BURDUR DA SOKAK SAĞLILIKLARTIRMASI PROJE SERGİSİ

DİĞER 07.05.2016 - 16:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4637+ kez okundu.
 

BURDUR DA SOKAK SAĞLILIKLARTIRMASI PROJE SERGİSİ

Burdur Belediyesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliği ile hazırlanan Rölöve Restorasyon Projesi Sergisinin açılışına katıldı.
       Belediye Fuaye Salonunda gerçekleşen sergide Burdur Valisi Hasan Kürklü ve  beraberinde Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şefika Gülin Beyhan, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.   Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Gül, "Üniversite olarak kamu yararı kapsamında eski kültürü gün yüzüne çıkarmak ve mimarı yapı kültürünü devam ettirmek istiyoruz. Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve Öğrencilerinin yaptığı bu çalışmalar, yaşına göre sağlıklı bir mekan oluşturma noktasında Burdur'a katkısı olacağını ümit ediyorum" dedi.    Geçen yıl (SDÜ) Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile bir proje yapmıştık. Onunda sergisini yapmıştık. Bu konuda biz Üniversite ile işbirliği yapmaktan gururluyuz" dedi.   Mimarinin bir yaşam kültürü olduğunu vurgulayan Vali Hasan Kürklü, Rölöve Restorasyon Projesinin Belediye ile Üniversitenin arasında güzel bir işbirliği olduğunu kaydetti. Vali Hasan Kürklü İnşallah bu projenin arkası gelmesi temennisini sözlerini ekledi.   Vali Hasan Kürklü ve Başkan Ercengiz, Dekan Prof. Dr. Gül ile kurdeleyi keserek Röleve Restorasyon Projesinin 3 boyutlu bina resimleri ve plan çalışmaları olan serginin açılışını gerçekleştirdi.        Açılış sonrası sergiyi inceleyen Burdur Valisi Hasan Kürklü, (SDÜ) Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim üyelerin gözetiminde Üniversite Restorasyon Bölümünde okuyan 57 öğrenci tarafından hazırlanan proje hakkında Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülin Beyhan bilgi verdi.   Pazar Mahallesi'nde bulunan Eski Belediye Caddesi, caddeye bağlı Deveci Sokak ve Yeşilyurt Sokak olmak üzere, yapılması düşünülen sokak sağlıklaştırması ve rölöve çalışmalarının proje sergisi bir hafta açık kalacağı bildirildi.   Sergi açılışı programın sonunda Vali Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı Ali Orkun  Ercengiz, (SDÜ) Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül, Prof. Dr. Gülin Bayhan ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Haştemoğlu proje ve sergide geçtiği emeklerden dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.  
Burdur Belediyesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliği ile hazırlanan Rölöve Restorasyon Projesi Sergisinin açılışına katıldı.

       Belediye Fuaye Salonunda gerçekleşen sergide Burdur Valisi Hasan Kürklü ve  beraberinde Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, SDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şefika Gülin Beyhan, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Gül, "Üniversite olarak kamu yararı kapsamında eski kültürü gün yüzüne çıkarmak ve mimarı yapı kültürünü devam ettirmek istiyoruz. Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve Öğrencilerinin yaptığı bu çalışmalar, yaşına göre sağlıklı bir mekan oluşturma noktasında Burdur'a katkısı olacağını ümit ediyorum" dedi.

 

 Geçen yıl (SDÜ) Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile bir proje yapmıştık. Onunda sergisini yapmıştık. Bu konuda biz Üniversite ile işbirliği yapmaktan gururluyuz" dedi.

 

Mimarinin bir yaşam kültürü olduğunu vurgulayan Vali Hasan Kürklü, Rölöve Restorasyon Projesinin Belediye ile Üniversitenin arasında güzel bir işbirliği olduğunu kaydetti. Vali Hasan Kürklü İnşallah bu projenin arkası gelmesi temennisini sözlerini ekledi.

 

Vali Hasan Kürklü ve Başkan Ercengiz, Dekan Prof. Dr. Gül ile kurdeleyi keserek Röleve Restorasyon Projesinin 3 boyutlu bina resimleri ve plan çalışmaları olan serginin açılışını gerçekleştirdi.

 

     Açılış sonrası sergiyi inceleyen Burdur Valisi Hasan Kürklü, (SDÜ) Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim üyelerin gözetiminde Üniversite Restorasyon Bölümünde okuyan 57 öğrenci tarafından hazırlanan proje hakkında Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülin Beyhan bilgi verdi.

 

Pazar Mahallesi'nde bulunan Eski Belediye Caddesi, caddeye bağlı Deveci Sokak ve Yeşilyurt Sokak olmak üzere, yapılması düşünülen sokak sağlıklaştırması ve rölöve çalışmalarının proje sergisi bir hafta açık kalacağı bildirildi.

 

Sergi açılışı programın sonunda Vali Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı Ali Orkun  Ercengiz, (SDÜ) Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Gül, Prof. Dr. Gülin Bayhan ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Haştemoğlu proje ve sergide geçtiği emeklerden dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.