik. Hizmet alımı yok denecek kadar az. Burada ciddi bir tasarruf yapıyoruz. Çünkü bizim emekçilerimizin bunu yapabileceğini biliyoruz. Bizim emekçiyle işimiz yok. Emekçilerimizin hak ve özgürlüklerini koruyan, yarınla ilgili bir kaygı taşımadığı bir belediyecilik anlayışını getirmeye çalışıyoruz. Bunu başarabilecek olursak bu sistemi kimse bozmaya şansı olmayacaktır. Bizim düzenimiz kula kulluk düzeni değil; hakça, kardeşçe paylaşmaktır. Seçimle geliriz ama buradaki hiçbir çalışana zulmetmeye hakkımız yok. Emekçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile Başkan Ercengiz arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Başkan Ercengiz’e plaket verdi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.