BURDUR DAMIZLIK BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILDI

GÜNDEM 10.02.2019 - 16:41, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3513+ kez okundu.
 

BURDUR DAMIZLIK BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILDI

Burdur Damızlık Birliği 12. Genel Kurulu halen bu görevi yürütmekte olan Kamil Özcan’ın tek aday olarak katıldığı genel kurul yapıldı.
Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 12 Genel Kurulu yapıldı. Tek aday olarak genel kurula teklif edilen, halen bu görevi yürüten Damızlık Merkez Birliği Genel Başkanı da olan Kamil Özcan , yapılan genel kurulda delegenin oyunu alarak yeniden bu göreve seçildi. Genel kurula AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Hotan ve bazı yöneticileri katıldı. Ayrıca genel Kurula Merkez birliği yönetim kurulu ve çevre illerden gelen birlik başkanları ile delegeler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.                                 DESTEKLEME USULÜ GÖZDEN GEÇİERİLMELİDİR Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, konuşmasının başında sözlerine “Destekleme” ile ilgili prosedürün gözden geçirilmesi ile ilgili olarak başladı. Özcan, ülkemiz üreticisi ürünlerini eder fiyatlar üzerinden satması halinde üretici olarak destekleme istemediklerinin altını çizdi. Üreticiye verilecek destekler üreticiye yön vermelidir. Geçmişteki desteklemelere bakınız bu destekler süt ve et üretiminde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bugün burada ülke hayvancılığının geleceğine yön vermiş Burdurlu üreticiler bulunmaktadır. Türkiye’nin artan nüfusunun ihtiyacını karşılamak amacı ile ülkemizin üreticileri önemli kararlar almış 1980 yıllarından başlayarak 1995 yılına kadar gelen süreç içinde ülkemizin bilhassa şehirlerde artarak devam eden nüfusunun ihtiyacını da düşünerek önemli destekler alarak artırmıştır. Dünya da Avrupa ülkelerinde bizim gibi örgütler 200 yıl önce kurulmuş karşımıza sivil ıslah birlikleri çıktı 1995 yıllarında üretici refahını artırmak tüketicinin ihtiyacını düşünerek verimliliği esas alan çalışmalar yapılmıştır. Bu girişimin ardından 1995 yılları sonrasında “Damızlık” Birliklerinin kurulmasına karar verildi.   Türkiye de Burdur Damızlık Birliği 1995 yılında kurulan birlikler arasında yer almış ve Merkez Birliğini kuran 18 birlik arasında yer aldığı için genç yaşımda olmama karşılık merkez birliği yönetimi içinde yer alarak sektörün üyelerinden biri oldum. Kurulan birlikler özel sektör mantığı ve devlet disiplini anlayışı ile kurulmuş birliklerdir. İlk kurulduğumuz zamanlarda; o zamanki ismi ile Tarım İl Müdürlüğü elemanı arkadaşlarımız da bizim ile çalışmışlardır. Devlet disiplini anlayışımız da oradan gelmektedir. Ülkemiz de laktasyon da 2 ton süt veren bir hayvan bu gün 7-8 tonlara kadar süt verimine 150 Kg dolayındaki besi hayvanlarımız ise 300 Kg ağırlıklara ulaşmıştır. Ülkemiz de üretici birlikleri aynı zamanda üreticiye kooperatif anlayışı ile hizmet vermektedir. Üreticinin hak ve taleplerini dile getirmede söz almışlardır. Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulu; konuşmaların ardından prosedür gereği birlik hesaplarının okunması ve ibrasının ardından Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na tek aday olarak katılan Kamil Özcan, yeniden seçildi.
Burdur Damızlık Birliği 12. Genel Kurulu halen bu görevi yürütmekte olan Kamil Özcan’ın tek aday olarak katıldığı genel kurul yapıldı.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 12 Genel Kurulu yapıldı. Tek aday olarak genel kurula teklif edilen, halen bu görevi yürüten Damızlık Merkez Birliği Genel Başkanı da olan Kamil Özcan , yapılan genel kurulda delegenin oyunu alarak yeniden bu göreve seçildi. Genel kurula AK Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Hotan ve bazı yöneticileri katıldı. Ayrıca genel Kurula Merkez birliği yönetim kurulu ve çevre illerden gelen birlik başkanları ile delegeler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

                                DESTEKLEME USULÜ GÖZDEN GEÇİERİLMELİDİR

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, konuşmasının başında sözlerine “Destekleme” ile ilgili prosedürün gözden geçirilmesi ile ilgili olarak başladı. Özcan, ülkemiz üreticisi ürünlerini eder fiyatlar üzerinden satması halinde üretici olarak destekleme istemediklerinin altını çizdi. Üreticiye verilecek destekler üreticiye yön vermelidir. Geçmişteki desteklemelere bakınız bu destekler süt ve et üretiminde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bugün burada ülke hayvancılığının geleceğine yön vermiş Burdurlu üreticiler bulunmaktadır.

Türkiye’nin artan nüfusunun ihtiyacını karşılamak amacı ile ülkemizin üreticileri önemli kararlar almış 1980 yıllarından başlayarak 1995 yılına kadar gelen süreç içinde ülkemizin bilhassa şehirlerde artarak devam eden nüfusunun ihtiyacını da düşünerek önemli destekler alarak artırmıştır. Dünya da Avrupa ülkelerinde bizim gibi örgütler 200 yıl önce kurulmuş karşımıza sivil ıslah birlikleri çıktı 1995 yıllarında üretici refahını artırmak tüketicinin ihtiyacını düşünerek verimliliği esas alan çalışmalar yapılmıştır. Bu girişimin ardından 1995 yılları sonrasında “Damızlık” Birliklerinin kurulmasına karar verildi.

  Türkiye de Burdur Damızlık Birliği 1995 yılında kurulan birlikler arasında yer almış ve Merkez Birliğini kuran 18 birlik arasında yer aldığı için genç yaşımda olmama karşılık merkez birliği yönetimi içinde yer alarak sektörün üyelerinden biri oldum. Kurulan birlikler özel sektör mantığı ve devlet disiplini anlayışı ile kurulmuş birliklerdir. İlk kurulduğumuz zamanlarda; o zamanki ismi ile Tarım İl Müdürlüğü elemanı arkadaşlarımız da bizim ile çalışmışlardır. Devlet disiplini anlayışımız da oradan gelmektedir. Ülkemiz de laktasyon da 2 ton süt veren bir hayvan bu gün 7-8 tonlara kadar süt verimine 150 Kg dolayındaki besi hayvanlarımız ise 300 Kg ağırlıklara ulaşmıştır. Ülkemiz de üretici birlikleri aynı zamanda üreticiye kooperatif anlayışı ile hizmet vermektedir. Üreticinin hak ve taleplerini dile getirmede söz almışlardır.

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulu; konuşmaların ardından prosedür gereği birlik hesaplarının okunması ve ibrasının ardından Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na tek aday olarak katılan Kamil Özcan, yeniden seçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.