BİR YILDA DÖRT BİN DEKAR MADEN ALANI REHABİLİTE EDİLDİ.

14.01.2020 - 12:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3113+ kez okundu.
 

BİR YILDA DÖRT BİN DEKAR MADEN ALANI REHABİLİTE EDİLDİ.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Son Bir Yılda Madencilik Çalışması Biten 4.000 Dekar Alanı Rehabilite Etti
Orman Bölge Müdürlüğümüz Isparta, Burdur illeri ve Dinar İşletmesinde madencilik çalışması biten 4.000 Dekar alanın ekim ve dikime hazır hale gelmesini sağlayıp, bu alanlara 180.220 Kg. Sedir ve Aylantus tohumu serpip Ardıç, Sedir, Servi, Kızılçam fidanı dikilmiştir.   Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy “ Ormanlar yenilenebilir doğal kaynaklardır. Bizde bu kaynağı sürdürülebilir bir şekilde işletmek için yeraltı kaynaklarının işletilip ekonomiye kazandırılmasından sonra, orman alanlarımıza yeniden biyolojik çeşitliliği kazandırmak için çalışıyor, bu alanları gençleştirmeye uygun hale getirip, fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürüyoruz.   Son bir yıl içinde 4.000 Dekar alanı hazırlayıp, fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürme çalışmasını tamamladık. Bu çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceğiz, çalışmalarda emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi  
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Son Bir Yılda Madencilik Çalışması Biten 4.000 Dekar Alanı Rehabilite Etti

Orman Bölge Müdürlüğümüz Isparta, Burdur illeri ve Dinar İşletmesinde madencilik çalışması biten 4.000 Dekar alanın ekim ve dikime hazır hale gelmesini sağlayıp, bu alanlara 180.220 Kg. Sedir ve Aylantus tohumu serpip Ardıç, Sedir, Servi, Kızılçam fidanı dikilmiştir.  

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy “ Ormanlar yenilenebilir doğal kaynaklardır. Bizde bu kaynağı sürdürülebilir bir şekilde işletmek için yeraltı kaynaklarının işletilip ekonomiye kazandırılmasından sonra, orman alanlarımıza yeniden biyolojik çeşitliliği kazandırmak için çalışıyor, bu alanları gençleştirmeye uygun hale getirip, fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürüyoruz.  

Son bir yıl içinde 4.000 Dekar alanı hazırlayıp, fidan dikerek ve tohum serperek yeniden ormana dönüştürme çalışmasını tamamladık. Bu çalışmalara yoğun bir şekilde devam edeceğiz, çalışmalarda emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.