BUCAK İYİ PARTİ YÖNETİMİ ESNAFLARIN DERTLERİNİ DİNLEDİLER

YAŞAM 10.01.2020 - 17:14, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3356+ kez okundu.
 

BUCAK İYİ PARTİ YÖNETİMİ ESNAFLARIN DERTLERİNİ DİNLEDİLER

Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez ve beraberindeki heyet, esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını ve dertlerini dinledi.
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, beraberinde 25.Dönem Burdur Milletvekili Alparslan Dursun, Bucak Belediye Meclisi üyeleri Aynur Akçay,Fuat Şan, Nurettin Durmaz ve Ali Sağar,İl Genel Meclisi üyesi Niyazi Bülbül, İYİ Parti Bucak İlçe Başkan Yardımcısı Şerife Kaya ile birlikte Kapalı Pazar yerini ziyaret ederek esnaflarla görüştü. Başkan Sönmez burada açıklama yaparak soğuk kış günlerinde Kapalı Pazar Yeri'nde esnafların soğuk nedeniyle tezgah açmakta zorlandıklarını ve yıllardır ilçenin kanayan yarası haline gelmiş Kapalı Pazar Yeri'nin resmen" Açık Pazar Yeri" olduğunu ifade etti. Başkan Sönmez, her Perşembe günü Bucak'ta kurulan semt pazarında esnafların soğuk hava şartları nedeniyle zor günler geçirdiğini hatırlatarak, "Yıllardır ilçemizin kanayan yarası haline gelen Kapalı Pazar Yeri'nde tezgah açan esnaflarımızın soğuk havalar nedeniyle büyük şikayetleri bulunuyor. Seçimden önce İYİ Parti olarak bizim de söz verdiğimiz Kapalı Pazar Yeri'ni  daha modern ve esnaflarımızın daha iyi şartlarda tezgah açabilme vaadini maalesef seçimleri kazanan AKP'li Başkanımız Emrullah Ünal da söz vermişti. Ama aradan geçen 9 aya rağmen bu konuda hiçbir adım atılmadı. Kış günlerinde soğuktan titreyen evine ekmek parası götürmek isteyen esnaflarımız bu durumdan çok şikayetçi. Bizlerde bu konuyu kamuoyunun gündemine getirerek bir an önce Kapalı Pazar Yeri konusunda çalışmaların yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Mevcut Pazar Yeri için Kayyum döneminde İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu'nun çabalarıyla aydınlatma ve yürüyen merdiven çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Sönmez, "Esnaflarımız soğuk hava nedeniyle tezgah açamaz halde. Zaten pazarın sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Yine köylerden gelen üreticilerin dışarıda zor şartlarda satış yapıyorlar. Elbise ve giyim üzerine satış yapan esnaflarımız yukarı katta olmaktan dolayı sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Daha bir çok konu sayabiliriz. Bizim derdimiz tüm esnaflarımızın sıkıntılarını bir an önce çözüm önerileri getirilmesi ve olumsuz durumların ortadan kaldırılması. Her zaman dediğimiz gibi biz İYİ Parti olarak her zaman elimizin taşın altına koymaktan korkmuyoruz. Bize düşen her ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı. 25.Dönem Burdur Milletvekili Alparslan Dursun da Kapalı Pazar Yeri için ayrılan tutarın 15 milyon TL'yi aştığını ve bu paranın Bucaklı vatandaşın cebinden çıktığını ifade ederek, "Proje uygun şekilde tamamlanmadı. Milyonlarca lira harcandı. Burada yürüyen merdivenin bile açılışı yapıldı ama Kapalı Pazar yerinin açılışı yapılamadı. Çünkü zaten proje tamamlanmadı. Bu kadar para nereye gitti? Şu anda esnafımız soğuktan dolayı etkilenir durumda. Seçimlerde söz vermiştik. Burayı yapacağız demiştik. Onlarda söz vermişti ama hala bir çivi çakmadılar. Ben artık vatandaş olarak Kapalı Pazar yeri sorununun çözümünü talep ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bucak İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez ve beraberindeki heyet, esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını ve dertlerini dinledi.

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, beraberinde 25.Dönem Burdur Milletvekili Alparslan Dursun, Bucak Belediye Meclisi üyeleri Aynur Akçay,Fuat Şan, Nurettin Durmaz ve Ali Sağar,İl Genel Meclisi üyesi Niyazi Bülbül, İYİ Parti Bucak İlçe Başkan Yardımcısı Şerife Kaya ile birlikte Kapalı Pazar yerini ziyaret ederek esnaflarla görüştü.

Başkan Sönmez burada açıklama yaparak soğuk kış günlerinde Kapalı Pazar Yeri'nde esnafların soğuk nedeniyle tezgah açmakta zorlandıklarını ve yıllardır ilçenin kanayan yarası haline gelmiş Kapalı Pazar Yeri'nin resmen" Açık Pazar Yeri" olduğunu ifade etti.
Başkan Sönmez, her Perşembe günü Bucak'ta kurulan semt pazarında esnafların soğuk hava şartları nedeniyle zor günler geçirdiğini hatırlatarak, "Yıllardır ilçemizin kanayan yarası haline gelen Kapalı Pazar Yeri'nde tezgah açan esnaflarımızın soğuk havalar nedeniyle büyük şikayetleri bulunuyor. Seçimden önce İYİ Parti olarak bizim de söz verdiğimiz Kapalı Pazar Yeri'ni  daha modern ve esnaflarımızın daha iyi şartlarda tezgah açabilme vaadini maalesef seçimleri kazanan AKP'li Başkanımız Emrullah Ünal da söz vermişti. Ama aradan geçen 9 aya rağmen bu konuda hiçbir adım atılmadı. Kış günlerinde soğuktan titreyen evine ekmek parası götürmek isteyen esnaflarımız bu durumdan çok şikayetçi. Bizlerde bu konuyu kamuoyunun gündemine getirerek bir an önce Kapalı Pazar Yeri konusunda çalışmaların yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Mevcut Pazar Yeri için Kayyum döneminde İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin ve Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu'nun çabalarıyla aydınlatma ve yürüyen merdiven çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Sönmez, "Esnaflarımız soğuk hava nedeniyle tezgah açamaz halde. Zaten pazarın sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Yine köylerden gelen üreticilerin dışarıda zor şartlarda satış yapıyorlar. Elbise ve giyim üzerine satış yapan esnaflarımız yukarı katta olmaktan dolayı sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Daha bir çok konu sayabiliriz. Bizim derdimiz tüm esnaflarımızın sıkıntılarını bir an önce çözüm önerileri getirilmesi ve olumsuz durumların ortadan kaldırılması. Her zaman dediğimiz gibi biz İYİ Parti olarak her zaman elimizin taşın altına koymaktan korkmuyoruz. Bize düşen her ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

25.Dönem Burdur Milletvekili Alparslan Dursun da Kapalı Pazar Yeri için ayrılan tutarın 15 milyon TL'yi aştığını ve bu paranın Bucaklı vatandaşın cebinden çıktığını ifade ederek, "Proje uygun şekilde tamamlanmadı. Milyonlarca lira harcandı. Burada yürüyen merdivenin bile açılışı yapıldı ama Kapalı Pazar yerinin açılışı yapılamadı. Çünkü zaten proje tamamlanmadı. Bu kadar para nereye gitti? Şu anda esnafımız soğuktan dolayı etkilenir durumda. Seçimlerde söz vermiştik. Burayı yapacağız demiştik. Onlarda söz vermişti ama hala bir çivi çakmadılar. Ben artık vatandaş olarak Kapalı Pazar yeri sorununun çözümünü talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.