BURDUR’DA YENİ ADLİ YIL’IN AÇILIŞI TÖRENLE BAŞLADI.

YAŞAM 03.09.2018 - 13:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3973+ kez okundu.
 

BURDUR’DA YENİ ADLİ YIL’IN AÇILIŞI TÖRENLE BAŞLADI.

Burdur Borusu tarafından düzenlenen “Yeni Adli Yıl” Açılışı Burdur Avukatlar Evinde Sabah saatlerinde Başlayan kahvaltı ve ardından Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile sona erdi.
Burdur Barosu Avukatlar evinde düzenlediği sabah kahvaltısı ile tüm meslektaşlarını bir araya getirirken, kahvaltıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Askeri Birlik komutanları, ile diğer davetliler katıldı. Buradaki törenin ardından Çelenklerin konulması için Cumhuriyet Meydanına geçildi. Yeni Adli yılın açılışı ile Burdur Baro Başkanı Avukat Ramazan Gedik tarafından yazılı olarak yapılan açıklama damgasını vurdu. Devletimizin son günlerde Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinin hukuk ve ahlak dışı küstahlığına maruz kalmakta ve yargı bahane edilerek ülkemize adeta ekonomik darbe uygulanmaktadır. Bu duruma gelişimizde ekonomi politikaları,yönetim hataları için eleştiri hakkımızı saklı tutmakla birlikte ekonomik darbeden kurtuluşun yolunun yargıda, yargıya güvenin sağlanmasında . olduğunu biliyoruz. Yargının güvenilir olmasını, kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemsenmesi, yargının bağımsız ve tarafsız olması ve savunmanın önündeki engellerin kaldırılması ile mümkündür Burdur Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Nadir Yağcı, Yeni Adli Yıl açılışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Yeni Adli Yıl açılışı nedeniyle heyecan içindeyiz.  Hukukun üstünlüğünün, adalete olan inancın ve güvenin daha da pekiştiği, adalet duygusunun vicdanlara hakkıyla yerleştiği, adaletin toplumun ve hayatın her alanında hızlı ve etkin bir şekilde tesis edilebildiği, yargının sorunlarının değil, hızının ve başarılarının konuşulduğu bir yıl olması temennisiyle Cumhuriyet Başsavcılığımız adına yeni adli yılın tüm yargı camiamıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.
Burdur Borusu tarafından düzenlenen “Yeni Adli Yıl” Açılışı Burdur Avukatlar Evinde Sabah saatlerinde Başlayan kahvaltı ve ardından Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile sona erdi.

Burdur Barosu Avukatlar evinde düzenlediği sabah kahvaltısı ile tüm meslektaşlarını bir araya getirirken, kahvaltıya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr Adem Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Askeri Birlik komutanları, ile diğer davetliler katıldı. Buradaki törenin ardından Çelenklerin konulması için Cumhuriyet Meydanına geçildi.

Yeni Adli yılın açılışı ile Burdur Baro Başkanı Avukat Ramazan Gedik tarafından yazılı olarak yapılan açıklama damgasını vurdu. Devletimizin son günlerde Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinin hukuk ve ahlak dışı küstahlığına maruz kalmakta ve yargı bahane edilerek ülkemize adeta ekonomik darbe uygulanmaktadır. Bu duruma gelişimizde ekonomi politikaları,yönetim hataları için eleştiri hakkımızı saklı tutmakla birlikte ekonomik darbeden kurtuluşun yolunun yargıda, yargıya güvenin sağlanmasında . olduğunu biliyoruz. Yargının güvenilir olmasını, kuvvetler ayrılığı ilkesinin önemsenmesi, yargının bağımsız ve tarafsız olması ve savunmanın önündeki engellerin kaldırılması ile mümkündür

Burdur Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Nadir Yağcı, Yeni Adli Yıl açılışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Yeni Adli Yıl açılışı nedeniyle heyecan içindeyiz.  Hukukun üstünlüğünün, adalete olan inancın ve güvenin daha da pekiştiği, adalet duygusunun vicdanlara hakkıyla yerleştiği, adaletin toplumun ve hayatın her alanında hızlı ve etkin bir şekilde tesis edilebildiği, yargının sorunlarının değil, hızının ve başarılarının konuşulduğu bir yıl olması temennisiyle Cumhuriyet Başsavcılığımız adına yeni adli yılın tüm yargı camiamıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.