BURAM, BURAM TARİH KOKAN TEFENNİ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

KÜLTÜR 04.08.2018 - 10:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3882+ kez okundu.
 

BURAM, BURAM TARİH KOKAN TEFENNİ ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve protokol ve misafirlerin yer aldığı kortej yürüyüşünün ardından Tarım Fuarının açılışı ve Şenlik Alanının açılışı ile başladı.
Burdur’un Tefenni ilçesinde 3-4-5 Ağustos tarihlerinde yapılacak Tarım ve Barutlusu şenlikleri “Buram, buram “ için de tarih kokan etkinlikler ile başladı.  Cuma namazı çıkışında belediye önünde toplanan protokol üyeleri ve Tefenni ilçe halkı mehteran ve gençlerin bindiği yörede yetişen atların önden yol gösterdiği konvoy Barutlusu şenlik ve şenlik alınana kadar yürüdüler burada mehter takımı tarafından icra edilen eserlerin sonrasında ilk bölüm sona erdi. Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Yaptığı açıklamada; Her yıl olduğu gibi ilçemiz halkı bugün ile Tarih içindeki yolculuğu eşliğinde üç günlük zaman diliminde sanatçılarımız ve çeşitli etkinliklerimiz ile Barutlu Su Şenliklerinin bu ilk gününde açılışların ardından Turgay Başyayla ve BAHA konserleriyle devam edecek. İkinci gün yine sanatçıların gündüz gösterilerinin ardından Ozan Emir Demir, Ahmet Şafak sahne alacaklar. Şenliklerimizin üçüncü gününde yine Gülden Mutlu ile sevilen sanatçı Yusuf Güney sahne alacaklar. Tüm katılımcılara eşsiz bir müzik şöleni verilecek.                                                 KAYMAKAM ŞENLİKLERE KATKI YAPTI Tefenni Kaymakamlığı tarafından tanıtım anaçlı yöre türkülerinden oluşan CD. Ve Tefenni yöresinde yüz yıllardan bu yana devam eden “Kütük atma” ve  “Yünüm Böğet” ve endemik tür bitkilerinden ve çeşitli doğa harikası yerlerini de tanıtan kitapçık dağıtılması protokol üyelerine sürpriz oldu. Kaymakam İlker EKER Tefenni ilçesinin tarihi yanında bölgesinin kalkınması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Biz de kaymakamlık olarak böyle bir materyal hazırlattık ve katkı olması açısından sizlere takdim etmiş olduk dedi  
Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve protokol ve misafirlerin yer aldığı kortej yürüyüşünün ardından Tarım Fuarının açılışı ve Şenlik Alanının açılışı ile başladı.

Burdur’un Tefenni ilçesinde 3-4-5 Ağustos tarihlerinde yapılacak Tarım ve Barutlusu şenlikleri “Buram, buram “ için de tarih kokan etkinlikler ile başladı.  Cuma namazı çıkışında belediye önünde toplanan protokol üyeleri ve Tefenni ilçe halkı mehteran ve gençlerin bindiği yörede yetişen atların önden yol gösterdiği konvoy Barutlusu şenlik ve şenlik alınana kadar yürüdüler burada mehter takımı tarafından icra edilen eserlerin sonrasında ilk bölüm sona erdi.

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Yaptığı açıklamada; Her yıl olduğu gibi ilçemiz halkı bugün ile Tarih içindeki yolculuğu eşliğinde üç günlük zaman diliminde sanatçılarımız ve çeşitli etkinliklerimiz ile Barutlu Su Şenliklerinin bu ilk gününde açılışların ardından Turgay Başyayla ve BAHA konserleriyle devam edecek. İkinci gün yine sanatçıların gündüz gösterilerinin ardından Ozan Emir Demir, Ahmet Şafak sahne alacaklar. Şenliklerimizin üçüncü gününde yine Gülden Mutlu ile sevilen sanatçı Yusuf Güney sahne alacaklar. Tüm katılımcılara eşsiz bir müzik şöleni verilecek.  

                                              KAYMAKAM ŞENLİKLERE KATKI YAPTI

Tefenni Kaymakamlığı tarafından tanıtım anaçlı yöre türkülerinden oluşan CD. Ve Tefenni yöresinde yüz yıllardan bu yana devam eden “Kütük atma” ve  “Yünüm Böğet” ve endemik tür bitkilerinden ve çeşitli doğa harikası yerlerini de tanıtan kitapçık dağıtılması protokol üyelerine sürpriz oldu. Kaymakam İlker EKER Tefenni ilçesinin tarihi yanında bölgesinin kalkınması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Biz de kaymakamlık olarak böyle bir materyal hazırlattık ve katkı olması açısından sizlere takdim etmiş olduk dedi


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.