BURDUR ÇİFTÇİSİNİN DOLU ZARARI GİDERİLMELİDİR.

EKONOMİ 12.06.2020 - 14:01, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3979+ kez okundu.
 

BURDUR ÇİFTÇİSİNİN DOLU ZARARI GİDERİLMELİDİR.

Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması zorunlu hale gelmiştir.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, yaptığı açıklama da; Burdur’da Perşembe akşamı etkisini gösteren şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle başta Çine ovası olarak bilinen ve Bölgenin taze fasulye deposu olarak bilinmektedir. Akşam saatlerinde bastıran yağmur ve dolu nedeniyle yaklaşık 5.000 dönüm ekili taze fasulyenin 3.000 dönümüne ciddi ölçüde zarar vermiştir. Milletvekili Göker; bölgede Dönüm başına yaklaşık 1.200 lira maliyet olduğu düşünüldüğünde taze fasulye üreticilerimizin zararının ne kadar büyük olduğu ortaya çıkmaktadır. Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ve Ziraat Odasının hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması zorunlu hale gelmiştir. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından Burdur’da bulunan ve ülkemizin taze fasulye ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesi yerinde bir davranış olacaktır. Öte yandan, zaten zor ve ağır ekonomik şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin çok büyük bir kısmı doğal afetlere karşı korunmasızdır. Üretim yapan tüm çiftçilerimizin bütün ürünleri doğal afet sigortası devlet tarafından üstlenilmeli ve bu sigortanın primleri devlet tarafından ödenmelidir. Bu vesile ile zarar gören tüm taze fasulye üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve konunun takipçisi olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum…  
Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması zorunlu hale gelmiştir.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, yaptığı açıklama da; Burdur’da Perşembe akşamı etkisini gösteren şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle başta Çine ovası olarak bilinen ve Bölgenin taze fasulye deposu olarak bilinmektedir. Akşam saatlerinde bastıran yağmur ve dolu nedeniyle yaklaşık 5.000 dönüm ekili taze fasulyenin 3.000 dönümüne ciddi ölçüde zarar vermiştir.

Milletvekili Göker; bölgede Dönüm başına yaklaşık 1.200 lira maliyet olduğu düşünüldüğünde taze fasulye üreticilerimizin zararının ne kadar büyük olduğu ortaya çıkmaktadır. Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ve Ziraat Odasının hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması zorunlu hale gelmiştir.

Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından Burdur’da bulunan ve ülkemizin taze fasulye ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesi yerinde bir davranış olacaktır.

Öte yandan, zaten zor ve ağır ekonomik şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin çok büyük bir kısmı doğal afetlere karşı korunmasızdır. Üretim yapan tüm çiftçilerimizin bütün ürünleri doğal afet sigortası devlet tarafından üstlenilmeli ve bu sigortanın primleri devlet tarafından ödenmelidir.

Bu vesile ile zarar gören tüm taze fasulye üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve konunun takipçisi olduğumu kamuoyuna saygıyla duyuruyorum…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.