BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ERCENGİZ’İN 1MAYIS MESAJI

GÜNDEM 30.04.2021 - 19:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3385+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ERCENGİZ’İN 1MAYIS MESAJI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.
1886 yılının 1 Mayıs'ında Amerika'da işçilerin grevleri ile başlayan eylemler sonucunda 1889 yılında Uluslararası İşçi Kongresi, 1 Mayıs'ı işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etmiştir. 1 Mayıs Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmış, 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 1 Mayıs İşçilerin Birlik ve Dayanışma Günü, bu yılda törenlerle kutlanamayacak. Hem ülke, hem dünya olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu salgın, hayatımızdaki birçok şey gibi, üretim biçimlerini ve üretim ilişkilerini de değiştirdi. Ben bu yeni dönemde, birlik, beraberlik ve dayanışmanın çok daha önemli hale geleceğini, çok daha ön planda olacağını düşünüyorum. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, emeğin çok yüce bir değer olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Burdur Belediyesi olarak tüm emekçi çalışanlarıyla birlikte daha güzel mutlu yarınlara el ele, tek yürek yürümek en büyük amacımızdır. Hedefimiz sosyal barışın ve çalışma barışının sağlandığı güzel günleri yaşamak ve yaşatabilmektir. Emek en yüce değerdir. Bu yılda 1 Mayıs’ı evlerimizde kutlayacağız. Ben, hem ülkemin, hem de dünyanın, yaşamlarını emekleriyle sürdüren tüm insanlarını bir kere daha kutlarken, bu salgın günlerinin bir an önce bitip, herkesin işine geri dönmesini gönülden diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamları boyunca emeği, örgütlülüğü, demokrasiyi, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve barışı savunan emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını diliyorum.  
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür.

1886 yılının 1 Mayıs'ında Amerika'da işçilerin grevleri ile başlayan eylemler sonucunda 1889 yılında Uluslararası İşçi Kongresi, 1 Mayıs'ı işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak ilan etmiştir. 1 Mayıs Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmış, 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir.

1 Mayıs İşçilerin Birlik ve Dayanışma Günü, bu yılda törenlerle kutlanamayacak. Hem ülke, hem dünya olarak sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu salgın, hayatımızdaki birçok şey gibi, üretim biçimlerini ve üretim ilişkilerini de değiştirdi. Ben bu yeni dönemde, birlik, beraberlik ve dayanışmanın çok daha önemli hale geleceğini, çok daha ön planda olacağını düşünüyorum. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bizler, emeğin çok yüce bir değer olduğuna inanmaya devam ediyoruz.

Burdur Belediyesi olarak tüm emekçi çalışanlarıyla birlikte daha güzel mutlu yarınlara el ele, tek yürek yürümek en büyük amacımızdır. Hedefimiz sosyal barışın ve çalışma barışının sağlandığı güzel günleri yaşamak ve yaşatabilmektir. Emek en yüce değerdir.

Bu yılda 1 Mayıs’ı evlerimizde kutlayacağız. Ben, hem ülkemin, hem de dünyanın, yaşamlarını emekleriyle sürdüren tüm insanlarını bir kere daha kutlarken, bu salgın günlerinin bir an önce bitip, herkesin işine geri dönmesini gönülden diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamları boyunca emeği, örgütlülüğü, demokrasiyi, Cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve barışı savunan emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarını diliyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.