BELEDİYE ERCENGİZ’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

KÜLTÜR 28.10.2020 - 12:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2027+ kez okundu.
 

BELEDİYE ERCENGİZ’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bugün büyük bir mutluluk ve gururla.; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü kutluyoruz. Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır. Cumhuriyet kolay kurulmamıştır elbet, ancak gelişiyle de yorgun bir ülkenin üzerinden tüm karanlığı, tüm umutsuzluğu da olanca gücüyle silmiş süpürmüştür. Çağdaş ve demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile birlikte ülkemize de yeni bir ufuk açılmış; bilim, eğitim, sanayi başta olmak üzere sayısız alanda kalkınma ve aydınlanma başlamıştır. Kadın erkek eşitliği, seçme ve seçilme hakkı, laik bir devlet anlayışı, hukukun üstünlüğü gibi kavramlarla tanışmıştır halkımız. Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 97. Yıldönümünü kutluyorum.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bugün büyük bir mutluluk ve gururla.; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü kutluyoruz.

Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır.

Cumhuriyet kolay kurulmamıştır elbet, ancak gelişiyle de yorgun bir ülkenin üzerinden tüm karanlığı, tüm umutsuzluğu da olanca gücüyle silmiş süpürmüştür. Çağdaş ve demokratik bir yönetim biçimi olan Cumhuriyet ile birlikte ülkemize de yeni bir ufuk açılmış; bilim, eğitim, sanayi başta olmak üzere sayısız alanda kalkınma ve aydınlanma başlamıştır. Kadın erkek eşitliği, seçme ve seçilme hakkı, laik bir devlet anlayışı, hukukun üstünlüğü gibi kavramlarla tanışmıştır halkımız.

Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 97. Yıldönümünü kutluyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.