BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANARAK DARBEYGİ KINADI

GÜNDEM 25.07.2016 - 16:02, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4394+ kez okundu.
 

BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANARAK DARBEYGİ KINADI

15 Temmuz tarihinde yapılan darbe kalkışması Burdur Belediye Meclisi tarafından ortak bildiri okunarak kınandı.
Burdur Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında olağanüstü toplandı. Burdur Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Olağanüstü Toplantıya okunan ortak bildiride Cumhuriyet’e, demokrasiye, parlamenter sisteme, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğü hedef alındığı belirtilerek darbe girişimi kınandı. Olağanüstü toplantıda Başkan Ercengiz ortak bildiriyi okudu. Burdur Belediyesi Meclisi Ortak Bildirisi söyle: “Burdur Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini lanetlemek, Cumhuriyet’e, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağımızı ilan etmek üzere olağanüstü gündemle toplandık. Cumhuriyet’e, demokrasiye, parlamenter sisteme, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan hain darbe girişimini kınıyoruz. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak yer alan hain darbe girişimi karşısında şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diliyoruz. Ülkemizin huzuru ve refahı, milletimizin birlik ve beraberliği ile demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin bütün kurum ve değerlerine yönelik bu hain saldırı tüm partilerimizin ve halkımızın ortak iradesiyle bertaraf edilmiştir. Bir kez daha Türkiye’de darbelerin zemininin kalmadığı, demokrasimizin halk tarafından hayatı pahasına savunulduğu ortaya çıkmıştır. Parlamenter demokrasimiz hepimiz için vazgeçilmezdir. Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”  Kurtuluş Şavaşı’nın Gazi Meclisi’nin bombalanması ve doğrudan yurttaşlarımızın hedef alınmış olması hain darbe girişiminin aslında bütün bir ülkeyi, Cumhuriyeti, devleti ve rejimi hedef aldığının açık bir kanıtıdır. Türk halkı bir bütün olarak ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır.  Ülkemiz; tarihinde darbeler ve darbe girişimleri ile karşı karşıya kalmış, hepsinde de toplum hafızamızda geri dönülmez izler bırakmıştır. Hangi gerekçeyle olursa olsun darbe kabul edebileceğimiz bir çözüm değildir. Çünkü halka rağmen yapılmış hiçbir girişim ne Türkiye’de, ne dünyada kalıcı bir huzuru getirmedi, getiremeyecektir. Demokrasi; görüşü ve inancı ne olursa olsun hepimizin ortak görüşü olmak zorundadır. Yüce Türk Milletinin canı pahasına büyük fedakârlıkla kurduğu Cumhuriyet’i ve demokrasimizi korumak bizim birinci görevimizdir. Burdur Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini tekrar kınıyor, bugün olduğu gibi, gelecekte de her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz. Başkan Ercengiz’in ortak bildiriyi okumasının ardından Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Mehmet Yavuz Kaya bildirinin sonuna Atatürk’ün veciz sözlerinden “ Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünün eklenmesini istedi. Bunun üzerine Başkan Ercengiz, Meclis üyelerine dönerek oylamaya gerek olup olmadığını sorarak karar altına aldı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Demokrasi. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”    
15 Temmuz tarihinde yapılan darbe kalkışması Burdur Belediye Meclisi tarafından ortak bildiri okunarak kınandı.

Burdur Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında olağanüstü toplandı. Burdur Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Olağanüstü Toplantıya okunan ortak bildiride Cumhuriyet’e, demokrasiye, parlamenter sisteme, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğü hedef alındığı belirtilerek darbe girişimi kınandı.

Olağanüstü toplantıda Başkan Ercengiz ortak bildiriyi okudu.

Burdur Belediyesi Meclisi Ortak Bildirisi söyle:

“Burdur Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini lanetlemek, Cumhuriyet’e, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağımızı ilan etmek üzere olağanüstü gündemle toplandık.

Cumhuriyet’e, demokrasiye, parlamenter sisteme, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan hain darbe girişimini kınıyoruz. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak yer alan hain darbe girişimi karşısında şehit olan vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diliyoruz.

Ülkemizin huzuru ve refahı, milletimizin birlik ve beraberliği ile demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin bütün kurum ve değerlerine yönelik bu hain saldırı tüm partilerimizin ve halkımızın ortak iradesiyle bertaraf edilmiştir. Bir kez daha Türkiye’de darbelerin zemininin kalmadığı, demokrasimizin halk tarafından hayatı pahasına savunulduğu ortaya çıkmıştır. Parlamenter demokrasimiz hepimiz için vazgeçilmezdir. Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” 

Kurtuluş Şavaşı’nın Gazi Meclisi’nin bombalanması ve doğrudan yurttaşlarımızın hedef alınmış olması hain darbe girişiminin aslında bütün bir ülkeyi, Cumhuriyeti, devleti ve rejimi hedef aldığının açık bir kanıtıdır. Türk halkı bir bütün olarak ülkesine, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır. 

Ülkemiz; tarihinde darbeler ve darbe girişimleri ile karşı karşıya kalmış, hepsinde de toplum hafızamızda geri dönülmez izler bırakmıştır. Hangi gerekçeyle olursa olsun darbe kabul edebileceğimiz bir çözüm değildir. Çünkü halka rağmen yapılmış hiçbir girişim ne Türkiye’de, ne dünyada kalıcı bir huzuru getirmedi, getiremeyecektir. Demokrasi; görüşü ve inancı ne olursa olsun hepimizin ortak görüşü olmak zorundadır. Yüce Türk Milletinin canı pahasına büyük fedakârlıkla kurduğu Cumhuriyet’i ve demokrasimizi korumak bizim birinci görevimizdir.

Burdur Belediye Meclisi olarak, hain darbe girişimini tekrar kınıyor, bugün olduğu gibi, gelecekte de her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz.

Başkan Ercengiz’in ortak bildiriyi okumasının ardından Belediye Meclisinin MHP’li üyesi Mehmet Yavuz Kaya bildirinin sonuna Atatürk’ün veciz sözlerinden “ Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünün eklenmesini istedi. Bunun üzerine Başkan Ercengiz, Meclis üyelerine dönerek oylamaya gerek olup olmadığını sorarak karar altına aldı.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Demokrasi. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.