BEKLENEN AÇIKLAMADA; “ ESNAF, ÇİFTÇİ, İŞÇİ YİNE UNUTULDU”

SİYASET 19.03.2020 - 15:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4103+ kez okundu.
 

BEKLENEN AÇIKLAMADA; “ ESNAF, ÇİFTÇİ, İŞÇİ YİNE UNUTULDU”

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Korona Virüs ile ilgili olarak ulusa sesleniş konuşmasından önce oldukça umutlu olan vatandaş yine hüsrana uğradı.
Burdur CHP Merkez İlçe Başkanı Şerkan Şimşek yaptığı açıklamada; “Zaten çok büyük bir ekonomik kriz içerisinde olan Esnaf, çiftçi, işçi ile ilgili tek bir kelime etmeyen iktidar yine sermaye sahiplerini korumaya almış üretimin ve ekonominin temel taşı olan işçi, çiftçi ve esnafı kendi haline bırakmıştır. Korona virüs kapsamında oldukça mantıklı bir karar olan bazı iş yerlerinin kapatılmasıyla ilgili olarak tek gelir kaynağı bu iş yerleri olan esnafımıza, burada gündelik yevmiye ile çalışan işçimizin durumunu ne olacak? Bu iş yerlerinden elde ettikleri gelirle hem devlete olan ekonomik sorumluluklarını yerine getiren esnaf ve işçi elektriğini, doğalgazını, pazar harcını, ev kirasını nereden karşılayacak. Kredi kartı borçları ne olacak, bu süreçte esnafın esnafa olan borç zincirine nasıl bir çözüm üretilecek. Hükümetin “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adını verdiği bu pakete öncelikle acil olarak iş yerleri zorunlu olarak kapatılan esnafımıza ödediği vergisi oranında, burada çalışan emekçilerimize ise en az asgari ücret tutarı kadar karşılıksız olarak nakdi yardımı maddesini devreye sokmalı, Şubat, Mart, Nisan tarihleri için ön görülen senet ve çekler ile ilgili tedbir alınmalı, çiftçi ve üreticinin devlete ve bankalara olan borçlarını en az 1 yıl ötelenmeli, çiftçinin kullanacağı mazotun üzerinden KDV’yi geçici süreyle de olsa kaldırmalı, ahırlarda ve üretim tesislerinde kullanılan elektrik ücretleri geçici süreyle devlet tarafından desteklenmeli, özellikle en büyük girdi kalemi sayılan yemin 1/3 lük kısmı Devletimiz tarafından karşılanmalıdır ki bu kaosu hep birlikte, yeniden üreten Türkiye olarak aşabilelim. Korona virüsü ile mücadele edelim derken sermayeyi koruma kalkanına alıp, esnafı, çiftçiyi ve işçiyi bitirmeyelim…  
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Korona Virüs ile ilgili olarak ulusa sesleniş konuşmasından önce oldukça umutlu olan vatandaş yine hüsrana uğradı.

Burdur CHP Merkez İlçe Başkanı Şerkan Şimşek yaptığı açıklamada; “Zaten çok büyük bir ekonomik kriz içerisinde olan Esnaf, çiftçi, işçi ile ilgili tek bir kelime etmeyen iktidar yine sermaye sahiplerini korumaya almış üretimin ve ekonominin temel taşı olan işçi, çiftçi ve esnafı kendi haline bırakmıştır.

Korona virüs kapsamında oldukça mantıklı bir karar olan bazı iş yerlerinin kapatılmasıyla ilgili olarak tek gelir kaynağı bu iş yerleri olan esnafımıza, burada gündelik yevmiye ile çalışan işçimizin durumunu ne olacak? Bu iş yerlerinden elde ettikleri gelirle hem devlete olan ekonomik sorumluluklarını yerine getiren esnaf ve işçi elektriğini, doğalgazını, pazar harcını, ev kirasını nereden karşılayacak. Kredi kartı borçları ne olacak, bu süreçte esnafın esnafa olan borç zincirine nasıl bir çözüm üretilecek.

Hükümetin “Ekonomik İstikrar Kalkanı” adını verdiği bu pakete öncelikle acil olarak iş yerleri zorunlu olarak kapatılan esnafımıza ödediği vergisi oranında, burada çalışan emekçilerimize ise en az asgari ücret tutarı kadar karşılıksız olarak nakdi yardımı maddesini devreye sokmalı, Şubat, Mart, Nisan tarihleri için ön görülen senet ve çekler ile ilgili tedbir alınmalı, çiftçi ve üreticinin devlete ve bankalara olan borçlarını en az 1 yıl ötelenmeli, çiftçinin kullanacağı mazotun üzerinden KDV’yi geçici süreyle de olsa kaldırmalı, ahırlarda ve üretim tesislerinde kullanılan elektrik ücretleri geçici süreyle devlet tarafından desteklenmeli, özellikle en büyük girdi kalemi sayılan yemin 1/3 lük kısmı Devletimiz tarafından karşılanmalıdır ki bu kaosu hep birlikte, yeniden üreten Türkiye olarak aşabilelim.

Korona virüsü ile mücadele edelim derken sermayeyi koruma kalkanına alıp, esnafı, çiftçiyi ve işçiyi bitirmeyelim…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.