BURDUR ÇEVRELERİNDE FIRTINA BEKLENİYOR

GÜNDEM 29.09.2020 - 11:25, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2944+ kez okundu.
 

BURDUR ÇEVRELERİNDE FIRTINA BEKLENİYOR

Burdur il genelinde meydana gelebilecek fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır
Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Antalya 4 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bölge illerinde bugün öğle saatlerinden itibaren Rüzgarın Burdur il genelinde, güneybatıdan (Lodos) fırtına (62-74 km/sa) ve Gölhisar, Çavdır, Altınyayla ilçelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (75-88 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımızın ortaya çıkabilecek tehdit ve tehlikelere karşı tedbirli olmaları çatı altlarından ve ağaç altlarında dururken veya geçerken dikkatli olmaları uçurum ve dere kenarlarında durmamaları gerekmektedir. Çatı uçmalarına karşı kendilerini güvenli alanlara almaları gerekmektedir. Fırtına da gereken önlemleri almaları gerekmektedir.
Burdur il genelinde meydana gelebilecek fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Antalya 4 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bölge illerinde bugün öğle saatlerinden itibaren Rüzgarın Burdur il genelinde, güneybatıdan (Lodos) fırtına (62-74 km/sa) ve Gölhisar, Çavdır, Altınyayla ilçelerinde yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (75-88 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşlarımızın ortaya çıkabilecek tehdit ve tehlikelere karşı tedbirli olmaları çatı altlarından ve ağaç altlarında dururken veya geçerken dikkatli olmaları uçurum ve dere kenarlarında durmamaları gerekmektedir. Çatı uçmalarına karşı kendilerini güvenli alanlara almaları gerekmektedir. Fırtına da gereken önlemleri almaları gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.