BURDUR CHP KADIN KOLLARI MECLİSTE Kİ KADIN ŞİDDETİNİ KINADI

SİYASET 21.01.2017 - 11:27, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3791+ kez okundu.
 

BURDUR CHP KADIN KOLLARI MECLİSTE Kİ KADIN ŞİDDETİNİ KINADI

Başkanlık Çıkmazına Giden yolda, Gözünü Hiçbir şeyden sakınmayan Bi atlayışın, Farklı düşününe Karşı her türlü şiddeti göze aldığını, Meclis Görüşme sırasında, Üzüntüyle, Kaygıyla İzliyoruz.
Burdur CHP İl Örgütü Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur tarafından Anayasa görüşmeleri sırasında Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP Milletvekili Şafak Pavey’e yapılan saldırılar nedeniyle basın açıklaması ile Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç olmak üzere saldırıları Gerçekleştiren milletvekillerini kınadılar  Başkan Ayşe Uğur, “Ne yazık ki 19 Ocak Perşembe GÜNÜ, Meclis Görüşme sırasında İktidara mensup bir kadın Milletvekili, Şiddet konusunda Partisinin erkek Vekilleri den geri kalmadığını göstermiştir. İktidarın yıllardır kullandığı kim ve nefret dili, Toplumu ayrıştırmıştır. Ötekileştirmiştir Şu anda dayak maya çalıştığı Rejim Değişikliğinde, Mecliste sürdürdüğü farklı düşünceler tahammülsüzlüğü, Demokrasiden , Adaletten uzak anlayışı, Ülkeyi geri dönülmez Bir yıkıma doğru sürüklemektedir. Ne acıdır ki ; Bu ateşi körükleyenler Siyasi varlıklarını Cumhuriyet imsize ve Parlamenter rejime Borçlu olduklarını unutacak kadar gaflet ve ihanet içindedirler.. Biz Kadınlar doğamızdan , yarı dışımızdan aldığımız barış , Sevgi ,Hoşgörü ve adalet duygusuyla sizlere sesleniyoruz; Anayasa değişikliğimi paketini destekleyen Kadın Milletvekilleri , Bu uğurda Kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş Kadın vekil , Bu şiddete sesini çıkarmayan Kadın Vekiller ,Meclise Başkanlık yapan Kadın Vekil kadınlık bilincinden nasıl bu kadar uzaklaştınız ?.. Hele hele kendi çocuklarınızın , Torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız?..  Ne uğuruna ?.. Sizleri anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü akılla, mantıkla ve vicdanla bağdaştırmak mümkün değil. Cumhuriyet le birlikte kul olmaktan kurtulup birey olan kadınlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Kadına Seçme Seçilme Hakkı vermesi ile Milletvekili olan Kadınlar, TBMM ni , Kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği Meclisten Kadın Vekile söz hakkı verilmeyen, Kadın Vekillere şiddet uygulanan Bir Meclise dönüştürdünüz. Sizlerden utandık… Unutmayın sadece kadın vekillere değil, Meclis çatısı altında Demokrasi yine DARP ettiniz. Sergilediğiniz şiddetle Yüce Meclis’e yakışmadınız… Hangi Siyasi partiden olursa olsun Kadının ortak paydası barıştır, Sevgidir, Hoşgörüdür. Siyasi iktidarın Kadın Vekilleri Kul olmayı Bırakın!.. Emeğinizi enerjinizi çocuk tecavüzlerinin, Kadına şiddetin önlenmesine harcayın. Kız çocuklarımız cemaat yurtlarında cayır cayır yandı. Siz neredeydiniz , neden sesiniz çıkmadı…? Mecliste Sergilediğiniz bu şiddet tablası gelecek adına kaygılarımızı arttırdı. Ancak bu tablonun, Şiddet görüntülerin yanında gördüğümüz Kadın Dayanışması, bize umutların tükenmediğini bir kez daha göstermiştir. Gelin siz de umudun bir parçası olun.. Dün EL BAB ta şehit olan 5 çocuğumuzla birlikte 54 çocuğumuzu Orta Doğu bataklığında şehit verdik. Bunları konuşmayan Yüce Mecliste şiddeti bırakıp, Barışın, Huzurun elinden siz de tutun… Tutun ki Birileri değil, TÜRKİYE kazansın .  
Başkanlık Çıkmazına Giden yolda, Gözünü Hiçbir şeyden sakınmayan Bi atlayışın, Farklı düşününe Karşı her türlü şiddeti göze aldığını, Meclis Görüşme sırasında, Üzüntüyle, Kaygıyla İzliyoruz.

