BÜĞDÜZ KÖYÜ İLK ŞEHİT ASKERİNİ TOPRAĞA VERDİ

GÜNDEM 21.02.2017 - 14:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4817+ kez okundu.
 

BÜĞDÜZ KÖYÜ İLK ŞEHİT ASKERİNİ TOPRAĞA VERDİ

Burdur Büğdüz Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Deniz Topçu Er Hüseyin Karaca Baba Ocağı Burdur- Büğdüz Köyünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi
İzmir Foça’da, Askerlik hizmetini yaptığı TCG Ertuğrul Gemisinde klimanın yanması sonucu meydana gelen yangında, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Deniz Topçu Er Hüseyin Karaca kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Sabah saatlerinde Süleyman Demirel Hava Alanına Askeri bir Kargo Uçağı ile getirilen Şehit Asker’in naaşı kara yoluyla Baba Ocağı Büğdüz Köyü’ne götürüldü   Büğdüz Köyü camisi avlusunda oluşturulan tören alanında katafalka konulan şehit askerin naaşı bir gurup asker tarafından ihtiram nöbeti tutulurken, Anne Saniye Karaca ve Şehit Asker’in Babası Osman Karaca Şehit Asker’in naaşının başından ayrılmadan vakur duruşunu bozmadılar. Şehit Askerin cenaze namazını Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak kıldırdı.   Düzenlenen törenin ardından şehit askerin naaşı bir gurup askerin omuzlarında katafalktan alınarak bir müddet götürüldükten sonra cenaze aracına konularak köy mezarlığına götürüldü. Törene katılanlar tarafından Büğdüz Köy mezarlığında toprağa verildi. Büğdüz Köyü ilk şehidini toprağa vermiş oldu.   Burdur Merkez Büğdüz Köyünde düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte Şehidimizin Yakınları, Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin,TCG Ertuğrul Gemisi Komutanı Binbaşı Rıfkı Bülbüller Isparta Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Burdur Garnizon Komutanı Tank Albay. Cem Tuce, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Genel Sekreter Servet Olpak, Şehit Asker ile birlikte İzmir’den gelen komutanları ve asker arkadaşları ile Büğdüz Köyü Halkı ile yakınları katıldılar.
Burdur Büğdüz Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Deniz Topçu Er Hüseyin Karaca Baba Ocağı Burdur- Büğdüz Köyünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

İzmir Foça’da, Askerlik hizmetini yaptığı TCG Ertuğrul Gemisinde klimanın yanması sonucu meydana gelen yangında, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan Deniz Topçu Er Hüseyin Karaca kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Sabah saatlerinde Süleyman Demirel Hava Alanına Askeri bir Kargo Uçağı ile getirilen Şehit Asker’in naaşı kara yoluyla Baba Ocağı Büğdüz Köyü’ne götürüldü

 

Büğdüz Köyü camisi avlusunda oluşturulan tören alanında katafalka konulan şehit askerin naaşı bir gurup asker tarafından ihtiram nöbeti tutulurken, Anne Saniye Karaca ve Şehit Asker’in Babası Osman Karaca Şehit Asker’in naaşının başından ayrılmadan vakur duruşunu bozmadılar. Şehit Askerin cenaze namazını Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak kıldırdı.

 

Düzenlenen törenin ardından şehit askerin naaşı bir gurup askerin omuzlarında katafalktan alınarak bir müddet götürüldükten sonra cenaze aracına konularak köy mezarlığına götürüldü. Törene katılanlar tarafından Büğdüz Köy mezarlığında toprağa verildi. Büğdüz Köyü ilk şehidini toprağa vermiş oldu.

 

Burdur Merkez Büğdüz Köyünde düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz ve Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte Şehidimizin Yakınları, Burdur CHP Milletvekili Mehmet Göker, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin,TCG Ertuğrul Gemisi Komutanı Binbaşı Rıfkı Bülbüller Isparta Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Burdur Garnizon Komutanı Tank Albay. Cem Tuce, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Genel Sekreter Servet Olpak, Şehit Asker ile birlikte İzmir’den gelen komutanları ve asker arkadaşları ile Büğdüz Köyü Halkı ile yakınları katıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.