BURDUR- FETHİYE KARAYOLU İÇİN AYRILAN ÖDENEK BİTTİ Mİ?

SİYASET 06.09.2018 - 12:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4531+ kez okundu.
 

BURDUR- FETHİYE KARAYOLU İÇİN AYRILAN ÖDENEK BİTTİ Mİ?

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Burdur-Fethiye yolu hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Bayburt Grup uhdesinde bulunan Burdur'un geneli ve Muğla'nın Fethiye ilçesi açısından çok önemli olan Burdur-Fethiye yol çalışmalarının son 3-4 aydır tamamen durduğunu belirten GÖKER, “Karaçal, Çubukbeli ve Söğüt mevkilerinde bulunan şantiyelerde herhangi bir hareketlilik olmaması söz konusu bu durumu doğrular niteliktedir. Diğer taraftan, Burdur-Karamanlı yolunun dar ve virajlı olması nedeniyle özellikle Kağılcık köyü civarında ölümlü ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmektedir. Yöre halkı bir an önce şantiyelerin işe başlamasını ve yolun tamamlanmasını beklemektedir” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Bayburt Grup un yüklenici ana firma olarak sorumluluğunda bulunan Karaçal, Çubukbeli ve Söğüt mevkilerinde bulunan şantiyelerde çalışma olmamasının sebepleri nelerdir? Bu konuda ortaya çıkan durum firma içinde işçiler ve firma yetkilileri arasındaki bir sorundan mı? Kaynaklanmaktadır. Yoksa hükümet yetkililerinden beklenen ek ödenek konusunun çözülememesinden mi? Kaynaklanmaktadır. Burdur-Fethiye yoluna ayrılan ödeneğin bittiği ve ek ödenek istenmesine rağmen ek ödeneğin verilmediği iddiaları doğru mudur? Bölge illeri arasındaki bu yolların bir an önce yapılmaması ileri de doğacak trafik kazalarının da çok önemli bir bölümünü teşkil edecektir. Ayrıca ekonomik yönden ise yurt içi ve yurt dışı ticaretin önündeki engellerin önemli bir sebebi olarak etkilerinin görüleceği bilinmektedir. Kağılcık köyü civarında meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı kazaların önlenmesi adına söz konusu bölgeye bir ayrıcalık ve öncelik tanınacak mıdır?
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Burdur-Fethiye yolu hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Bayburt Grup uhdesinde bulunan Burdur'un geneli ve Muğla'nın Fethiye ilçesi açısından çok önemli olan Burdur-Fethiye yol çalışmalarının son 3-4 aydır tamamen durduğunu belirten GÖKER, “Karaçal, Çubukbeli ve Söğüt mevkilerinde bulunan şantiyelerde herhangi bir hareketlilik olmaması söz konusu bu durumu doğrular niteliktedir. Diğer taraftan, Burdur-Karamanlı yolunun dar ve virajlı olması nedeniyle özellikle Kağılcık köyü civarında ölümlü ve maddi hasarlı kazalar meydana gelmektedir. Yöre halkı bir an önce şantiyelerin işe başlamasını ve yolun tamamlanmasını beklemektedir” diyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Bayburt Grup un yüklenici ana firma olarak sorumluluğunda bulunan Karaçal, Çubukbeli ve Söğüt mevkilerinde bulunan şantiyelerde çalışma olmamasının sebepleri nelerdir? Bu konuda ortaya çıkan durum firma içinde işçiler ve firma yetkilileri arasındaki bir sorundan mı? Kaynaklanmaktadır. Yoksa hükümet yetkililerinden beklenen ek ödenek konusunun çözülememesinden mi? Kaynaklanmaktadır.

Burdur-Fethiye yoluna ayrılan ödeneğin bittiği ve ek ödenek istenmesine rağmen ek ödeneğin verilmediği iddiaları doğru mudur? Bölge illeri arasındaki bu yolların bir an önce yapılmaması ileri de doğacak trafik kazalarının da çok önemli bir bölümünü teşkil edecektir. Ayrıca ekonomik yönden ise yurt içi ve yurt dışı ticaretin önündeki engellerin önemli bir sebebi olarak etkilerinin görüleceği bilinmektedir.

Kağılcık köyü civarında meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı kazaların önlenmesi adına söz konusu bölgeye bir ayrıcalık ve öncelik tanınacak mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.