BİNBAŞI MARUF KIŞLASINDA 60 ÖZEL ASKER YEMİN ETTİ.

YAŞAM 12.05.2017 - 22:07, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4527+ kez okundu.
 

BİNBAŞI MARUF KIŞLASINDA 60 ÖZEL ASKER YEMİN ETTİ.

Burdur Binbaşı Maruf Kışlasında Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda Özel Tertip Askerler yemin etti
1. Tank Eğitim Alay Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapan askerler için düzenlenen yemin törenine başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere Garnizon Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve asker aileleri katıldı.    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende acemi erler and içme icrasını gerçekleştirdiler. Törenin devamında Mustafa Uçkan yaş kütüğüne plaket çaktı ve and içen erlerin adına Dursun Özbek tarafından konuşma yapıldı.    Askerliğin Türk milletinin özünde, ruhunda olan, ona dünya üzerinde yegane ordu-millet olma onurunu bahşeden bir haslet olduğunu söyleyen Garnizon Komutanı P. Alb. Tutucu, Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gurur ve onurunu ömür boyu taşıyacağını aktardı. Konuşmasını şöyle sürdüren Tutucu, "Güçlü bir toplum, her vatandaşa ilgi gösterilerek, sorunların çözümüne yardımcı olunarak ve isteklerin imkanlar ölçüsünde karşılanmasıyla yaratılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletin yanında ve onlarla iç içe olmuştur. Bu maksatla engelli vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa kışla ortamını yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkan sağlanmıştır. Biz de onların bu heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz" dedi.   Törenin ardından düzenlenen kokteylde özel askerler, aileleri ve protokol bir araya geldi. Vali Yılmaz, yemin eden askerler ve aileleri ile bir süre sohbet etti.   Programın sonunda bir günlük temsili askerlik yapan askerlere Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edildi.  
Burdur Binbaşı Maruf Kışlasında Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda Özel Tertip Askerler yemin etti

1. Tank Eğitim Alay Komutanlığında bir günlük temsili askerlik yapan askerler için düzenlenen yemin törenine başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere Garnizon Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve asker aileleri katıldı. 
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende acemi erler and içme icrasını gerçekleştirdiler. Törenin devamında Mustafa Uçkan yaş kütüğüne plaket çaktı ve and içen erlerin adına Dursun Özbek tarafından konuşma yapıldı.  


 Askerliğin Türk milletinin özünde, ruhunda olan, ona dünya üzerinde yegane ordu-millet olma onurunu bahşeden bir haslet olduğunu söyleyen Garnizon Komutanı P. Alb. Tutucu, Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gurur ve onurunu ömür boyu taşıyacağını aktardı. Konuşmasını şöyle sürdüren Tutucu, "Güçlü bir toplum, her vatandaşa ilgi gösterilerek, sorunların çözümüne yardımcı olunarak ve isteklerin imkanlar ölçüsünde karşılanmasıyla yaratılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletin yanında ve onlarla iç içe olmuştur. Bu maksatla engelli vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa kışla ortamını yaşamasına ve temsili askerlik görevini yerine getirmesine imkan sağlanmıştır. Biz de onların bu heyecan ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz" dedi.

 

Törenin ardından düzenlenen kokteylde özel askerler, aileleri ve protokol bir araya geldi. Vali Yılmaz, yemin eden askerler ve aileleri ile bir süre sohbet etti.

 

Programın sonunda bir günlük temsili askerlik yapan askerlere Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.