Burdur CHP İl Örgütü Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uğur tarafından Anayasa görüşmeleri sırasında Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP Milletvekili Şafak Pavey’e yapılan saldırılar nedeniyle basın açıklaması ile Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç olmak üzere saldırıları Gerçekleştiren milletvekillerini kınadılar

 Başkan Ayşe Uğur, “Ne yazık ki 19 Ocak Perşembe GÜNÜ, Meclis Görüşme sırasında İktidara mensup bir kadın Milletvekili, Şiddet konusunda Partisinin erkek Vekilleri den geri kalmadığını göstermiştir. İktidarın yıllardır kullandığı kim ve nefret dili, Toplumu ayrıştırmıştır. Ötekileştirmiştir Şu anda dayak maya çalıştığı Rejim Değişikliğinde, Mecliste sürdürdüğü farklı düşünceler tahammülsüzlüğü, Demokrasiden , Adaletten uzak anlayışı, Ülkeyi geri dönülmez Bir yıkıma doğru sürüklemektedir. Ne acıdır ki ; Bu ateşi körükleyenler Siyasi varlıklarını Cumhuriyet imsize ve Parlamenter rejime Borçlu olduklarını unutacak kadar gaflet ve ihanet içindedirler..

Biz Kadınlar doğamızdan , yarı dışımızdan aldığımız barış , Sevgi ,Hoşgörü ve adalet duygusuyla sizlere sesleniyoruz; Anayasa değişikliğimi paketini destekleyen Kadın Milletvekilleri , Bu uğurda Kadına şiddet uygulayacak kadar gözü dönmüş Kadın vekil , Bu şiddete sesini çıkarmayan Kadın Vekiller ,Meclise Başkanlık yapan Kadın Vekil kadınlık bilincinden nasıl bu kadar uzaklaştınız ?..

Hele hele kendi çocuklarınızın , Torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız?..  Ne uğuruna ?.. Sizleri anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü akılla, mantıkla ve vicdanla bağdaştırmak mümkün değil.

Cumhuriyet le birlikte kul olmaktan kurtulup birey olan kadınlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Kadına Seçme Seçilme Hakkı vermesi ile Milletvekili olan Kadınlar, TBMM ni , Kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği Meclisten Kadın Vekile söz hakkı verilmeyen, Kadın Vekillere şiddet uygulanan Bir Meclise dönüştürdünüz. Sizlerden utandık…

Unutmayın sadece kadın vekillere değil, Meclis çatısı altında Demokrasi yine DARP ettiniz.

Sergilediğiniz şiddetle Yüce Meclis’e yakışmadınız… Hangi Siyasi partiden olursa olsun Kadının ortak paydası barıştır, Sevgidir, Hoşgörüdür. Siyasi iktidarın Kadın Vekilleri Kul olmayı Bırakın!..

Emeğinizi enerjinizi çocuk tecavüzlerinin, Kadına şiddetin önlenmesine harcayın. Kız çocuklarımız cemaat yurtlarında cayır cayır yandı. Siz neredeydiniz , neden sesiniz çıkmadı…?

Mecliste Sergilediğiniz bu şiddet tablası gelecek adına kaygılarımızı arttırdı. Ancak bu tablonun, Şiddet görüntülerin yanında gördüğümüz Kadın Dayanışması, bize umutların tükenmediğini bir kez daha göstermiştir.

Gelin siz de umudun bir parçası olun.. Dün EL BAB ta şehit olan 5 çocuğumuzla birlikte 54 çocuğumuzu Orta Doğu bataklığında şehit verdik. Bunları konuşmayan Yüce Mecliste şiddeti bırakıp, Barışın, Huzurun elinden siz de tutun… Tutun ki Birileri değil, TÜRKİYE kazansın .

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.