BU MOLEKÜL YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

YAŞAM 19.06.2019 - 09:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3345+ kez okundu.
 

BU MOLEKÜL YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

İsviçre Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL)’deki araştırmacılar yaşlanma sürecini yavaşlatan bir molekül keşfetti. Şimdi en kısa zamanda piyasaya sürmek istiyorlar.
Lozan’daki Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL) Araştırmacıları yaşlanma sürecini yavaşlatabilen bir molekül keşfettiler. Çalışmalarının sonuçları, Nature Metabolism Dergisi’nde yayımlandı. Buna göre, diğer maddelerin yanısıra narlarda bulunan mitokondri (HücreninEnerji Ocakları) aktivitesinde bulunabilen Ürolitin A molekülü – hücrelerin enerji ocaklarını – harekete geçiren güçtür. Aslında, Ürolitin A diğer kırmızı meyvelerde de bulunur. Kırmızı bir meyve bir insan tarafından yenildiğinde; molekül, sindirim sırasında serbest kalmaktadır. Fakat bu aynı şekilde tüm insanlarda gerçekleşmez. Dolayısıyla bazı insanlar, sindirim sırasında Ürolitin A üretmezler. Yan Etkileri Yok Etkiyi test etmek için, EPFL Araştırmacıları; molekülün yaşlı, sağlıklı insanlara 28 gün boyunca uygulandığı 60 katılımcıdan oluşan bir çalışma yaptılar. Sonuçta, olumsuz yan etkisi yoktu. Test sürecinden sonra, deneklerin kan ve kaslarında sağlıklı mitokondri (Hücrenin Enerji Ocağı) ölçümleri yapılmıştır. Ürolitin A alımının yeni mitokondri üretimini desteklediği bulundu. Bu, genellikle sadece egzersiz yaparken kendini gösteren dikkat çekici bir faaliyettir. Böylece Urolithin A, mitokondri (Hücrenin Enerji Ocağı) üretimini uyaran, ilk bilinen moleküldür. Araştırmacılar şimdi yeni ürünlerini hızla pazara sunma beklentisi içindeler.
İsviçre Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL)’deki araştırmacılar yaşlanma sürecini yavaşlatan bir molekül keşfetti. Şimdi en kısa zamanda piyasaya sürmek istiyorlar.

Lozan’daki Federal Teknoloji Enstitüsü (EPFL) Araştırmacıları yaşlanma sürecini yavaşlatabilen bir molekül keşfettiler. Çalışmalarının sonuçları, Nature Metabolism Dergisi’nde yayımlandı. Buna göre, diğer maddelerin yanısıra narlarda bulunan mitokondri (HücreninEnerji Ocakları) aktivitesinde bulunabilen Ürolitin A molekülü – hücrelerin enerji ocaklarını – harekete geçiren güçtür.

Aslında, Ürolitin A diğer kırmızı meyvelerde de bulunur. Kırmızı bir meyve bir insan tarafından yenildiğinde; molekül, sindirim sırasında serbest kalmaktadır. Fakat bu aynı şekilde tüm insanlarda gerçekleşmez. Dolayısıyla bazı insanlar, sindirim sırasında Ürolitin A üretmezler.

Yan Etkileri Yok

Etkiyi test etmek için, EPFL Araştırmacıları; molekülün yaşlı, sağlıklı insanlara 28 gün boyunca uygulandığı 60 katılımcıdan oluşan bir çalışma yaptılar. Sonuçta, olumsuz yan etkisi yoktu.

Test sürecinden sonra, deneklerin kan ve kaslarında sağlıklı mitokondri (Hücrenin Enerji Ocağı) ölçümleri yapılmıştır. Ürolitin A alımının yeni mitokondri üretimini desteklediği bulundu. Bu, genellikle sadece egzersiz yaparken kendini gösteren dikkat çekici bir faaliyettir. Böylece Urolithin A, mitokondri (Hücrenin Enerji Ocağı) üretimini uyaran, ilk bilinen moleküldür. Araştırmacılar şimdi yeni ürünlerini hızla pazara sunma beklentisi içindeler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.