BURDUR AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

SANAT 22.09.2017 - 11:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4009+ kez okundu.
 

BURDUR AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığı, tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ahilik Haftası” Kutlamaları yapıldı.
      Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ahilik Haftası etkinlikleri ‘Mehteran’ Bölüğü’ eşliğinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları önünden Başladı. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Recep Kalkan, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların katılımı ile Ulucami önünde kurulan “Ahilik” kutlamaları için düzenlenen alana kadar mehteran eşliğinde gelindi. Burdur valisi ve Protokol üyeleri burada tezgah açan esnafı ve Cuma pazarı için stantlarını açan esnafı ziyaret ettiler. Kalaycı ve çıkrıkçı esnafı burada dikkat çekti. Vali Şerif Yılmaz Pazar alanını gezerek burada bulunan esnafa uğrayarak hatırlarını sordu. Tören alanında mehter takımının da icra ettiği mehteran eserlerinin ardından konuşmalara geçildi. Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından çıraklıktan kalfalığı geçen genç bir esnafa “ŞED” tabir edilen kuşak kuşatılarak esnaflığa başlama töreni gerçekleştirilecek. Bu arada mesleğine yıllarını harcamış bir esnafa da çeşitli hediyeler takdim edilerek ödüllendirme yapılacaktır. Tören katılanlara ve halka pilav ve tatlı ikramı ile sona erecektir.  
Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığı, tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ahilik Haftası” Kutlamaları yapıldı.

      Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ahilik Haftası etkinlikleri ‘Mehteran’ Bölüğü’ eşliğinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları önünden Başladı. Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Recep Kalkan, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların katılımı ile Ulucami önünde kurulan “Ahilik” kutlamaları için düzenlenen alana kadar mehteran eşliğinde gelindi.

Burdur valisi ve Protokol üyeleri burada tezgah açan esnafı ve Cuma pazarı için stantlarını açan esnafı ziyaret ettiler. Kalaycı ve çıkrıkçı esnafı burada dikkat çekti. Vali Şerif Yılmaz Pazar alanını gezerek burada bulunan esnafa uğrayarak hatırlarını sordu. Tören alanında mehter takımının da icra ettiği mehteran eserlerinin ardından konuşmalara geçildi.

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından çıraklıktan kalfalığı geçen genç bir esnafa “ŞED” tabir edilen kuşak kuşatılarak esnaflığa başlama töreni gerçekleştirilecek. Bu arada mesleğine yıllarını harcamış bir esnafa da çeşitli hediyeler takdim edilerek ödüllendirme yapılacaktır. Tören katılanlara ve halka pilav ve tatlı ikramı ile sona erecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.