BURDUR BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

DİĞER 12.06.2018 - 12:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4512+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Bilindiği üzere Burdur İli İçmesuyu ihtiyacının uzun vadeli çözümü 2050 yılı için depolamalı tesis yapılmasına ihtiyaç vardı.
Bu noktada DSİ Genel Müdürlüğü tarafından master planı çerçevesinde çalışmalar sürmekteydi., Burdur Belediye Başkanlığı olarak Belkaya-2 Barajı’nın Su depolamasının Burdur’un İçme suyu ihtiyacının uzun vadeli çözüm noktasında değerlendirilmesi ve programa alınması için Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve DSİ Gene Müdürlüğü’ne konu hakkında taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak iletmiştik. Söz konusu isteğimiz karşılık bulmuş ve Belkaya-2 barajının su depolama kaynaklarının İçme Suyu temini amaçlı da kullanılacağı ve proje hazırlama programına alınmış olduğu görülmüştür. Burdur İli İçme Suyu sorunun çözümünde kısa ve uzun vadede verdikleri destekten dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kısa vadede çözümde ise Gökpınar mevkiindeki kuyularımızın rehabilitasyonu, İsale hattımızın yenilenmesi, arıtma yumuşatma tesisi ve su deposu inşaatının yapımı çalışmaları devam etmektedir. Bu süreç içerisinde İsale hattının yenilenmesi ve 10.000 m3 lük deponun yapımı tamamlanmış olup bir iyi niyet protokolü çerçevesinde Burdur Belediyesi ve Burdur halkının kullanımına sunulmuştur. Önümüzdeki aylar içerisinde Arıtma ve yumuşatma tesisinin ihalesi yapılacağı bilgisi alınmıştır. Arıtma ve yumuşatma tesisi yapıldıktan sonra Burdur nitelikli içme suyuna kavuşacaktır. Söz konusu işlerin yapımı DSİ uhdesinde anahtar teslimi gerçekleştirilmekte olup, İçme Suyu projesi Burdur Belediyesine teslim edildikten sonra proje yapım maliyetleri Burdur Belediyesi ve Burdur halkı tarafından ödenecektir. Yapılan işleri sahiplenmek elbette tüm siyasilerin hakkı olup bilgilendirilmesinin doğru ya da eksiksiz yapılması etik olanıdır. Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz 4 yıllık başkanlığı döneminde bu ilkeye dikkat ederek çalışmalarını sürdürmektedir  
Bilindiği üzere Burdur İli İçmesuyu ihtiyacının uzun vadeli çözümü 2050 yılı için depolamalı tesis yapılmasına ihtiyaç vardı.

Bu noktada DSİ Genel Müdürlüğü tarafından master planı çerçevesinde çalışmalar sürmekteydi., Burdur Belediye Başkanlığı olarak Belkaya-2 Barajı’nın Su depolamasının Burdur’un İçme suyu ihtiyacının uzun vadeli çözüm noktasında değerlendirilmesi ve programa alınması için Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na ve DSİ Gene Müdürlüğü’ne konu hakkında taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak iletmiştik. Söz konusu isteğimiz karşılık bulmuş ve Belkaya-2 barajının su depolama kaynaklarının İçme Suyu temini amaçlı da kullanılacağı ve proje hazırlama programına alınmış olduğu görülmüştür.

Burdur İli İçme Suyu sorunun çözümünde kısa ve uzun vadede verdikleri destekten dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kısa vadede çözümde ise Gökpınar mevkiindeki kuyularımızın rehabilitasyonu, İsale hattımızın yenilenmesi, arıtma yumuşatma tesisi ve su deposu inşaatının yapımı çalışmaları devam etmektedir. Bu süreç içerisinde İsale hattının yenilenmesi ve 10.000 m3 lük deponun yapımı tamamlanmış olup bir iyi niyet protokolü çerçevesinde Burdur Belediyesi ve Burdur halkının kullanımına sunulmuştur. Önümüzdeki aylar içerisinde Arıtma ve yumuşatma tesisinin ihalesi yapılacağı bilgisi alınmıştır. Arıtma ve yumuşatma tesisi yapıldıktan sonra Burdur nitelikli içme suyuna kavuşacaktır.

Söz konusu işlerin yapımı DSİ uhdesinde anahtar teslimi gerçekleştirilmekte olup, İçme Suyu projesi Burdur Belediyesine teslim edildikten sonra proje yapım maliyetleri Burdur Belediyesi ve Burdur halkı tarafından ödenecektir.

Yapılan işleri sahiplenmek elbette tüm siyasilerin hakkı olup bilgilendirilmesinin doğru ya da eksiksiz yapılması etik olanıdır. Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz 4 yıllık başkanlığı döneminde bu ilkeye dikkat ederek çalışmalarını sürdürmektedir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.