BGC BAŞKANI KÜRŞAT TUNCEL’İN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

GÜNDEM 24.07.2021 - 11:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4138+ kez okundu.
 

BGC BAŞKANI KÜRŞAT TUNCEL’İN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Günümüzde sansürün şekil, yöntem değiştirdiği çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ekonomik sıkıntılar, ekonomik yaptırımlar, Anadolu basını önün de en büyük tehdidi oluşturuyor.
Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876 idi. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırıldı. 10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bir basın günü oluşturmayı planladı. Maddi problemlerin yanı sıra, dijital çağ’da teknolojik dönüşümlerle yeni medya’ya uyum çabası içerisinde olan basınımız, pandemi koşullarının üstüne bayram öncesi tasarruf tedbirleri şoku da yaşadı! Tüm bu olumsuz gelişmeler ortamında 24 Temmuz’u karşılarken, sorunlarımızın çözümü noktasında 24 Temmuz kutlama mesajlarının somut adımlara, kazanımlara dönüşmesi, basın meslek yasası, internet yasası gibi düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesi beklentisi taşıyoruz...
Günümüzde sansürün şekil, yöntem değiştirdiği çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ekonomik sıkıntılar, ekonomik yaptırımlar, Anadolu basını önün de en büyük tehdidi oluşturuyor.

Türk basınında sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876 idi. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde "sansürün kaldırılması" olarak adlandırıldı. 10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bir basın günü oluşturmayı planladı. Maddi problemlerin yanı sıra, dijital çağ’da teknolojik dönüşümlerle yeni medya’ya uyum çabası içerisinde olan basınımız, pandemi koşullarının üstüne bayram öncesi tasarruf tedbirleri şoku da yaşadı!

Tüm bu olumsuz gelişmeler ortamında 24 Temmuz’u karşılarken, sorunlarımızın çözümü noktasında 24 Temmuz kutlama mesajlarının somut adımlara, kazanımlara dönüşmesi, basın meslek yasası, internet yasası gibi düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesi beklentisi taşıyoruz...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.