BELEDİYE PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

YAŞAM 11.07.2019 - 19:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3685+ kez okundu.
 

BELEDİYE PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

Burdur Belediyeler Birliği üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına eğitim semineri düzenledi
Burdur Belediyeler Birliği tarafından belediye personellerine yönelik 2 gün sürecek eğitim semineri düzenledindi. Belediyede çalışan ve vatandaşlarla doğrudan iletişim kuran belediye personellerine, Gazi Üniversitesi İletişim ve Halka İlişkiler Prof. Dr. Enver Aydoğdu ve İçişleri Bakanlığı İç Denetim Başkanı Tahir Tekin tarafından Yerel Yönetimlerde İletişim ve Halkla ilişkiler, Mahalli idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği ve Taşınır Mal Yönetmeliği ile ilgili seminer verilecek. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen eğitim seminerine Burdur Belediye Başkanı ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Meclis üyeleri ve Belediye de çalışan personeller katıldı. TÜRK İNSANIN GERGİN BİR VUCÜT DİLİ VAR Düzenlenen Seminer öncesinde konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Sadece Belediyeler Birliği olarak değil, kendi çalışan arkadaşlarımıza da bu tip eğitimleri zaman zaman yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş eğer doğru bir iletişimle yapılmıyorsa, sonuca ulaşmamanız mümkün değildir. Sokakta ki insanımızın, yurttaşımızın değişen dünya içerisinde çokta huzurlu olmadığını görüyoruz. Türk insanında çok gergin bir vücut dili var. Öyle gerginiz ki, Belediye çalışanlarımızı elimizden geldiğince uyaramaya çalışıyoruz.Vatandaşlarla doğrudan temas eden personelimizin bu konuda çok dikkatli olması ve mümkün olduğu kadar yumuşak bir dille yurttaşı önce sakinleştirip, derdinin, sorununun en doğru şekilde alınması gerektiğini belirtiyoruz. Sorunların çözülmesini, çözülemeyecek bir problem ise neden çözülemeyeceğini doğru anlatılması gerektiğini dilim döndüğünce ifade etmeye çalışıyorum. Vatandaşımız artık öyle bir noktaya gelmiş ki, tahammül sınırlarını sonuna kadar tükenmiş. Hoşgörüsünü artık yitirmiş bir toplum haline geldik. DOĞRU İLETİŞİM, YAPTIĞIMIZ BÜTÜN FAALİYETLERİN HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİ Başkan Ercengiz, vatandaşlarla kurulan doğru iletişimin önemine vurgu yaparak “Böyle bir eğitimin, aslında bütün yaptığımız faaliyetlerin hepsinden daha önemli olduğuna kanaat getiren bir insanım. Maalesef gergin bir toplumuz. Bence asıl nedeni, doğru bir iletişim dili kullanmamamızdan kaynaklanmaktadır. Toplumun gerginliğini azaltmak, toplumun birbirini daha çok dinleyebilmesini sağlamak için sözlüğü değiştirmek, doğru bir iletişimle vatandaşa gidebilmek lazım. Bizde bu eğitimleri belli ölçüde personelimize getirerek, uzmanlardan ve doğru kişilerden bu işin eğitimini aldırarak, farklı bir bakış açısıyla sokağı görebilmenizi çalışıyoruz.  
Burdur Belediyeler Birliği üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarına eğitim semineri düzenledi

Burdur Belediyeler Birliği tarafından belediye personellerine yönelik 2 gün sürecek eğitim semineri düzenledindi. Belediyede çalışan ve vatandaşlarla doğrudan iletişim kuran belediye personellerine, Gazi Üniversitesi İletişim ve Halka İlişkiler Prof. Dr. Enver Aydoğdu ve İçişleri Bakanlığı İç Denetim Başkanı Tahir Tekin tarafından Yerel Yönetimlerde İletişim ve Halkla ilişkiler, Mahalli idareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği ve Taşınır Mal Yönetmeliği ile ilgili seminer verilecek. Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen eğitim seminerine Burdur Belediye Başkanı ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Meclis üyeleri ve Belediye de çalışan personeller katıldı.

TÜRK İNSANIN GERGİN BİR VUCÜT DİLİ VAR

Düzenlenen Seminer öncesinde konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı ve Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Sadece Belediyeler Birliği olarak değil, kendi çalışan arkadaşlarımıza da bu tip eğitimleri zaman zaman yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş eğer doğru bir iletişimle yapılmıyorsa, sonuca ulaşmamanız mümkün değildir. Sokakta ki insanımızın, yurttaşımızın değişen dünya içerisinde çokta huzurlu olmadığını görüyoruz. Türk insanında çok gergin bir vücut dili var. Öyle gerginiz ki, Belediye çalışanlarımızı elimizden geldiğince uyaramaya çalışıyoruz.Vatandaşlarla doğrudan temas eden personelimizin bu konuda çok dikkatli olması ve mümkün olduğu kadar yumuşak bir dille yurttaşı önce sakinleştirip, derdinin, sorununun en doğru şekilde alınması gerektiğini belirtiyoruz. Sorunların çözülmesini, çözülemeyecek bir problem ise neden çözülemeyeceğini doğru anlatılması gerektiğini dilim döndüğünce ifade etmeye çalışıyorum. Vatandaşımız artık öyle bir noktaya gelmiş ki, tahammül sınırlarını sonuna kadar tükenmiş. Hoşgörüsünü artık yitirmiş bir toplum haline geldik.

DOĞRU İLETİŞİM, YAPTIĞIMIZ BÜTÜN FAALİYETLERİN HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİ

Başkan Ercengiz, vatandaşlarla kurulan doğru iletişimin önemine vurgu yaparak “Böyle bir eğitimin, aslında bütün yaptığımız faaliyetlerin hepsinden daha önemli olduğuna kanaat getiren bir insanım. Maalesef gergin bir toplumuz. Bence asıl nedeni, doğru bir iletişim dili kullanmamamızdan kaynaklanmaktadır. Toplumun gerginliğini azaltmak, toplumun birbirini daha çok dinleyebilmesini sağlamak için sözlüğü değiştirmek, doğru bir iletişimle vatandaşa gidebilmek lazım. Bizde bu eğitimleri belli ölçüde personelimize getirerek, uzmanlardan ve doğru kişilerden bu işin eğitimini aldırarak, farklı bir bakış açısıyla sokağı görebilmenizi çalışıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.