BURDUR DEVLET HASTANESİ GÖZ HASTALARINA IŞIK OLDU

SAĞLIK 09.10.2018 - 17:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2925+ kez okundu.
 

BURDUR DEVLET HASTANESİ GÖZ HASTALARINA IŞIK OLDU

Burdur Devlet Hastanesi Göz Doktoru Operatör Dr. Mehmet Acar kendisine başvuran 4. hastasına kornea naklini gerçekleştirerek sağlığına kavuşturdu.
Burdur Devlet Hastanesi konferans ve toplantı salonunda, yapılan 4 hastaya yapılan göz ameliyatı ile ilgili başarılı kornea nakli ile konusundaki basın toplantısında konuşan Burdur Sağlık İl Müdürü  Op. Dr. Reha Sermed AYGÖREN, geçtiğimiz günlerde çocuk dostu hastaneler olarak ülke genelinde elli hastane içinde hastanemiz “Altın Çocuk” ödülüne layık görülmüştür. Burdur Devlet Hastanemizin de göz doktorlarından Op. Dr. Mehmet Acar gerçekleştirdiği kornea ameliyatları ile ilk defa hastanemiz imkanlarını kullanarak kendisine müracaat eden 4 hastası ışığa kavuşmuştur dedi. Hastaların da bulunduğu toplantı da Op. Dr Mehmet Acar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu Op Dr. Mehmet Acar bu başarı da Konya Organ Nakli Merkezleri ekibinin desteğinin bulunduğunu ve bundan dolayı da kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti. Ülkemizde organ bağışı sisteminin bütün hastalarımıza umut olması gerektiğini dile getirdi. Diğer organ bağışlarında olduğu gibi halkımızın konuya duyarlı olması gerektiğini söyledi. Göz doktoru Op. Dr. Mehmet Acar. Korneası bağışlanan hastanın diğer organ bağışlarında olduğu gibi vücut bütünlüğü bozulmadığı sadece göz kadavrası alındığını söyledi. Bir başka insan hayata veda ederken bir diğer insana yeniden görme imkanı olan ve önemli sayılan görevin vatandaşımız tarafından yerine getirilmesi gerekir.         BÖLGEMİZDE EN SIK GÖRÜLEN GÖZ HASTALIĞI KATARAKT   Toplantı da bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Op Dr Mehmet Acar. Hastalarımız Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen prosedüre göre sıraya alınmaktadır. Uygun organ bulunması halinde hastaların en yakın merkeze çağrıldığını dile getirirken, bölgemiz de göz hastalıklarında hastanemize ileri yaştaki hastalarımızda görülen katarakt hastaları baş vurmaktadır. İkinciliği ise diyabet hastalığı bulunanların gözlerindeki rahatsızlıkları gelmektedir. Yine lensektomi katogorisine giren göz kusurları ise hastane koşullarında yapılmaktadır. Ancak vikroktomi olarak tabir edilen ameliyatlar ise sayıları az olmasının yanında cihazlarının yüksek maliyetlerde olması nedeni ile ilgili sağlık merkezlerine gönderilmektedir.  
Burdur Devlet Hastanesi Göz Doktoru Operatör Dr. Mehmet Acar kendisine başvuran 4. hastasına kornea naklini gerçekleştirerek sağlığına kavuşturdu.

Burdur Devlet Hastanesi konferans ve toplantı salonunda, yapılan 4 hastaya yapılan göz ameliyatı ile ilgili başarılı kornea nakli ile konusundaki basın toplantısında konuşan Burdur Sağlık İl Müdürü  Op. Dr. Reha Sermed AYGÖREN, geçtiğimiz günlerde çocuk dostu hastaneler olarak ülke genelinde elli hastane içinde hastanemiz “Altın Çocuk” ödülüne layık görülmüştür. Burdur Devlet Hastanemizin de göz doktorlarından Op. Dr. Mehmet Acar gerçekleştirdiği kornea ameliyatları ile ilk defa hastanemiz imkanlarını kullanarak kendisine müracaat eden 4 hastası ışığa kavuşmuştur dedi.

Hastaların da bulunduğu toplantı da Op. Dr Mehmet Acar, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu Op Dr. Mehmet Acar bu başarı da Konya Organ Nakli Merkezleri ekibinin desteğinin bulunduğunu ve bundan dolayı da kendilerine teşekkür ettiğini ifade etti. Ülkemizde organ bağışı sisteminin bütün hastalarımıza umut olması gerektiğini dile getirdi. Diğer organ bağışlarında olduğu gibi halkımızın konuya duyarlı olması gerektiğini söyledi. Göz doktoru Op. Dr. Mehmet Acar. Korneası bağışlanan hastanın diğer organ bağışlarında olduğu gibi vücut bütünlüğü bozulmadığı sadece göz kadavrası alındığını söyledi. Bir başka insan hayata veda ederken bir diğer insana yeniden görme imkanı olan ve önemli sayılan görevin vatandaşımız tarafından yerine getirilmesi gerekir.

        BÖLGEMİZDE EN SIK GÖRÜLEN GÖZ HASTALIĞI KATARAKT  

Toplantı da bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Op Dr Mehmet Acar. Hastalarımız Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen prosedüre göre sıraya alınmaktadır. Uygun organ bulunması halinde hastaların en yakın merkeze çağrıldığını dile getirirken, bölgemiz de göz hastalıklarında hastanemize ileri yaştaki hastalarımızda görülen katarakt hastaları baş vurmaktadır. İkinciliği ise diyabet hastalığı bulunanların gözlerindeki rahatsızlıkları gelmektedir. Yine lensektomi katogorisine giren göz kusurları ise hastane koşullarında yapılmaktadır. Ancak vikroktomi olarak tabir edilen ameliyatlar ise sayıları az olmasının yanında cihazlarının yüksek maliyetlerde olması nedeni ile ilgili sağlık merkezlerine gönderilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.