BURDUR DA CUMHURİYET BAYRAMINI MİLLETÇE COŞKU İÇİNDE KUTLADIK

GÜNDEM 29.10.2019 - 14:11, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3074+ kez okundu.
 

BURDUR DA CUMHURİYET BAYRAMINI MİLLETÇE COŞKU İÇİNDE KUTLADIK

Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenler de Cumhuriyet Bayramını coşku içinde kutladık. .
Burdur da Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle törenler sabah saatlerinde valilik makamında Vali Hasan Şıldak,Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; Burdur Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah birlikte valilik makamında Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul ettiler. . Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören yeri hazırlıklarının tamamlanması için Cumhuriyet Bayramı törenleri valilik tarafından belirlenen saatten bir saat gecikmeli başladı. Törenin geç başlamasını fırsat bilen Burdur halkı Cumhuriyet Bayramını kutlamak için meydanı doldurdular. Halkın öğrencilerin ve askeri birliklerin katıldığı kutlama törenlerinde Burdur valisi Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Cenk Baburşah birlikte araçsız olarak halkın öğrencilerin ve askeri birliklerin Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Burdur Valisi Hasan Şıldak; “ yaptığı konuşmada; Bugün Cumhuriyetimizin 96’ıncı kuruluş yıldönümü bugün ülkemiz ve halkımızın bayramı “Bayramınız kutlu olsun” Cumhuriyetimizin kuruluşu ve öncesinde bu vatanın bekası ile Türk yurdu olarak muhafaza edilmesi, bayrağımızın gönderden hiç inmemesi adına mücadele eden şahadet şerbetini hiç yılmadan içen şehitlerimizi ve Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi minnetle anıyorum. Burdur valisi hasan Şıldak, konuşmasının büyük bölümünde şehitlerimizi ve gazilerimiz ile onların ailelerine övgüler övgü dolu söylemlerle sürdürdü. . Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrenciler yöresel halk oyunları gösterilerinden örnekler sunarken, öğrencilerin hazırladığı Atatürk oratoryosu gösterileri ve okudukları şiirler katılımcılar tarafından alkışlandı. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve yarışmacılar vali hasan Şıldak tarafından ödüllendirildi. Tören askeri birlikler, öğrenciler ve kurum ve kuruluşlarının araçları personelli olarak resmi geçit törenlerine katıldılar. Cumhuriyet Bayramı törenleri vali Hasan Şıldak ve eşi Bayan Şıldak tarafından öğretmenevi salonlarında verilecek resepsiyon ile devam edecektir.    
Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törenler de Cumhuriyet Bayramını coşku içinde kutladık. .

Burdur da Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü nedeniyle törenler sabah saatlerinde valilik makamında Vali Hasan Şıldak,Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; Burdur Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah birlikte valilik makamında Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul ettiler. .

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören yeri hazırlıklarının tamamlanması için Cumhuriyet Bayramı törenleri valilik tarafından belirlenen saatten bir saat gecikmeli başladı. Törenin geç başlamasını fırsat bilen Burdur halkı Cumhuriyet Bayramını kutlamak için meydanı doldurdular. Halkın öğrencilerin ve askeri birliklerin katıldığı kutlama törenlerinde Burdur valisi Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Cenk Baburşah birlikte araçsız olarak halkın öğrencilerin ve askeri birliklerin Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Burdur Valisi Hasan Şıldak; “ yaptığı konuşmada; Bugün Cumhuriyetimizin 96’ıncı kuruluş yıldönümü bugün ülkemiz ve halkımızın bayramı “Bayramınız kutlu olsun” Cumhuriyetimizin kuruluşu ve öncesinde bu vatanın bekası ile Türk yurdu olarak muhafaza edilmesi, bayrağımızın gönderden hiç inmemesi adına mücadele eden şahadet şerbetini hiç yılmadan içen şehitlerimizi ve Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimizi minnetle anıyorum. Burdur valisi hasan Şıldak, konuşmasının büyük bölümünde şehitlerimizi ve gazilerimiz ile onların ailelerine övgüler övgü dolu söylemlerle sürdürdü. .

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrenciler yöresel halk oyunları gösterilerinden örnekler sunarken, öğrencilerin hazırladığı Atatürk oratoryosu gösterileri ve okudukları şiirler katılımcılar tarafından alkışlandı. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve yarışmacılar vali hasan Şıldak tarafından ödüllendirildi. Tören askeri birlikler, öğrenciler ve kurum ve kuruluşlarının araçları personelli olarak resmi geçit törenlerine katıldılar. Cumhuriyet Bayramı törenleri vali Hasan Şıldak ve eşi Bayan Şıldak tarafından öğretmenevi salonlarında verilecek resepsiyon ile devam edecektir.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.