BU ANLAYIŞ İLE TURİZM HAFTASI KUTLAMASI OLMAZ!

TURİZM 14.04.2018 - 12:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4801+ kez okundu.
 

BU ANLAYIŞ İLE TURİZM HAFTASI KUTLAMASI OLMAZ!

Turizm Haftası ve amacının iç ve dış Turizmi canlandırmak tanıtmak gibi amaçlarla yapılan gezilere turizm, bu gezilere katılan insanlara da turist diyoruz
Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın keyfi inisiyatifi ile OHALİ gerekçe göstererek Turizm haftasının başladığı günlerde Burdur da yapılan BALON uçuşlarını yasaklatması Burdur’un Turizm tanıtımına ve ülke içindeki iç turizmin gelişmesine vurulan en büyük darbedir. Bütün Dünya ülkelerinde uygulaması Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışına yapılan gezilere ise dış turizm denir. Yurt dışı gezilere daha çok, zenginleşen ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz diyoruz. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden döviz ile satın alırız. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz. Günümüzde bacasız sanayi teması ile ifade edilen, birçok ülkenin yegane geliri, insanlarının geçim kaynağıdır. Dört mevsimi bir arada yaşayabilen, üç tarafı denizlerle çevrili, turizmin aradığı tüm olanakları sunan ülkemiz her nedense turizmi de verimli bir gelir kaynağı haline getirememektedir. Tüm sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da verimli bir gelişmenin sağlanamamasını yanlış turizm politikalarına bağlıyoruz. Bölgesinde alternatif turizm seçeneklerinin bakir halde durduğu ülkemizde turizmde halen deniz-otel projelerinin teşvik aldığı bunun da 1.sınıf tarım arazilerinin talan edilmesiyle sağlandığı gerçeğini göremeyen veya kasıtlı olarak görmeyen yöneticiler elinde  ülkemiz turizmi heba edilmektedir. On dört milyon turistin geldiği Antalya havzasına bir saatlik mesafede ki Burdur’da devletten bir kuruş destek almadan  gerçekleştirilen ve bir yılı aşkın süre başarıyla sürdürülen  Turizm amaçlı Sıcak Hava Balon Uçuşlarının vali Şerif YILMAZ tarafından yasaklanması, öncelikle Burdur ve ülke turizmine yapılmış bir ihanettir.   Yasaklanan balon uçuşları altında Turizm Haftasını  Burdur için kara bir hafta  olarak değerlendiriyor, Balon Uçuşlarının serbest bırakıldığı günü Burdur Turizm Günü ve  Turizmin Şerif YILMAZ’dan kurtulduğu gün olarak  kutlayacağımızı ilan ediyoruz.  
Turizm Haftası ve amacının iç ve dış Turizmi canlandırmak tanıtmak gibi amaçlarla yapılan gezilere turizm, bu gezilere katılan insanlara da turist diyoruz

Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın keyfi inisiyatifi ile OHALİ gerekçe göstererek Turizm haftasının başladığı günlerde Burdur da yapılan BALON uçuşlarını yasaklatması Burdur’un Turizm tanıtımına ve ülke içindeki iç turizmin gelişmesine vurulan en büyük darbedir. Bütün Dünya ülkelerinde uygulaması Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışına yapılan gezilere ise dış turizm denir.

Yurt dışı gezilere daha çok, zenginleşen ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz diyoruz. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden döviz ile satın alırız. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz.

Günümüzde bacasız sanayi teması ile ifade edilen, birçok ülkenin yegane geliri, insanlarının geçim kaynağıdır.

Dört mevsimi bir arada yaşayabilen, üç tarafı denizlerle çevrili, turizmin aradığı tüm olanakları sunan ülkemiz her nedense turizmi de verimli bir gelir kaynağı haline getirememektedir.

Tüm sektörlerde olduğu gibi turizm alanında da verimli bir gelişmenin sağlanamamasını yanlış turizm politikalarına bağlıyoruz.

Bölgesinde alternatif turizm seçeneklerinin bakir halde durduğu ülkemizde turizmde halen deniz-otel projelerinin teşvik aldığı bunun da 1.sınıf tarım arazilerinin talan edilmesiyle sağlandığı gerçeğini göremeyen veya kasıtlı olarak görmeyen yöneticiler elinde  ülkemiz turizmi heba edilmektedir.

On dört milyon turistin geldiği Antalya havzasına bir saatlik mesafede ki Burdur’da devletten bir kuruş destek almadan  gerçekleştirilen ve bir yılı aşkın süre başarıyla sürdürülen  Turizm amaçlı Sıcak Hava Balon Uçuşlarının vali Şerif YILMAZ tarafından yasaklanması, öncelikle Burdur ve ülke turizmine yapılmış bir ihanettir.  

Yasaklanan balon uçuşları altında Turizm Haftasını  Burdur için kara bir hafta  olarak değerlendiriyor, Balon Uçuşlarının serbest bırakıldığı günü Burdur Turizm Günü ve  Turizmin Şerif YILMAZ’dan kurtulduğu gün olarak  kutlayacağımızı ilan ediyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.