BENCİL GÖSTERİ

DÜNYA 05.07.2019 - 10:31, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3399+ kez okundu.
 

BENCİL GÖSTERİ

ABD Başkanı, ülkesinin bağımsızlık gününü, kendi propagandası için kullanıyor. Bu edepsizce bir davranış – ve Amerika Birleşik Devletleri’ni böler.
4 Temmuz’daki geleneksel kutlamalar şimdi Donald Trump tarafından “Amerika’ya Selam” olarak nitelendirilmektedir. Aslında ABD Başkanı, görkemli şovuyla ülkenin sadece bir bölümünü selamlıyor. Onu tekrar seçmek zorunda kalanları. Ülkenin Bağımsızlık Günü için, yalnızca Tankların Toplanması’na ve Savaş Jetleri’nin başkentin üzerinden uçmasına izin vermiyor. Aynı zamanda kendi propagandası dahil olmak üzere yüzbinlerce Amerikalıyı Washington’a çeken politik olmayan kutlamaları kullanıyor. Ve bunu alenen yapıyor. Beyaz Saray, Trump’ın Lincoln Anıtı önünde yapacağı konuşma için, utanmadan VIP bilet dağıttı – Cumhuriyetçi büyük bağışçılara ve partisine yakın olan diğer kimselere. Bağımsızlık Günü, âdeta seçim kampanyası etkinliklerinden biri gibi. Tek farkı, bu kez Amerikan vergi mükellefinin faturayı ödemeleri gerekmektedir. Muhalefetteki Demokratların Öfkesi, görmezden gelindi. Cumhuriyetçiler, yine sessiz. Bunu daha iyi bilenler de. Gün piknik, havai fişek, konser ve birçok bayrakla dolu, huzurlu, mutlu bir halk festivalidir. Ülkenin her yerinde, özel vatandaşlık törenleri düzenleniyor. Amerikalılar gururla ve yurtseverce özgür ve bağımsız bir ulus olarak Ulusal Bağımsızlık Günleri’ni kutluyorlar. Birlik ve beraberliklerinin kutluyorlar. Amerikan Başkanları şimdiye kadar genellikle Bağımsızlık Günü kutlamalarından kasten uzak durdular ve hatta bazen şehri terkettiler. Gelenekler Trump İçin Farketmez, Umursamıyor Şu anki cumhurbaşkanı böyle gelenekleri önemsemiyor. Sloganı şudur: “Yine Amerika’yı Büyük Yap”, Amerika yeniden büyük olmak zorunda. Gerçek şu ki, herşey kendini büyütmekle ilgili. İki yıl önce Fransa’ya yaptığı ziyarette, Ulusal Gün’de Paris’te Askeri Geçit Töreni’nden çok etkilenmişti. Paris’te gördüklerini kendi başkentinde de taklit etmeye ta o zamandan niyetlenmişti. Bu davranışıyla, aynı zamanda şu sloganla, Fransız Mutlakiyetçiliğini de kopyalıyor gibi görünmektedir: Devlet, Trump’tır. Bu hal, başlangıçta Kore-İçi sınırdaki gösterisinde belirgindi. Seleflerinin tüm deneyimlerini görmezden geldi ve sadece kendi duygularıyla hareket etti. Ve bu perşembe gecesi Ego Gösterisi’nde hatta orduyu da kullandığını Lincoln Anıtı’nın önünde göstermektedir. Trump, ülkeyi, yıkıcı iç savaşta ülkeyi başarılı bir şekilde yöneten ABD Başkanı’nın anıtı üzerinden bölmektedir. Bu nedenle karşı taraf, kaçınılmaz olarak bu durumu protesto etmektedir. Bir “Bebek Trump Balonu”nun yükseleceği gösteriler beklenmektedir. Ve bir Amerikan Bayrağı dahi alevler içinde kalkar. Amerika Birleşik Devletleri, 243. Doğum Günü’nde, şimdiye kadar olmadığı şekilde bölünmüştür. Bu, kutlamak için bir neden değil  
ABD Başkanı, ülkesinin bağımsızlık gününü, kendi propagandası için kullanıyor. Bu edepsizce bir davranış – ve Amerika Birleşik Devletleri’ni böler.

