BELEDİYE KENDİ ENERJİSİNİ KENDJİ ÜRETECEK

DİĞER 29.05.2018 - 12:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4086+ kez okundu.
 

BELEDİYE KENDİ ENERJİSİNİ KENDJİ ÜRETECEK

Burdur Belediyesi Hizmet Kampüsü çatısına 600 KWA’lik Güneş Enerji Santrali kurulumu için çalışmalar başladı.
Burdur Belediyesi, kendi enerjisini kendi üretmek amacıyla Hizmet Kampüsü çatısında Güneş Enerji Santrali çalışmalarını başlattı. 2 milyon TL’ye mal olacak projeyle 600 KWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali, Hizmet Kampüsünün çatısına kurulacak. Burdur Belediyesi tükettiği Enerjinin yüzde 16’sını karşılayacağı bu projeyi 4 ay içerisinde tamamlayacak. Proje hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Belediyesi Hizmet Kampüsü çatısına kurulmaya başlanılan güneş enerjisi santrali ihalesi 5 Mart’ta yapılmıştı. Söz konusu ihale kapsamında 5000 metrekarelik çatı alanına 600 KWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santralini kuruyoruz. 2.030.000 TL ihale bedeli ile ihaleyi alan yüklenici firma projeyi 120 gün içerisinde tamamlayacak. Burdur merkezde bir ilk olacak çatı GES projesi ile Burdur Belediyesi tükettiği Enerjinin yüzde 16’sını karşılayacak. Proje ile yıllık 991 bin 732 kWh. enerji üretmeyi hedefliyoruz. Ayrıca proje de KDV muafiyetinden de faydalanacağız. Tükettiği enerjinin tamamını üreten bir Belediye olma hedefimizin ilk ayağını bu proje ile gerçekleştiriyoruz. GES projelerine devam edeceğiz. Burdur için her şeyin en güzelini ve en faydalısını yapıyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmemizde emeği olan herkese teşekkür ederim. Büyük proje ve hizmetlerle Burdur’umuza modern şehir hüviyetine kavuşturmaya devam edeceğiz. GES Projemiz şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Burdur Belediyesi Hizmet Kampüsü çatısına 600 KWA’lik Güneş Enerji Santrali kurulumu için çalışmalar başladı.

Burdur Belediyesi, kendi enerjisini kendi üretmek amacıyla Hizmet Kampüsü çatısında Güneş Enerji Santrali çalışmalarını başlattı. 2 milyon TL’ye mal olacak projeyle 600 KWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali, Hizmet Kampüsünün çatısına kurulacak. Burdur Belediyesi tükettiği Enerjinin yüzde 16’sını karşılayacağı bu projeyi 4 ay içerisinde tamamlayacak.

Proje hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Belediyesi Hizmet Kampüsü çatısına kurulmaya başlanılan güneş enerjisi santrali ihalesi 5 Mart’ta yapılmıştı. Söz konusu ihale kapsamında 5000 metrekarelik çatı alanına 600 KWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santralini kuruyoruz. 2.030.000 TL ihale bedeli ile ihaleyi alan yüklenici firma projeyi 120 gün içerisinde tamamlayacak. Burdur merkezde bir ilk olacak çatı GES projesi ile Burdur Belediyesi tükettiği Enerjinin yüzde 16’sını karşılayacak. Proje ile yıllık 991 bin 732 kWh. enerji üretmeyi hedefliyoruz. Ayrıca proje de KDV muafiyetinden de faydalanacağız. Tükettiği enerjinin tamamını üreten bir Belediye olma hedefimizin ilk ayağını bu proje ile gerçekleştiriyoruz. GES projelerine devam edeceğiz. Burdur için her şeyin en güzelini ve en faydalısını yapıyoruz. Bu projeyi gerçekleştirmemizde emeği olan herkese teşekkür ederim. Büyük proje ve hizmetlerle Burdur’umuza modern şehir hüviyetine kavuşturmaya devam edeceğiz. GES Projemiz şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.