BURDUR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

DİĞER 01.06.2016 - 18:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4084+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Burdur Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı gündemindeki 12 maddelik konuları görüşerek karara bağladı.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, toplatı da Belediye Çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgi aktardı. Ercengiz, Toplu Konut İdaresi yetkilileri ile yapılan görüşmeleri ve sonuçlarını ve çalışmalarda alınan mesafeler konularında bilgi aktardı. Dar gelirli vatandaşlar ile orta gelir gurubuna yönelik olarak yapılacak toplu konutlar konusunda 10 Haziran tarihinde bir heyetin Burdur’a geleceğini mevcut alanlar üzerinde incelemelerinde yapılacağı çalışmalarda bulunulacağını söyledi.   Başkan Ercengiz, her yıl olarak geleneksel hale gelen Ramazan eğlencelerinin ise bu yılda yapılacağını sözlerine ekledi. Yapılacak etkinliklerde yer talebi hakkında ise şunları söyledi; Bu sene geçtiğimiz yıllara göre alınacak yer bedelleri esnafın lehine biraz düşük tutulmuştur. Bunun nedeni ise hem düzenlenecek alanlara olan talebi artırmak hem de esnafımızın süre içinde kazanç elde edebilmesine yönelik olarak değerlendirilmektedir.    Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geleneksel hale gelen bir başka uygulama ise 35 Mahalleyi 26 merkezde değerlendirerek vatandaşlarımıza vereceğimiz iftar yemekleri uygulamamızdır. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak Belediyemiz tarafından dağıtılacak olan Peynir ve Tereyağı projesidir. Bu proje kapsamında 5. bin vatandaşımıza yardım ulaştıracağımızı düşünüyoruz dedi.       Başkan Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclis Üyelerine yaptığı bilgilendirme ile ilgili konuşmasının ardından gündemdeki maddeler üzerindeki görüşmelerini yaptı. Ayrıca meclisten Toplu Konut İdaresi Yetkilileri ile görüşme ve karara bağlanması konularında yetki istedi. Çoğunluğun oyunu alarak meclis tarafından yetki verildi.
Burdur Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı gündemindeki 12 maddelik konuları görüşerek karara bağladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, toplatı da Belediye Çalışmaları ile ilgili meclis üyelerine bilgi aktardı.

Ercengiz, Toplu Konut İdaresi yetkilileri ile yapılan görüşmeleri ve sonuçlarını ve çalışmalarda alınan mesafeler konularında bilgi aktardı. Dar gelirli vatandaşlar ile orta gelir gurubuna yönelik olarak yapılacak toplu konutlar konusunda 10 Haziran tarihinde bir heyetin Burdur’a geleceğini mevcut alanlar üzerinde incelemelerinde yapılacağı çalışmalarda bulunulacağını söyledi.

 

Başkan Ercengiz, her yıl olarak geleneksel hale gelen Ramazan eğlencelerinin ise bu yılda yapılacağını sözlerine ekledi. Yapılacak etkinliklerde yer talebi hakkında ise şunları söyledi; Bu sene geçtiğimiz yıllara göre alınacak yer bedelleri esnafın lehine biraz düşük tutulmuştur. Bunun nedeni ise hem düzenlenecek alanlara olan talebi artırmak hem de esnafımızın süre içinde kazanç elde edebilmesine yönelik olarak değerlendirilmektedir.

 

 Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geleneksel hale gelen bir başka uygulama ise 35 Mahalleyi 26 merkezde değerlendirerek vatandaşlarımıza vereceğimiz iftar yemekleri uygulamamızdır. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak Belediyemiz tarafından dağıtılacak olan Peynir ve Tereyağı projesidir. Bu proje kapsamında 5. bin vatandaşımıza yardım ulaştıracağımızı düşünüyoruz dedi.

 

    Başkan Ali Orkun Ercengiz, Belediye Meclis Üyelerine yaptığı bilgilendirme ile ilgili konuşmasının ardından gündemdeki maddeler üzerindeki görüşmelerini yaptı. Ayrıca meclisten Toplu Konut İdaresi Yetkilileri ile görüşme ve karara bağlanması konularında yetki istedi. Çoğunluğun oyunu alarak meclis tarafından yetki verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.