4 Temmuz’daki geleneksel kutlamalar şimdi Donald Trump tarafından “Amerika’ya Selam” olarak nitelendirilmektedir. Aslında ABD Başkanı, görkemli şovuyla ülkenin sadece bir bölümünü selamlıyor. Onu tekrar seçmek zorunda kalanları. Ülkenin Bağımsızlık Günü için, yalnızca Tankların Toplanması’na ve Savaş Jetleri’nin başkentin üzerinden uçmasına izin vermiyor. Aynı zamanda kendi propagandası dahil olmak üzere yüzbinlerce Amerikalıyı Washington’a çeken politik olmayan kutlamaları kullanıyor. Ve bunu alenen yapıyor.

Beyaz Saray, Trump’ın Lincoln Anıtı önünde yapacağı konuşma için, utanmadan VIP bilet dağıttı – Cumhuriyetçi büyük bağışçılara ve partisine yakın olan diğer kimselere. Bağımsızlık Günü, âdeta seçim kampanyası etkinliklerinden biri gibi. Tek farkı, bu kez Amerikan vergi mükellefinin faturayı ödemeleri gerekmektedir. Muhalefetteki Demokratların Öfkesi, görmezden gelindi. Cumhuriyetçiler, yine sessiz. Bunu daha iyi bilenler de.

Gün piknik, havai fişek, konser ve birçok bayrakla dolu, huzurlu, mutlu bir halk festivalidir. Ülkenin her yerinde, özel vatandaşlık törenleri düzenleniyor. Amerikalılar gururla ve yurtseverce özgür ve bağımsız bir ulus olarak Ulusal Bağımsızlık Günleri’ni kutluyorlar. Birlik ve beraberliklerinin kutluyorlar. Amerikan Başkanları şimdiye kadar genellikle Bağımsızlık Günü kutlamalarından kasten uzak durdular ve hatta bazen şehri terkettiler.

Gelenekler Trump İçin Farketmez, Umursamıyor

Şu anki cumhurbaşkanı böyle gelenekleri önemsemiyor. Sloganı şudur: “Yine Amerika’yı Büyük Yap”, Amerika yeniden büyük olmak zorunda. Gerçek şu ki, herşey kendini büyütmekle ilgili. İki yıl önce Fransa’ya yaptığı ziyarette, Ulusal Gün’de Paris’te Askeri Geçit Töreni’nden çok etkilenmişti. Paris’te gördüklerini kendi başkentinde de taklit etmeye ta o zamandan niyetlenmişti. Bu davranışıyla, aynı zamanda şu sloganla, Fransız Mutlakiyetçiliğini de kopyalıyor gibi görünmektedir: Devlet, Trump’tır.

Bu hal, başlangıçta Kore-İçi sınırdaki gösterisinde belirgindi. Seleflerinin tüm deneyimlerini görmezden geldi ve sadece kendi duygularıyla hareket etti. Ve bu perşembe gecesi Ego Gösterisi’nde hatta orduyu da kullandığını Lincoln Anıtı’nın önünde göstermektedir. Trump, ülkeyi, yıkıcı iç savaşta ülkeyi başarılı bir şekilde yöneten ABD Başkanı’nın anıtı üzerinden bölmektedir.

Bu nedenle karşı taraf, kaçınılmaz olarak bu durumu protesto etmektedir. Bir “Bebek Trump Balonu”nun yükseleceği gösteriler beklenmektedir. Ve bir Amerikan Bayrağı dahi alevler içinde kalkar. Amerika Birleşik Devletleri, 243. Doğum Günü’nde, şimdiye kadar olmadığı şekilde bölünmüştür. Bu, kutlamak için bir neden değil

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.