BURDUR FUARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

DİĞER 21.06.2021 - 12:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4049+ kez okundu.
 

BURDUR FUARINI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

Burdur, 1-4 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan şehrin tek fuarı Teke Yöresi 6. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nı iple çekiyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, şehrin tek fuarı olan Teke Yöresi 6. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nı dört gözle beklediklerini söyledi.   Burdur’un günden güne gelişen tarım ve hayvancılığı ile her yıl yeni tarımsal ürünlerle buluştuğunu belirten Yıldıran, bu yeni ürünlerle birlikte geleneksel üretimi yapılan ürünlerde de yeni teknolojilere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yıldıran, günümüz dünyasında çiftçilerin üretim teknolojilerini yükseltmek, verim arttırıcı gelişmeleri takip etmek ve girdi maliyetlerini düşürücü gelişmelerden haberdar olmak zorunda olduğunun altını çizerek “Bu gelişmelerin hepsini bir arada takip etme fırsatı sunan fuarımızı destekliyor ve iple çekiyoruz” diye konuştu.   “Süreci fırsata çevirebiliriz” Pandemi sürecinin tarım ve hayvancılık sektörünün önemli, stratejik ve vazgeçilmez olduğunu herkese bir kez daha kanıtladığına dikkat çeken Yıldıran “Bu doğrultuda fuarın sektörün tüm paydaşlarını görebilme fırsatı sunması açısından normalleşme sürecine de olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. Bu süreçte bir çok Batı ülkesinde gıda ürünlerinin üretim ve tedariğinde ciddi sıkıntılar yaşanırken Türkiye’de böyle bir zorluk yaşanmadığını söyleyen Yıldıran “Çünkü biz tarım ülkesiyiz, tarım şehriyiz, bizim çalışkan üreticilerimiz var. Üstelik bu fuar sayesinde şimdi değerli üreticimiz süreci fırsata dönüştürebilir. Bilinsin ki yeniliklerden haberdar olarak toprağına, suyuna, hayvanına, üretimine sahip çıkan üreticiler bir bakıma ülkesine de sahip çıkmış olacaktır” dedi.
Burdur, 1-4 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan şehrin tek fuarı Teke Yöresi 6. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nı iple çekiyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, şehrin tek fuarı olan Teke Yöresi 6. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nı dört gözle beklediklerini söyledi.
 
Burdur’un günden güne gelişen tarım ve hayvancılığı ile her yıl yeni tarımsal ürünlerle buluştuğunu belirten Yıldıran, bu yeni ürünlerle birlikte geleneksel üretimi yapılan ürünlerde de yeni teknolojilere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yıldıran, günümüz dünyasında çiftçilerin üretim teknolojilerini yükseltmek, verim arttırıcı gelişmeleri takip etmek ve girdi maliyetlerini düşürücü gelişmelerden haberdar olmak zorunda olduğunun altını çizerek “Bu gelişmelerin hepsini bir arada takip etme fırsatı sunan fuarımızı destekliyor ve iple çekiyoruz” diye konuştu.
 
“Süreci fırsata çevirebiliriz”
Pandemi sürecinin tarım ve hayvancılık sektörünün önemli, stratejik ve vazgeçilmez olduğunu herkese bir kez daha kanıtladığına dikkat çeken Yıldıran “Bu doğrultuda fuarın sektörün tüm paydaşlarını görebilme fırsatı sunması açısından normalleşme sürecine de olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. Bu süreçte bir çok Batı ülkesinde gıda ürünlerinin üretim ve tedariğinde ciddi sıkıntılar yaşanırken Türkiye’de böyle bir zorluk yaşanmadığını söyleyen Yıldıran “Çünkü biz tarım ülkesiyiz, tarım şehriyiz, bizim çalışkan üreticilerimiz var. Üstelik bu fuar sayesinde şimdi değerli üreticimiz süreci fırsata dönüştürebilir. Bilinsin ki yeniliklerden haberdar olarak toprağına, suyuna, hayvanına, üretimine sahip çıkan üreticiler bir bakıma ülkesine de sahip çıkmış olacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.