BURDUR ENGELSİZ YAŞAM VE BAKIM MERKEZİ HİZMETE HAZIR

YAŞAM 18.01.2019 - 10:26, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3541+ kez okundu.
 

BURDUR ENGELSİZ YAŞAM VE BAKIM MERKEZİ HİZMETE HAZIR

Vali Hasan Şıldak, Burdur Engelsiz Yaşam Merkezi ve Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür vekili; Hasan Güven'in hazır bulunduğu incelemeler sırasında, Valimiz iki kattan oluşan idari bina ve engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan tek katlı yaşam evlerini de gezerek tamamlanma aşamasına gelen çalışmaların son durumu ve merkezde sunulacak hizmetlerle ilgili bilgi aldı.  Askeriye Köyü’ nde 14.04.2017 tarihinde yapımına başlanan proje bedeli 5.849.803 TL olan Burdur Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi 2.743 m2’ si kapalı alan olmak üzere toplam 4.017 m2 alan üzerinde yapılmıştır.  Merkez; 6 adet tek katlı yaşam evi ve 2 katlı idari binadan oluşmaktadır. Her bir yaşam evinden 9 engellimiz yararlanacak olup, toplamda 54 engelli vatandaşımıza hizmet verecektir.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ nün açılış onayı ile 0-18 yaş engelli bireylere hizmet vermesi karara bağlanmıştır.  Engelli bireylerin ve ailelerinin yatılı bakım ihtiyaçlarının yanında gündüzlü bakım hizmetlerine duydukları ihtiyaç doğrultusunda Bakanlığımızın İlimizde Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi gündüzlü bakım hizmetlerinin başlatılması talimatı üzerine ivedilikle tefrişatı yapılmış olan merkez, 21.01.2019 tarihinde engelli çocuklarımıza ve ailelerine gündüzlü hizmet vermeye başlayacaktır.  Engelli hemşerilerimizin ve onların sürekli bakımını yapan ailelerinin yararlanacağı gündüzlü bakım merkezimizde meslek elemanları ve sağlık personelinin refakatinde çeşitli aktivitelerle günlük yaşam programları uygulanacak ayrıca el becerilerinin geliştirilmesi amacıyla halk eğitim müdürlüğünce görevlendirilecek usta öğreticiler yardımıyla çalışmalar yürütülecektir.  Ayrıca Merkezimizde engellilerimizin müzik ve resim atölyesi, tiyatro, halk oyunları, drama, ebru vb. etkinlik ve çalışmalara da yer verilecektir.  Engellilerimize hafta içi gün boyunca gündüzlü bakım hizmeti verecek olan kuruluşumuz, hayatını engelli çocuğuna adamış hayatlar için de bir nefes olacaktır.  
Vali Hasan Şıldak, Burdur Engelsiz Yaşam Merkezi ve Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür vekili; Hasan Güven'in hazır bulunduğu incelemeler sırasında, Valimiz iki kattan oluşan idari bina ve engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan tek katlı yaşam evlerini de gezerek tamamlanma aşamasına gelen çalışmaların son durumu ve merkezde sunulacak hizmetlerle ilgili bilgi aldı. 

Askeriye Köyü’ nde 14.04.2017 tarihinde yapımına başlanan proje bedeli 5.849.803 TL olan Burdur Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi 2.743 m2’ si kapalı alan olmak üzere toplam 4.017 m2 alan üzerinde yapılmıştır. 

Merkez; 6 adet tek katlı yaşam evi ve 2 katlı idari binadan oluşmaktadır. Her bir yaşam evinden 9 engellimiz yararlanacak olup, toplamda 54 engelli vatandaşımıza hizmet verecektir. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ nün açılış onayı ile 0-18 yaş engelli bireylere hizmet vermesi karara bağlanmıştır. 

Engelli bireylerin ve ailelerinin yatılı bakım ihtiyaçlarının yanında gündüzlü bakım hizmetlerine duydukları ihtiyaç doğrultusunda Bakanlığımızın İlimizde Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi gündüzlü bakım hizmetlerinin başlatılması talimatı üzerine ivedilikle tefrişatı yapılmış olan merkez, 21.01.2019 tarihinde engelli çocuklarımıza ve ailelerine gündüzlü hizmet vermeye başlayacaktır. 

Engelli hemşerilerimizin ve onların sürekli bakımını yapan ailelerinin yararlanacağı gündüzlü bakım merkezimizde meslek elemanları ve sağlık personelinin refakatinde çeşitli aktivitelerle günlük yaşam programları uygulanacak ayrıca el becerilerinin geliştirilmesi amacıyla halk eğitim müdürlüğünce görevlendirilecek usta öğreticiler yardımıyla çalışmalar yürütülecektir. 

Ayrıca Merkezimizde engellilerimizin müzik ve resim atölyesi, tiyatro, halk oyunları, drama, ebru vb. etkinlik ve çalışmalara da yer verilecektir. 

Engellilerimize hafta içi gün boyunca gündüzlü bakım hizmeti verecek olan kuruluşumuz, hayatını engelli çocuğuna adamış hayatlar için de bir nefes olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.