BİZ İHALEYE ALMAK İÇİN GİRDİK AMA GÜCÜMLÜZ YETMEDİ

DİĞER 27.04.2018 - 21:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3841+ kez okundu.
 

BİZ İHALEYE ALMAK İÇİN GİRDİK AMA GÜCÜMLÜZ YETMEDİ

Burdur şeker fabrikası ihalesine dosya veren firma sayısı 8 oldu. Bunlardan birisi ihaleye giremedi geri kalan 7 dosya sahibi firma ihaleye katılarak yarıştı.
 Burdur olarak biz ihaleye katıldık. Bunlardan ikisi ilk süreçte ihaleden çekildi. Bizim de içinde olduğumuz 5 firma ihalede kalarak mücadele etti. Burada Burdur Şeker fabrikasının alınması için iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın oluşturduğu konsorsiyum 330 ile 360 milyon civarında bir hedef belirledik. Ama ihaledeki firmalar ve şartlar bizi 447 bandına getirdi ve 80-90 milyon civarında bir risk aldık. Karşımızda ihaleyi devam ettiren firma en son rakam olarak 487 milyon TL ile aldı. Burdur’dan ihaleye katılmak için yaptığımız basın açıklamasında biz konsorsiyum olarak bir ihale ile ilgili bir rakam vermemiştik elbette buna karşılık sizlerin bildiği bir rakam vardı. Gerçekten şeker fabrikasının Burdur da kalması için çeşitli toplantılarda kararlar aldık hesaplar yaptık. Ama burada arkadaşlarımızın belirlediği 330- 360 bandı ilk etap da aşıldı. Burdurun bizden beklentisini de göz önünde tuttuğumuzu düşünerek 447 bandına kadar geldik. Bizden sonra ihaleye üç firma kaldı ve sonunda ihaleyi Konya da faaliyet gösteren bir firma ile Hollanda firması ortaklığı aldı. Bu sürecin başladığı andan itibaren bizlere güç veren sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu dayanışma Burdur açısından söyleyeyim kolay bir iş değil gerçekten ileriye bakarak bu dayanışmanın ortaya konulabileceğini bir kez daha gösterdik. Burdur olarak birliktelik konusunda biz Burdur olarak başaramadığımız bir alandı. Burdur şeker fabrikası için bir kenetlenme kilitlenme havasını yarattık. Dün ihaleden çıktıktan sonra huzursuz olduk sıkıntı yaşadık. Burdur için hepimiz için hayatiyeti olan bir işletmeydi. 1955 yılından bu yana birçok Burdurlu bu fabrikanın ekmeğini yedik ve yiyoruz. Bu gün bu salonda bulunan herkes aynı duyguları benimle paylaştığına inanıyorum. Biz ihalede gücümüzün yettiği kadarı ile imkanlarımızı zorladık. Ancak yetmeyeceğini anladığımızda da bu ihaleden çekilmesini bildik. Bütün yaptığımız bu fedakarlıklara rağmen bütün bu yaptığımız çalışmaların sonunda birkaç kişiyi geçmeyen insanın sosyal medya da eleştirisi de bizleri üzdü diyebilirim. Burdur’un kültürüne yakışmayan yorumları ve çirkin tavırları içerisinde bizlere göndermelerde bulundular. Burada bu ihaleye omuz veren insanımızı üzdü. Ancak siz basın mensuplarının önünde bunları söylemekten beni kimse alıkoyamayacaktır. Her şeye rağmen bizlerde destek ve güç veren halkımıza da teşekkür ederim.
Burdur şeker fabrikası ihalesine dosya veren firma sayısı 8 oldu. Bunlardan birisi ihaleye giremedi geri kalan 7 dosya sahibi firma ihaleye katılarak yarıştı.

 Burdur olarak biz ihaleye katıldık. Bunlardan ikisi ilk süreçte ihaleden çekildi. Bizim de içinde olduğumuz 5 firma ihalede kalarak mücadele etti. Burada Burdur Şeker fabrikasının alınması için iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın oluşturduğu konsorsiyum 330 ile 360 milyon civarında bir hedef belirledik. Ama ihaledeki firmalar ve şartlar bizi 447 bandına getirdi ve 80-90 milyon civarında bir risk aldık. Karşımızda ihaleyi devam ettiren firma en son rakam olarak 487 milyon TL ile aldı.

Burdur’dan ihaleye katılmak için yaptığımız basın açıklamasında biz konsorsiyum olarak bir ihale ile ilgili bir rakam vermemiştik elbette buna karşılık sizlerin bildiği bir rakam vardı. Gerçekten şeker fabrikasının Burdur da kalması için çeşitli toplantılarda kararlar aldık hesaplar yaptık. Ama burada arkadaşlarımızın belirlediği 330- 360 bandı ilk etap da aşıldı. Burdurun bizden beklentisini de göz önünde tuttuğumuzu düşünerek 447 bandına kadar geldik. Bizden sonra ihaleye üç firma kaldı ve sonunda ihaleyi Konya da faaliyet gösteren bir firma ile Hollanda firması ortaklığı aldı.

Bu sürecin başladığı andan itibaren bizlere güç veren sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu dayanışma Burdur açısından söyleyeyim kolay bir iş değil gerçekten ileriye bakarak bu dayanışmanın ortaya konulabileceğini bir kez daha gösterdik. Burdur olarak birliktelik konusunda biz Burdur olarak başaramadığımız bir alandı. Burdur şeker fabrikası için bir kenetlenme kilitlenme havasını yarattık. Dün ihaleden çıktıktan sonra huzursuz olduk sıkıntı yaşadık. Burdur için hepimiz için hayatiyeti olan bir işletmeydi. 1955 yılından bu yana birçok Burdurlu bu fabrikanın ekmeğini yedik ve yiyoruz. Bu gün bu salonda bulunan herkes aynı duyguları benimle paylaştığına inanıyorum.

Biz ihalede gücümüzün yettiği kadarı ile imkanlarımızı zorladık. Ancak yetmeyeceğini anladığımızda da bu ihaleden çekilmesini bildik. Bütün yaptığımız bu fedakarlıklara rağmen bütün bu yaptığımız çalışmaların sonunda birkaç kişiyi geçmeyen insanın sosyal medya da eleştirisi de bizleri üzdü diyebilirim. Burdur’un kültürüne yakışmayan yorumları ve çirkin tavırları içerisinde bizlere göndermelerde bulundular. Burada bu ihaleye omuz veren insanımızı üzdü. Ancak siz basın mensuplarının önünde bunları söylemekten beni kimse alıkoyamayacaktır. Her şeye rağmen bizlerde destek ve güç veren halkımıza da teşekkür ederim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.