BELEDİYE MECLİSİ’DE AK PARTİ GURUBU’NUN TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

SİYASET 03.11.2016 - 10:30, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3177+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİ’DE AK PARTİ GURUBU’NUN TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

Adliye Caddesinin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan olarak değiştirilmesi yönünde daha önce komisyona gönderilen teklifinin kabul edileceği beklentisi içinde gelmiştir.
Burdur AK Parti İl Başkanı Süleyman FAKİ İmzası ile AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Ak Parti Belediye Meclis grubu 2 Kasım 2016 Burdur Belediye Meclis toplantısına,  Adliye Caddesinin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan olarak değiştirilmesi yönünde daha önce komisyona gönderilen teklifinin  kabul edileceği beklentisi içinde  gelmiştir. MHP Belediye Meclis üyelerinin desteğine rağmen CHP Belediye Meclis üyelerinin kabul etmemeleri (çekimser) nedeniyle nitelikli çoğunluk ( 3/2 )  sağlanamamış ve Ak Partinin önerisi, maalesef  Belediye Meclis'imizden geçmemiştir. Belediye Başkanı, Belediye meclisinin önceki toplantısında Ak Parti'nin teklifini komisyona gönderirken "ömrünün son 3 senesini tutsak geçiren rahmetli Erbakan hocamıza da belki bir ahde vefa  olabilir" diyerek olumlu bulan, her yerde ve her platformda herkesin belediye başkanı olarak kendisini  tanıtan ve katılımcı bir belediye yönetimi sağladığını savunan  söylemleriyle de çelişerek  tek taraflı  kararlarla popülizm  yapmaya başlamıştır.  Ak Parti Meclis grubu ikinci oturumda,  NATO Çevre yoluna Prof Dr. Necmettin Erbakan adının verilmesini önermelerine rağmen yine CHP Meclis üyeleri tarafından kabul görmemiştir.  MHP Belediye Meclis üyelerinin de merhum Alparslan Türkeş isminin bir caddeye verilmesi önerisi,  Ak parti grubunun desteğine rağmen yine Belediye meclisinde kabul edilmemiştir.  Aynı şekilde Ak Parti  grubunun  "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanı"  teklifi de,  Belediye Başkan Vekili Arif Pak'ın "meydan ismimizi değiştireceğiz" şeklinde basında çıkan haberlerin aksine   yine meclisten kabul görmemiştir.  Siyasi hoşgörü ve Burdurluların beklentisi, Ali Kemal Erdem Bulvarının (Tefenni Yeşilova Yolu) Bülent Ecevit Bulvarı olarak değiştirilmesinde gösterilen duyarlılığın diğer partilerin tekliflerine ve önerdikleri isimlere de gösterilmesiydi.    
Adliye Caddesinin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan olarak değiştirilmesi yönünde daha önce komisyona gönderilen teklifinin kabul edileceği beklentisi içinde gelmiştir.

Burdur AK Parti İl Başkanı Süleyman FAKİ İmzası ile AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Ak Parti Belediye Meclis grubu 2 Kasım 2016 Burdur Belediye Meclis toplantısına,  Adliye Caddesinin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan olarak değiştirilmesi yönünde daha önce komisyona gönderilen teklifinin  kabul edileceği beklentisi içinde  gelmiştir. MHP Belediye Meclis üyelerinin desteğine rağmen CHP Belediye Meclis üyelerinin kabul etmemeleri (çekimser) nedeniyle nitelikli çoğunluk ( 3/2 )  sağlanamamış ve Ak Partinin önerisi, maalesef  Belediye Meclis'imizden geçmemiştir.
Belediye Başkanı, Belediye meclisinin önceki toplantısında Ak Parti'nin teklifini komisyona gönderirken "ömrünün son 3 senesini tutsak geçiren rahmetli Erbakan hocamıza da belki bir ahde vefa  olabilir" diyerek olumlu bulan, her yerde ve her platformda herkesin belediye başkanı olarak kendisini  tanıtan ve katılımcı bir belediye yönetimi sağladığını savunan  söylemleriyle de çelişerek  tek taraflı  kararlarla popülizm  yapmaya başlamıştır. 
Ak Parti Meclis grubu ikinci oturumda,  NATO Çevre yoluna Prof Dr. Necmettin Erbakan adının verilmesini önermelerine rağmen yine CHP Meclis üyeleri tarafından kabul görmemiştir. 
MHP Belediye Meclis üyelerinin de merhum Alparslan Türkeş isminin bir caddeye verilmesi önerisi,  Ak parti grubunun desteğine rağmen yine Belediye meclisinde kabul edilmemiştir. 
Aynı şekilde Ak Parti  grubunun  "15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanı"  teklifi de,  Belediye Başkan Vekili Arif Pak'ın "meydan ismimizi değiştireceğiz" şeklinde basında çıkan haberlerin aksine   yine meclisten kabul görmemiştir. 
Siyasi hoşgörü ve Burdurluların beklentisi, Ali Kemal Erdem Bulvarının (Tefenni Yeşilova Yolu) Bülent Ecevit Bulvarı olarak değiştirilmesinde gösterilen duyarlılığın diğer partilerin tekliflerine ve önerdikleri isimlere de gösterilmesiydi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.