BURDUR AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI GEÇMİŞİN İZLERİNİ SÜRÜYOR

KÜLTÜR 26.03.2018 - 17:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3870+ kez okundu.
 

BURDUR AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI GEÇMİŞİN İZLERİNİ SÜRÜYOR

Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Burdur’daki İstiklal Kahramanlarımıza, Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize ziyaretlere devam ediyor
Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mart 2016 tarihinde toplu açılış için Burdur’umuza ziyaretlerinde, Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen mitingde bahsettiği Burdur’lu Koca Mustafa’nın mezarını ziyaret için Anbarcık Köyüne gidilmiş ancak mezar yerinin belli olmadığı öğrenilmişti. Köyün gençleri ile de buluşan AK Gençlik konu ile ilgili detaylı bilgi alıp konunun takipçisi olacağını belirtmişti. İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yağcı ve Yönetim Kurulu, Çavdır Gençlik Kolları Başkanı Cihan Özkan ve Anbarcık Köyü Muhtarı Özgür Oral’ın ortaklaşa başlattığı çalışma sonucu Burdur’lu Koca Mustafa’nın mezarı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yağcı, ‘Göreve geldiğimizden günden bu yana Burdur’umuza ait tüm değerleri tekrar hatırlatmak, genç kardeşlerimize o ruhu htirmek adına çalışmalar ve ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın 2016 yılında ilimizi ziyaretlerinde dile getirdiği Burdur’lu Koca Mustafa’yı ziyaret etmek istedik. Teşkilatımız ile birlikte Anbarcık Köyüne gittiğimizde mezar yerinin belli olmadığını öğrendik. Çavdır Gençlik Kolları Başkanımız ve Köy Muhtarımız ile birlikte mezar yerinin tespiti ile alakalı çalışma başlattık ve bugün çalışmalarımız sonuçlandı. Burdur’lu Koca Mustafa’nın mezarı tespit edildi. Bizler geçmiş ile gelecek arasında köprü kuracağız. Geçmişi iyi tahlil edemezsek geleceğe sağlam ışık tutamayız, Ecdadımızı, yapılan tüm kahramanlıkları, hoşgörüyü, alçak gönüllülüğü, mertliği ve daha nicelerini bugünlere ve geleceğe aktaracağız. Bu anlamda Burdur genelinde Vatanımız, Bayrağımız uğruna nice Kahramanlık göstermiş tüm Vatan Evlatlarına ve yakınlarına ziyaretlerimiz devam edecektir.’ dedi.  Burdur’lu Koca Mustafa kimdir? Burdurlu Koca Mustafa Birinci Dünya savaşında, Sarıkamış'ta, Kurtuluş Savaşında Sakarya'dan İzmir'e, Türkiye'nin her yerinde mücadele etmiştir. Koca Mustafa savaş sonrası kendine verilen madalyayı alır fakat teklif edilen parayı 'Beni, vatanıma para için değil Allah rızası için, hizmet ettiğimi bilmez misiniz’ deyip reddeder.
Ak Parti Burdur İl Gençlik Kolları Burdur’daki İstiklal Kahramanlarımıza, Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize ziyaretlere devam ediyor

Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Mart 2016 tarihinde toplu açılış için Burdur’umuza ziyaretlerinde, Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen mitingde bahsettiği Burdur’lu Koca Mustafa’nın mezarını ziyaret için Anbarcık Köyüne gidilmiş ancak mezar yerinin belli olmadığı öğrenilmişti. Köyün gençleri ile de buluşan AK Gençlik konu ile ilgili detaylı bilgi alıp konunun takipçisi olacağını belirtmişti. İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yağcı ve Yönetim Kurulu, Çavdır Gençlik Kolları Başkanı Cihan Özkan ve Anbarcık Köyü Muhtarı Özgür Oral’ın ortaklaşa başlattığı çalışma sonucu Burdur’lu Koca Mustafa’nın mezarı tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yağcı, ‘Göreve geldiğimizden günden bu yana Burdur’umuza ait tüm değerleri tekrar hatırlatmak, genç kardeşlerimize o ruhu htirmek adına çalışmalar ve ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın 2016 yılında ilimizi ziyaretlerinde dile getirdiği Burdur’lu Koca Mustafa’yı ziyaret etmek istedik. Teşkilatımız ile birlikte Anbarcık Köyüne gittiğimizde mezar yerinin belli olmadığını öğrendik. Çavdır Gençlik Kolları Başkanımız ve Köy Muhtarımız ile birlikte mezar yerinin tespiti ile alakalı çalışma başlattık ve bugün çalışmalarımız sonuçlandı. Burdur’lu Koca Mustafa’nın mezarı tespit edildi. Bizler geçmiş ile gelecek arasında köprü kuracağız. Geçmişi iyi tahlil edemezsek geleceğe sağlam ışık tutamayız, Ecdadımızı, yapılan tüm kahramanlıkları, hoşgörüyü, alçak gönüllülüğü, mertliği ve daha nicelerini bugünlere ve geleceğe aktaracağız. Bu anlamda Burdur genelinde Vatanımız, Bayrağımız uğruna nice Kahramanlık göstermiş tüm Vatan Evlatlarına ve yakınlarına ziyaretlerimiz devam edecektir.’ dedi. 

Burdur’lu Koca Mustafa kimdir?

Burdurlu Koca Mustafa Birinci Dünya savaşında, Sarıkamış'ta, Kurtuluş Savaşında Sakarya'dan İzmir'e, Türkiye'nin her yerinde mücadele etmiştir. Koca Mustafa savaş sonrası kendine verilen madalyayı alır fakat teklif edilen parayı 'Beni, vatanıma para için değil Allah rızası için, hizmet ettiğimi bilmez misiniz’ deyip reddeder.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.