BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI 18 UYGULAMASINA KİLİTLENDİ

GÜNDEM 04.03.2020 - 16:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4061+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI 18 UYGULAMASINA KİLİTLENDİ

Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulamaya koyduğu imar planı Mart ayı meclis toplantısını kilitledi.
Burdur Belediyesinin Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde Belediye 18 uygulamasının yapıldığı mahalle halkından mağduriyet yaşadıklarını ifade den ve dertlerini anlatmak için geldiklerini ifade eden vatandaşlar meclise gelerek meclisteki dinleyici bölümünü doldurdular. Meclis üyelerinin yerlerini almalarından sonra meclis üyeleri belediye başkanının uyarısı ile geçtiğimiz hafta içinde Suriye de şehit olarak naaşları gelen askerlerimiz ile ülkemizin bütünlüğü için canını vererek şehit olanlar için saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okundu.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis toplantısının açılışını yaptıktan sonra Şubat ayı ve takiben Mart ayı içinde yapılan çalışmaları meclis üyelerine tekrar etti. Arkasından AK Parti meclis gurubu adına verildiği anlaşılan gündem dışı dilekçe okunarak gündeme alınması oylandı. CHP Grubu tarafından verilen oylarla red edildi  Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dinleyici bölümünde bulunan vatandaşlar içinse kendilerini makamda çay içmeye ve sorunların çözümü konusunda  kendileri ile bunu konuşmak istediğini söyledi ve vatandaşlar meclis salonundan çıkartıldı. Ak Parti adına söz alan Fatma Küçükkaplan, söz almak istedi. Ancak toplantıyı yapan belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis tarafından kabul edilmeyen bir dilekçeyi gündem dışı dahi olsa söz veremeyeceğini belirterek söz vermedi. Meclisi 10 dakika ara verdi. Meclise ara verilmesinin ardından AK Parti meclis grubu meclisi terk etti. Başkan Ali Orkun Ercengiz, Mart ayı belediye meclis toplantısının yeterli çoğunluğu bulunduğu gerekçesiyle gündeminde bulunan 7 maddelik gündemi oylayarak karara bağladı.  
Burdur Belediyesi'nin Bağlar, Hızır İlyas, Menderes ve Bahçelievler mahallelerinde uygulamaya koyduğu imar planı Mart ayı meclis toplantısını kilitledi.

Burdur Belediyesinin Mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantı öncesinde Belediye 18 uygulamasının yapıldığı mahalle halkından mağduriyet yaşadıklarını ifade den ve dertlerini anlatmak için geldiklerini ifade eden vatandaşlar meclise gelerek meclisteki dinleyici bölümünü doldurdular. Meclis üyelerinin yerlerini almalarından sonra meclis üyeleri belediye başkanının uyarısı ile geçtiğimiz hafta içinde Suriye de şehit olarak naaşları gelen askerlerimiz ile ülkemizin bütünlüğü için canını vererek şehit olanlar için saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okundu.

  Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Meclis toplantısının açılışını yaptıktan sonra Şubat ayı ve takiben Mart ayı içinde yapılan çalışmaları meclis üyelerine tekrar etti. Arkasından AK Parti meclis gurubu adına verildiği anlaşılan gündem dışı dilekçe okunarak gündeme alınması oylandı. CHP Grubu tarafından verilen oylarla red edildi  Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dinleyici bölümünde bulunan vatandaşlar içinse kendilerini makamda çay içmeye ve sorunların çözümü konusunda  kendileri ile bunu konuşmak istediğini söyledi ve vatandaşlar meclis salonundan çıkartıldı.

Ak Parti adına söz alan Fatma Küçükkaplan, söz almak istedi. Ancak toplantıyı yapan belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis tarafından kabul edilmeyen bir dilekçeyi gündem dışı dahi olsa söz veremeyeceğini belirterek söz vermedi. Meclisi 10 dakika ara verdi. Meclise ara verilmesinin ardından AK Parti meclis grubu meclisi terk etti. Başkan Ali Orkun Ercengiz, Mart ayı belediye meclis toplantısının yeterli çoğunluğu bulunduğu gerekçesiyle gündeminde bulunan 7 maddelik gündemi oylayarak karara bağladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.