BM GENEL BEKRETERİ GUTERRES ÇOK TARAFLI TİCARETE DESTEK VERDİ.

DÜNYA 06.04.2018 - 15:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4311+ kez okundu.
 

BM GENEL BEKRETERİ GUTERRES ÇOK TARAFLI TİCARETE DESTEK VERDİ.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, korumacılığın sorunların çözümü olmadığını belirterek, küreselleşme ile çok taraflı ticaret mekanizmasını desteklediğini açıkladı.
Antonio Guterres dün, Çin ve ABD arasında yaşanan ticari sürtüşmeye ilişkin yaptığı konuşmada, "küresel sorunlara küresel çözümler getirilmesi" gerektiğini kaydetti. Guterres, adımların da çok taraflılık çerçevesinde atılmasının önemine vurgu yaptı. Çok taraflı ticaret mekanizmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Guterres, Dünya Ticaret Örgütü'nün de bu mekanizmanın merkezinde bulduğuna işaret etti. Çok taraflılığın ve serbest ticaretin kararlı destekçisi olduğuna dikkat çeken Gutteres, küreselleşmenin de dünya ekonomisine büyük yarar getirdiğini dile getirdi. Ticari sürtüşmelerin hem ilgili tarafalara, hem de dünyanın ekonomik gelişimine zarar vereceğini kaydeden Gutteres, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Çin'de düzenlenecek Boao Asya Forumu'nun 2018 Yıllık Toplantısı'na katılması planlanan Guterres, Çin'in reform ve dışa açılma süreciyle ilgili de değerlendirmede bulundu. Guterres, Çin'in, reform ve dışa açılma sürecinde 40 yıl boyunca yaşadığı kalkınma sonucunda ekonomik küreselleşmenin başarılı bir örneği haline geldiğini ifade etti. BM Genel Sekreteri, Çin'in ekonomik kalkınmasının dünya ekonomisinde aktif bir rol oynadığını sözlerine ekledi.  
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, korumacılığın sorunların çözümü olmadığını belirterek, küreselleşme ile çok taraflı ticaret mekanizmasını desteklediğini açıkladı.

Antonio Guterres dün, Çin ve ABD arasında yaşanan ticari sürtüşmeye ilişkin yaptığı konuşmada, "küresel sorunlara küresel çözümler getirilmesi" gerektiğini kaydetti. Guterres, adımların da çok taraflılık çerçevesinde atılmasının önemine vurgu yaptı.

Çok taraflı ticaret mekanizmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Guterres, Dünya Ticaret Örgütü'nün de bu mekanizmanın merkezinde bulduğuna işaret etti.

Çok taraflılığın ve serbest ticaretin kararlı destekçisi olduğuna dikkat çeken Gutteres, küreselleşmenin de dünya ekonomisine büyük yarar getirdiğini dile getirdi.

Ticari sürtüşmelerin hem ilgili tarafalara, hem de dünyanın ekonomik gelişimine zarar vereceğini kaydeden Gutteres, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Çin'de düzenlenecek Boao Asya Forumu'nun 2018 Yıllık Toplantısı'na katılması planlanan Guterres, Çin'in reform ve dışa açılma süreciyle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Guterres, Çin'in, reform ve dışa açılma sürecinde 40 yıl boyunca yaşadığı kalkınma sonucunda ekonomik küreselleşmenin başarılı bir örneği haline geldiğini ifade etti. BM Genel Sekreteri, Çin'in ekonomik kalkınmasının dünya ekonomisinde aktif bir rol oynadığını sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.