BURDUR DA COŞKULU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESEPSİYONU

YAŞAM 31.08.2019 - 11:35, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3977+ kez okundu.
 

BURDUR DA COŞKULU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESEPSİYONU

Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak’ın ev sahipliğinde düzenlenen Göl Polis tesislerinde 30 Ağustos Zaferi’nin 97. Yıldönümü dolayısıyla, Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.
30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılı anısına yapılan pastayı kesen Vali Hasan Şıldak davetlilere şöyle seslendi; “Burada bulunmakla 30 Ağustos’un,  Cumhuriyet ruhunun,  Çanakkale ruhunun,  ülkemizin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine emin olun ki sizlerde önemli katkı sunuyorsunuz.  30Ağustos Zafer Bayramı hakikaten milletimizin en zor günlerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Milli mücadelemizin Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında oluşan Milli birlik ruhunun bir eseri olarak ödülü olarak Anadolu coğrafyasında bir destanın yazıldığı tarihtir. Ağustos ayına baktığımızda zaferlerle dolu bir ay olduğunu biliyoruz. 26 Ağustos’ta Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı bir tarih olarak 1071’den bu yana bu topraklar üzerinde yaşamanın mücadelesini veriyoruz.  Anadolu Türk tarihine baktığımızda hep bir mücadele var. Bir zorluklar var. Milletimizin mücadelesinin başarılı sonuçları var. Bunların belki taçlandığı en büyük zafer Cumhuriyetin kurulması ve hep birlikte Cumhuriyetin nimetlerini birlikte paylaşıyoruz.  Bugünkü geldiğimiz nokta, her dönem engellerle karşılaşmamıza rağmen Ülkemizin dünya ölçeğinde, bölgesel ölçekte baktığımızda gücünü itibarını, uluslar arası dengeler açısından artık önemsendiğini hep beraber gözlemliyoruz. Terör, ekonomik saldırılar, her türlü yıpratma girişimleri ve uluslararası oyunlara rağmen Türkiye’miz yoluna devam ediyor. Her türlü iş birliklerine rağmen, her türlü ihanete rağmen, her türlü nifak girişimine rağmen bütün milletimiz Türk Milleti olarak yoluna devam ediyor. Her türlü etnik unsurdan bir fayda sağlamaya çalışan bütün çevrelerin girişimleri her denemesinin sonunda başarısızlıkla sonuçlanıyor ve her denemeye rağmen de tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.  Zafer Bayramı Resepsiyonu na Garnizon Komutanı P. Albay Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcı Dr. Özkan Gürdoğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr.. Adem Kokmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti,  oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları, huzur evi sakinleri, muhtarlar, sporcular, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve toplumun çeşitli kesimlerinden aileler katıldı.  
Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak’ın ev sahipliğinde düzenlenen Göl Polis tesislerinde 30 Ağustos Zaferi’nin 97. Yıldönümü dolayısıyla, Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılı anısına yapılan pastayı kesen Vali Hasan Şıldak davetlilere şöyle seslendi;

“Burada bulunmakla 30 Ağustos’un,  Cumhuriyet ruhunun,  Çanakkale ruhunun,  ülkemizin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine emin olun ki sizlerde önemli katkı sunuyorsunuz. 

30Ağustos Zafer Bayramı hakikaten milletimizin en zor günlerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Milli mücadelemizin Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında oluşan Milli birlik ruhunun bir eseri olarak ödülü olarak Anadolu coğrafyasında bir destanın yazıldığı tarihtir.

Ağustos ayına baktığımızda zaferlerle dolu bir ay olduğunu biliyoruz. 26 Ağustos’ta Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı bir tarih olarak 1071’den bu yana bu topraklar üzerinde yaşamanın mücadelesini veriyoruz. 

Anadolu Türk tarihine baktığımızda hep bir mücadele var. Bir zorluklar var. Milletimizin mücadelesinin başarılı sonuçları var. Bunların belki taçlandığı en büyük zafer Cumhuriyetin kurulması ve hep birlikte Cumhuriyetin nimetlerini birlikte paylaşıyoruz. 

Bugünkü geldiğimiz nokta, her dönem engellerle karşılaşmamıza rağmen Ülkemizin dünya ölçeğinde, bölgesel ölçekte baktığımızda gücünü itibarını, uluslar arası dengeler açısından artık önemsendiğini hep beraber gözlemliyoruz. Terör, ekonomik saldırılar, her türlü yıpratma girişimleri ve uluslararası oyunlara rağmen Türkiye’miz yoluna devam ediyor. Her türlü iş birliklerine rağmen, her türlü ihanete rağmen, her türlü nifak girişimine rağmen bütün milletimiz Türk Milleti olarak yoluna devam ediyor. Her türlü etnik unsurdan bir fayda sağlamaya çalışan bütün çevrelerin girişimleri her denemesinin sonunda başarısızlıkla sonuçlanıyor ve her denemeye rağmen de tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 Zafer Bayramı Resepsiyonu na Garnizon Komutanı P. Albay Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcı Dr. Özkan Gürdoğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr.. Adem Kokmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti,  oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları, huzur evi sakinleri, muhtarlar, sporcular, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve toplumun çeşitli kesimlerinden aileler katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.