BUCAK BELEDİYESİ “ÇEŞME” KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR

KÜLTÜR 12.01.2022 - 12:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3889+ kez okundu.
 

BUCAK BELEDİYESİ “ÇEŞME” KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYOR

Bucak Belediyesi halkımızın önemli kültür mirası olan hayırsever vatandaşların işbirliği ile 10 ayrı noktaya, 10 ayrı çeşme kazandırıldı.
Anadolu da birçok yerleşim yerinin kültürleri arasında sayılan sokak çeşmeleri günümüzde kültür yapıları arasında yerini korumaktadır.  Bucak ilçemiz de varlığını sürdürse de suyun evlerimz de halkımızın hizmetinde olması günümüz yaşam hayatında yabancı, yolcu ve sokakta suya ihtiyaç duyan insanlarımızın ihtiyacını karşılamaktadır. Bucak İlçe Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise  yapılan çeşmeler hakkında açıklamasında Bucak ilçemizin en önemli özelliklerinden birisi olan hayır sever kimliği ile bir kez daha öne çıktı. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile Şirlek mevkii  (Belpaş- Moil yanı), Şirlek Mevkii  (Çamlık yol ayrımı), Alaattin Mahallesi Eşek alanı mevkii, -Sazak Çere yolu, Otogar, Atatürk Parkı, Mehmet Akif Parkı, Karayvatlar Mahallesi Sarınç Park, Osman Gazi parkı ve  Kaymakamlık önü Kitap Kafe’de olmak üzere 10 adet çeşmemizi yaparak halkımızın kullanımına sunduk. Çeşme yapımında da her zaman olduğu gibi Bucak’ta Devlet Vatandaş işbirliğinin güzel örnekleri sergilendi. Buradan çeşmelerin yapımına öncülük eden, destek sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Ünal, şunları kaydetti: “Atalarımız suyun aziz bir nimet olduğuna inanarak çeşme kültürü oluşturmuş ve şehirleri çeşmelerle tezyin etmiştir. Dolayısıyla hem şehirleri güzelleştirip hem de insanların su ihtiyacını karşılamıştır. Bizde belediye olarak bu kültürü yeniden yaşatmaya çaba sarf ediyoruz.” dedi
Bucak Belediyesi halkımızın önemli kültür mirası olan hayırsever vatandaşların işbirliği ile 10 ayrı noktaya, 10 ayrı çeşme kazandırıldı.

Anadolu da birçok yerleşim yerinin kültürleri arasında sayılan sokak çeşmeleri günümüzde kültür yapıları arasında yerini korumaktadır.  Bucak ilçemiz de varlığını sürdürse de suyun evlerimz de halkımızın hizmetinde olması günümüz yaşam hayatında yabancı, yolcu ve sokakta suya ihtiyaç duyan insanlarımızın ihtiyacını karşılamaktadır. Bucak İlçe Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise  yapılan çeşmeler hakkında açıklamasında Bucak ilçemizin en önemli özelliklerinden birisi olan hayır sever kimliği ile bir kez daha öne çıktı. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile Şirlek mevkii  (Belpaş- Moil yanı), Şirlek Mevkii  (Çamlık yol ayrımı), Alaattin Mahallesi Eşek alanı mevkii, -Sazak Çere yolu, Otogar, Atatürk Parkı, Mehmet Akif Parkı, Karayvatlar Mahallesi Sarınç Park, Osman Gazi parkı ve  Kaymakamlık önü Kitap Kafe’de olmak üzere 10 adet çeşmemizi yaparak halkımızın kullanımına sunduk. Çeşme yapımında da her zaman olduğu gibi Bucak’ta Devlet Vatandaş işbirliğinin güzel örnekleri sergilendi. Buradan çeşmelerin yapımına öncülük eden, destek sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Ünal, şunları kaydetti:

“Atalarımız suyun aziz bir nimet olduğuna inanarak çeşme kültürü oluşturmuş ve şehirleri çeşmelerle tezyin etmiştir. Dolayısıyla hem şehirleri güzelleştirip hem de insanların su ihtiyacını karşılamıştır. Bizde belediye olarak bu kültürü yeniden yaşatmaya çaba sarf ediyoruz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.