BURDUR BELEDİYESİ CUMA NAMAZI ÖNCESİ TEK KULLANIMLIK SECCADE DAĞITTI

GÜNDEM 29.05.2020 - 16:23, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3506+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ CUMA NAMAZI ÖNCESİ TEK KULLANIMLIK SECCADE DAĞITTI

Burdur’da 74 gün sonra kılınacak ilk Cuma namazı sebebiyle Burdur Belediyesi vatandaşlara tek kullanımlık seccade dağıttı.
Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından Burdur’da ilk Cuma namazı, belirlenen camilerde kılındı. Yoğunluğun yaşandığı camilerde koronavirüs tedbirleri eksiksiz olarak uygulandı. Sosyal mesafe kuralları kapsamında kılınan Cuma namazında, Burdur Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı. ilk Cuma namazı sebebiyle Burdur Belediyesi tarafından camilerin içleri ve avlularında dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Dezenfeksiyonun ardından avlularda çizgiler çekilerek sosyal mesafeler belirlendi. Vatandaşımız kurallara riayet etmesi, Türkiye’nin bu salgındaki başarısının göstergesi. Cuma namazına katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “ Çok şükür bugünlerimizi de gördük. Yeniden camilerimizin ibadete açıldığı ve toplu namazlarımızın kılınabildiği ilk günlerimizi yaşıyoruz. Gerekli tedbir ve önlemleri aldık. Valiliğimiz ile birlikte yaptığımız çalışmalarda genelgelerdeki uygulamaları yerine getirdik. Kurallara uyulduğu sürece herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Vatandaşımız kurallara riayet etmesi, Türkiye’nin bu salgındaki başarısının göstergesi. İbadet alanlarında da kurallarımıza riayet ederek, hızlı sürede normalleşip, yeniden eski günlerdeki gibi toplu namazlarımızda daha kalabalık bir şekilde kılabilmeyi umut ediyoruz.” Şeklinde konuştu. Cuma namazının ardından ise belediye ekipleri tek kullanımlık seccadelerini topladı. İl Toplu ibadet kısıtlamasından 74 gün sonra ilk Cuma namazı, koronavirüs tedbirleri kapsamında sorunsuz kılındı.  
Burdur’da 74 gün sonra kılınacak ilk Cuma namazı sebebiyle Burdur Belediyesi vatandaşlara tek kullanımlık seccade dağıttı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından Burdur’da ilk Cuma namazı, belirlenen camilerde kılındı. Yoğunluğun yaşandığı camilerde koronavirüs tedbirleri eksiksiz olarak uygulandı. Sosyal mesafe kuralları kapsamında kılınan Cuma namazında, Burdur Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade dağıtıldı. ilk Cuma namazı sebebiyle Burdur Belediyesi tarafından camilerin içleri ve avlularında dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Dezenfeksiyonun ardından avlularda çizgiler çekilerek sosyal mesafeler belirlendi.

Vatandaşımız kurallara riayet etmesi, Türkiye’nin bu salgındaki başarısının göstergesi.

Cuma namazına katılan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “ Çok şükür bugünlerimizi de gördük. Yeniden camilerimizin ibadete açıldığı ve toplu namazlarımızın kılınabildiği ilk günlerimizi yaşıyoruz. Gerekli tedbir ve önlemleri aldık. Valiliğimiz ile birlikte yaptığımız çalışmalarda genelgelerdeki uygulamaları yerine getirdik. Kurallara uyulduğu sürece herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Vatandaşımız kurallara riayet etmesi, Türkiye’nin bu salgındaki başarısının göstergesi. İbadet alanlarında da kurallarımıza riayet ederek, hızlı sürede normalleşip, yeniden eski günlerdeki gibi toplu namazlarımızda daha kalabalık bir şekilde kılabilmeyi umut ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Cuma namazının ardından ise belediye ekipleri tek kullanımlık seccadelerini topladı. İl Toplu ibadet kısıtlamasından 74 gün sonra ilk Cuma namazı, koronavirüs tedbirleri kapsamında sorunsuz kılındı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.