BURDUR BELEDİYESİ’NİN PROJESİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİRDİ

YAŞAM 03.03.2016 - 18:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4025+ kez okundu.
 

BURDUR BELEDİYESİ’NİN PROJESİ BAKANLIĞI HAREKETE GEÇİRDİ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in süt hayvanlarının kesime gönderileceğini öngörerek hazırladığı süt projesi Bakanlığı’nı harekete geçirdi
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in sütün arz fazlalığı nedeniyle sektörde yaşanan krize çözüm bulabilmek için proje hazırladı. Proje ile süt tüketimi arttırarak üreticiyi korumak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara da ‘hayvansal protein’ temin edilmesi amaçlanıyor. Burdur’un süt üretim merkezi olduğunu, hayvancılık ve tarım alanında ciddi bir sektör lideri olduğunu belirten Başkan Ercengiz, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bir takım önlemler alma kararı aldık. Hem sütün arz fazlalığını ortadan kaldırmak için bir kıvılcım yakmak hem de süt üretiminin vatandaşımıza sağlıklı bir gıda olarak ulaştırılmasını için proje hazırladık. Amacımız süt tüketimini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırabilmesini sağlamak. Bu projenin genele yayılmasını istiyoruz” dedi. Amaç süt tüketimini arttırmak Başkan Ercengiz şöyle konuştu: “Süt tüketiminin yeterli olmaması durumunda süt hayvanlarının kesime gönderileceğinin farkındaydık. Burdur Belediyesi olarak bu işi el atmamız yetmez bu projenin büyüyerek daha büyük kitlelere ulaşmasını istiyoruz. Burdur Belediyesi olarak süt ürünleri alımı yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Amacımız birilerinin kasasını doldurmak değil, amacımız süt tüketimini arttırmak” 5 bin aileye ulaşılacak Önümüzdeki günlerde başlayacak olan proje ile ihtiyaç sahibi 5 bin aileye ulaşılması hedefleniyor. İhtiyaç sahibi ailelere 1 kilogram peynir, yarım kilogram tereyağı ulaştırılacak. Kılıçdaroğlu örnek gösterdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi’nin süt projesini örnek gösterdi. TBMM bütçe görüşmelerinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Sütün arz fazlalığını önlemek, hem de vatandaşın süt ürünlerini ulaştırmak adına bir belediyemiz kampanya başlattı. Bunu tüm Belediyelerimize yayacağız” ifadelerini kullandı. BAKANLIK ÜRETİCİYE “SÜT İNEĞİ KESMEYİN” DEDİ  Burdur Belediyesi’nin süt projesini başlatmasının ardından dün de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı süt hayvanlarının kesiminin engellenmesi için talimat verdi. Bakanlık, 81 İl Valiliği ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine talimat göndererek süt hayvanlarının kesiminin yasaklanmasını istedi.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in süt hayvanlarının kesime gönderileceğini öngörerek hazırladığı süt projesi Bakanlığı’nı harekete geçirdi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in sütün arz fazlalığı nedeniyle sektörde yaşanan krize çözüm bulabilmek için proje hazırladı. Proje ile süt tüketimi arttırarak üreticiyi korumak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara da ‘hayvansal protein’ temin edilmesi amaçlanıyor.

Burdur’un süt üretim merkezi olduğunu, hayvancılık ve tarım alanında ciddi bir sektör lideri olduğunu belirten Başkan Ercengiz, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bir takım önlemler alma kararı aldık. Hem sütün arz fazlalığını ortadan kaldırmak için bir kıvılcım yakmak hem de süt üretiminin vatandaşımıza sağlıklı bir gıda olarak ulaştırılmasını için proje hazırladık. Amacımız süt tüketimini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırabilmesini sağlamak. Bu projenin genele yayılmasını istiyoruz” dedi.

Amaç süt tüketimini arttırmak

Başkan Ercengiz şöyle konuştu: “Süt tüketiminin yeterli olmaması durumunda süt hayvanlarının kesime gönderileceğinin farkındaydık. Burdur Belediyesi olarak bu işi el atmamız yetmez bu projenin büyüyerek daha büyük kitlelere ulaşmasını istiyoruz. Burdur Belediyesi olarak süt ürünleri alımı yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Amacımız birilerinin kasasını doldurmak değil, amacımız süt tüketimini arttırmak”

5 bin aileye ulaşılacak

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan proje ile ihtiyaç sahibi 5 bin aileye ulaşılması hedefleniyor. İhtiyaç sahibi ailelere 1 kilogram peynir, yarım kilogram tereyağı ulaştırılacak.

Kılıçdaroğlu örnek gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Belediyesi’nin süt projesini örnek gösterdi. TBMM bütçe görüşmelerinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Sütün arz fazlalığını önlemek, hem de vatandaşın süt ürünlerini ulaştırmak adına bir belediyemiz kampanya başlattı. Bunu tüm Belediyelerimize yayacağız” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK ÜRETİCİYE “SÜT İNEĞİ KESMEYİN” DEDİ 

Burdur Belediyesi’nin süt projesini başlatmasının ardından dün de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı süt hayvanlarının kesiminin engellenmesi için talimat verdi. Bakanlık, 81 İl Valiliği ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine talimat göndererek süt hayvanlarının kesiminin yasaklanmasını istedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.