BEYAZ RENK BOYA PİYASASINDA EN UCUZ RENKTİR

TEKNOLOJİ 16.06.2019 - 12:15, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4484+ kez okundu.
 

BEYAZ RENK BOYA PİYASASINDA EN UCUZ RENKTİR

Sadece son zamanlarda, neden havayolu seyahatlerinde başlangıçta ve şarjda ışığın söndürüldüğü sorusunu araştırdık. Şimdi şu soruya cevap veriyoruz: Uçaklar neden neredeyse her zaman beyaz renktedir?
  UÇAKLARIN BEYAZ RENKTE OLMASININ BİRÇOK NEDENİ VAR! Stuttgart Üniversitesi Uçak Yapım Enstitüsü’nden Prof. Andreas Strohmayer kısa süre önce dpa’ya şu açıklamalarda bulundu: “Bir uçak ısınır” – bir yandan güneş ışınları, öte yandan yolcular ve uçakta bulunan ve aynı zamanda ısı yayan teknik cihazlar. Strohmayer, “Bir uçağın soğutulmasıyla ilgili yapacak çok şeyler var”, diye devam ediyor. Beyaz renk, ısınan güneş ışınlarının mümkün olduğunca çoğunun uçağın yüzeyinden yansımasını sağlar. Öte yandan koyu renkler, ısıyı emer ve motoru daha fazla ısıtır, daha fazla soğutma gerektirir ve böylece uçuş başına maliyeti arttırır. Tabii ki, güvenlik yönü ayrıca uçağın renk seçiminde önemli bir rol oynar: Herhangi bir sızan yağın ya da yakıtın hasar görmesi veyahut da izlenmesi, açık renk bir zemin üzerinde karanlık yüzeylerden daha hızlı bir şekilde tanımlanabilir. Uçaklarda monoton renk seçiminin son bir nedeni: Beyaz, piyasadaki en ucuz renktir.
Sadece son zamanlarda, neden havayolu seyahatlerinde başlangıçta ve şarjda ışığın söndürüldüğü sorusunu araştırdık. Şimdi şu soruya cevap veriyoruz: Uçaklar neden neredeyse her zaman beyaz renktedir?

  UÇAKLARIN BEYAZ RENKTE OLMASININ BİRÇOK NEDENİ VAR!

Stuttgart Üniversitesi Uçak Yapım Enstitüsü’nden Prof. Andreas Strohmayer kısa süre önce dpa’ya şu açıklamalarda bulundu: “Bir uçak ısınır” – bir yandan güneş ışınları, öte yandan yolcular ve uçakta bulunan ve aynı zamanda ısı yayan teknik cihazlar. Strohmayer, “Bir uçağın soğutulmasıyla ilgili yapacak çok şeyler var”, diye devam ediyor.

Beyaz renk, ısınan güneş ışınlarının mümkün olduğunca çoğunun uçağın yüzeyinden yansımasını sağlar. Öte yandan koyu renkler, ısıyı emer ve motoru daha fazla ısıtır, daha fazla soğutma gerektirir ve böylece uçuş başına maliyeti arttırır.

Tabii ki, güvenlik yönü ayrıca uçağın renk seçiminde önemli bir rol oynar: Herhangi bir sızan yağın ya da yakıtın hasar görmesi veyahut da izlenmesi, açık renk bir zemin üzerinde karanlık yüzeylerden daha hızlı bir şekilde tanımlanabilir. Uçaklarda monoton renk seçiminin son bir nedeni: Beyaz, piyasadaki en ucuz renktir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.