BELEDİYE YÖNETİMİ KORONOVİRÜS İÇİN ÖNLEMLERİ MASAYA YATIRDI.

SAĞLIK 16.03.2020 - 17:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3548+ kez okundu.
 

BELEDİYE YÖNETİMİ KORONOVİRÜS İÇİN ÖNLEMLERİ MASAYA YATIRDI.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile virüs salgınına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili toplantı gerçekleştirdi.
Dünya ülkelerini etkileyen ve giderek artan ölümlerle yaşamsal tehdit haline gelen korona virüs salgınına karşı, ülkemizde alınan önlemlere ilaveten Burdur’da da Burdur Belediyesi kapsamlı önlemler almaya devam ediyor. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında yapılan müdürler toplantısında, virüs salgınına karşı Burdur Valiliği ve Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak tedbirlerin arttırılması kararını alındı. Öncelikli olarak camilerde, otogar ve halk otobüslerinde gerçekleştirilen dezenfeksiyon işlemlerinin ardından hastalığın yayılmasına karşı toplu yaşamın en çok etkilenebileceği mekanlar, alanlar, günlük kullanılan araç ve gereçler belirlenerek çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi. Buna göre; Servis araçları ve taksiler, Salı Pazarı ve hal tesisi, hizmet binaları, hayvan pazarı, Burdur Belediyesi Serenler Oteli, restoran ve tesisleri, çöp Konteynırları , gasil hane, belediye huzurevi, cami ve kuran kursları , kurs mekanları, parklar, oyun bahçeleri, banklar, belediye araç ve makineleri, otobüs durakları öncelikli olarak belirlenerek, dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Bunun dışında Kamu Kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak; askeri birlik, güvenlik kurumları, yetiştirme yurtları, öğrenci yurtları, tüm eğitim kurumları, kreş ve ana okulları, diğer kuruluşlar ile talepte bulunulması halinde bankalar, noterler, kahvehane ve kıraathaneler, kafeler, restoran ve benzeri gibi birçok kullanılan ortamlarda gerekli dezenfeksiyon çalışması yapılacaktır. Bu amaçla 20 ilaçlama personeli,donanımlı olarak hazır bulunacak ve günlük programlara göre 20 aktif 4 yedek 16 araç ve el tipi toplam 40 ilaç pompası alımı yapılarak aktif hale getirilecektir. Bu çalışmalar valilik ve Sağlık müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak yürütülecektir.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile virüs salgınına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Dünya ülkelerini etkileyen ve giderek artan ölümlerle yaşamsal tehdit haline gelen korona virüs salgınına karşı, ülkemizde alınan önlemlere ilaveten Burdur’da da Burdur Belediyesi kapsamlı önlemler almaya devam ediyor. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında yapılan müdürler toplantısında, virüs salgınına karşı Burdur Valiliği ve Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasyonlu olarak tedbirlerin arttırılması kararını alındı. Öncelikli olarak camilerde, otogar ve halk otobüslerinde gerçekleştirilen dezenfeksiyon işlemlerinin ardından hastalığın yayılmasına karşı toplu yaşamın en çok etkilenebileceği mekanlar, alanlar, günlük kullanılan araç ve gereçler belirlenerek çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi.

Buna göre;

Servis araçları ve taksiler, Salı Pazarı ve hal tesisi, hizmet binaları, hayvan pazarı, Burdur Belediyesi Serenler Oteli, restoran ve tesisleri, çöp Konteynırları , gasil hane, belediye huzurevi, cami ve kuran kursları , kurs mekanları, parklar, oyun bahçeleri, banklar, belediye araç ve makineleri, otobüs durakları öncelikli olarak belirlenerek, dezenfekte çalışmaları başlatıldı.

Bunun dışında Kamu Kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak;

askeri birlik, güvenlik kurumları, yetiştirme yurtları, öğrenci yurtları, tüm eğitim kurumları, kreş ve ana okulları, diğer kuruluşlar ile talepte bulunulması halinde bankalar, noterler, kahvehane ve kıraathaneler, kafeler, restoran ve benzeri gibi birçok kullanılan ortamlarda gerekli dezenfeksiyon çalışması yapılacaktır.

Bu amaçla 20 ilaçlama personeli,donanımlı olarak hazır bulunacak ve günlük programlara göre 20 aktif 4 yedek 16 araç ve el tipi toplam 40 ilaç pompası alımı yapılarak aktif hale getirilecektir. Bu çalışmalar valilik ve Sağlık müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak yürütülecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.