BURDUR DA YOĞUN YAĞIŞ VE SU BASKINLARI DEVAM EDİYOR

YAŞAM 20.06.2019 - 10:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4386+ kez okundu.
 

BURDUR DA YOĞUN YAĞIŞ VE SU BASKINLARI DEVAM EDİYOR

Burdur İl Merkezine bağlı Karaçal Köyü mevkii Burdur-Karamanlı yolu, Bucak İlçesi Kestel Köyü Dutderesi mevkiinde sel ve su baskınları yaşanmıştır.
Burdur merkez ve köyleri ile ilçelerinde saat 16.00 sıralarında başlayan ani ve aşırı yağışlar sonucunda, İl Merkezine bağlı Hacılar Köyü, Yeşilova İlçesi ile Düden Köyü arasındaki yol, İl Merkezine bağlı Karaçal Köyü mevkii Burdur-Karamanlı yolu,  Bucak İlçesi Kestel Köyü Dutderesi mevkiinde sel ve su baskınları yaşanmıştır.   Burdur Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre İlimizde yağışların yoğun yaşandığı bölgelerde metrekareye düşen yağış miktarı;Yumrutaş 24 kg, Elmalıyurt 17 kg, Erikli 12 kg, Kemer 10 kg, Söğüt 8 kg’dır.  Valiliğimiz koordinesinde  İl Özel İdaresi, AFAD İl Müdürlüğü ve Karayolları 134. Şube Şefliği ekipleri tarafından yaşanan sel ve su baskınlarına karşı hızlı ve etkili şekilde müdahale edilmiştir.  Yeşilova İlçesi ile Düden Köyü arasındaki yolda dere taşması sonucu hasar gören yola Burdur İl Özel İdaresi ekiplerince 3 araç, 7 personel ile müdahale edilmiş trafik servis yolundan sağlanmıştır.   İl Merkezine bağlı Burdur-Karamanlı karayolu Karaçal mevkii trafik aktarma bölgesinde aşırı yağışlardan dolayı yaşanan heyelana, Burdur Karayolları 134. Şube Şefliği tarafından 6 araç ve 10 personel ile müdahale edilerek yol trafiğe açılmıştır.   İl Merkezine bağlı Hacılar Köyünde 1 evin bodrum katında meydana gelen su baskınına İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 1 kepçe, 1 personel ile, Karayolları 134. Şube Şefliği ekipleri tarafından 1 kepçe,1 personel ile ve AFAD ekipleri tarafından 1 araç, 3 personel ile müdahale edilmiştir.   Bucak İlçesi Kestel Köyü Dutderesi mevkiinde tıkanan menfezler Burdur İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılmıştır.  İlimizde yağışlarla ilgili başka bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ancak, meteorolojik verilere göre ani sağanak yağışların birkaç gün daha devam edeceği değerlendirildiğinden yaşanabileek sel ve su baskınları konusunda vatandaşlarımızın dikkatli olması  önem taşımaktadır.  
Burdur İl Merkezine bağlı Karaçal Köyü mevkii Burdur-Karamanlı yolu, Bucak İlçesi Kestel Köyü Dutderesi mevkiinde sel ve su baskınları yaşanmıştır.

Burdur merkez ve köyleri ile ilçelerinde saat 16.00 sıralarında başlayan ani ve aşırı yağışlar sonucunda, İl Merkezine bağlı Hacılar Köyü, Yeşilova İlçesi ile Düden Köyü arasındaki yol, İl Merkezine bağlı Karaçal Köyü mevkii Burdur-Karamanlı yolu,  Bucak İlçesi Kestel Köyü Dutderesi mevkiinde sel ve su baskınları yaşanmıştır.  

Burdur Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre İlimizde yağışların yoğun yaşandığı bölgelerde metrekareye düşen yağış miktarı;Yumrutaş 24 kg, Elmalıyurt 17 kg, Erikli 12 kg, Kemer 10 kg, Söğüt 8 kg’dır. 

Valiliğimiz koordinesinde  İl Özel İdaresi, AFAD İl Müdürlüğü ve Karayolları 134. Şube Şefliği ekipleri tarafından yaşanan sel ve su baskınlarına karşı hızlı ve etkili şekilde müdahale edilmiştir. 

Yeşilova İlçesi ile Düden Köyü arasındaki yolda dere taşması sonucu hasar gören yola Burdur İl Özel İdaresi ekiplerince 3 araç, 7 personel ile müdahale edilmiş trafik servis yolundan sağlanmıştır.  

İl Merkezine bağlı Burdur-Karamanlı karayolu Karaçal mevkii trafik aktarma bölgesinde aşırı yağışlardan dolayı yaşanan heyelana, Burdur Karayolları 134. Şube Şefliği tarafından 6 araç ve 10 personel ile müdahale edilerek yol trafiğe açılmıştır.  

İl Merkezine bağlı Hacılar Köyünde 1 evin bodrum katında meydana gelen su baskınına İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 1 kepçe, 1 personel ile, Karayolları 134. Şube Şefliği ekipleri tarafından 1 kepçe,1 personel ile ve AFAD ekipleri tarafından 1 araç, 3 personel ile müdahale edilmiştir.  

Bucak İlçesi Kestel Köyü Dutderesi mevkiinde tıkanan menfezler Burdur İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılmıştır. 

İlimizde yağışlarla ilgili başka bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ancak, meteorolojik verilere göre ani sağanak yağışların birkaç gün daha devam edeceği değerlendirildiğinden yaşanabileek sel ve su baskınları konusunda vatandaşlarımızın dikkatli olması  önem taşımaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.