BURDUR GÖLÜ 2. SUJETİ VE FLYBOARD YARIŞMALARI NEFES KESTİ

SPOR 24.09.2016 - 16:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3308+ kez okundu.
 

BURDUR GÖLÜ 2. SUJETİ VE FLYBOARD YARIŞMALARI NEFES KESTİ

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Göl Festivali kapsamında 15 Temmuz demokrasi şehitleri adına düzenlenen Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonasının 5. ayak yarışları başladı.
Burdur Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) işbirliğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya İstanbul, Muğla, Isparta, Ordu, Antalya, İzmir ve Burdur olmak üzere 7 ilden 4'ü kadın, 45 sporcu katıldı. Burdur Gölü sahil şeridinde oluşturulan parkurda sporcular, Standart 1 (0-110 bg), Standart 2 (111-179 bg), Standart 3 (180 bg ve üstü), Kadınlar Kupası ve TMF Kupası kategorileri ile flyboard yarışmalarında dereceye girebilmek için mücadele edecek. Sujeti ve Flyboard Şampiyonası Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından başlatıldı. Başkan Ercengiz'den sujeti şovu Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şampiyona öncesinde sujetine binerek şov yaptı. Ercengiz, sujeti üzerinde Türk Bayrağı açarak şovunu tamamladı. Gazetecilere açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Festivalimizin üçüncü günündeyiz. Göl yoksa Burdur yok dedik. Buradan başladık işe. Festivalimizi kaybettiğimiz demokrasi şehitleri adına düzenliyoruz. Bugün burada TMF işbirliği ile sujeti ve flyboard yarışmaları düzenlenecek. Şampiyona bugüne kadar farklı illerde yapılmıştı. Şampiyonanın geçen yıl ilkini düzenlemiştik. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Sujeti ve flyboard şampiyonasının beşinci ayağı gerçekleşecek. Türkiye'nin farklı illerinden katılan yarışmacı arkadaşlarımız var. Şehir dışından 35 Burdur'dan da 10 olmak üzere 45 yarışmacı mücadele edecek. Burdur Gölü'nün kurumasına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Burdur Gölü bizim olmazsa olmazımız. 1970 yılı verilerine göre rakımının 858 olduğu Burdur Gölü, 2012'de 840'a kadar gerilemiş. Düşey eksende 18 metrelik bir kayıpla toplamda yüzölçümünün yaklaşık yarısını, hacminin de yüzde 40'ını kaybetmiş. Birçok nedenle gölümüz her geçen gün maalesef kurumakta. Bizler sorumluluk makamında elimizden geleni yaparak gölümüzü sonraki nesillere bırakmak zorundayız” diye konuştu. Burdur Valisi Şerif Yılmaz ise yaptığı açıklamada “Burdur Gölü’nün su kaybı var. Küresel ısınmadan kaynaklanan, yeraltı suların aşağıya doğru çekilmesiyle beraber su kaynaklarımız gün geçtikçe azalıyor. Suyu bilinçli kullanmalıyız. Tarımda vahşi sulamadan vazgeçip damla sulama sistemine geçmeliyiz. Mevcut suyumuzun en iyi şekilde kullanılması gelecek nesillere aktarılması gerekiyor” dedi.   
Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Göl Festivali kapsamında 15 Temmuz demokrasi şehitleri adına düzenlenen Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonasının 5. ayak yarışları başladı.

Burdur Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) işbirliğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya İstanbul, Muğla, Isparta, Ordu, Antalya, İzmir ve Burdur olmak üzere 7 ilden 4'ü kadın, 45 sporcu katıldı.

Burdur Gölü sahil şeridinde oluşturulan parkurda sporcular, Standart 1 (0-110 bg), Standart 2 (111-179 bg), Standart 3 (180 bg ve üstü), Kadınlar Kupası ve TMF Kupası kategorileri ile flyboard yarışmalarında dereceye girebilmek için mücadele edecek. Sujeti ve Flyboard Şampiyonası Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından başlatıldı.

Başkan Ercengiz'den sujeti şovu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şampiyona öncesinde sujetine binerek şov yaptı. Ercengiz, sujeti üzerinde Türk Bayrağı açarak şovunu tamamladı.

Gazetecilere açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Festivalimizin üçüncü günündeyiz. Göl yoksa Burdur yok dedik. Buradan başladık işe. Festivalimizi kaybettiğimiz demokrasi şehitleri adına düzenliyoruz. Bugün burada TMF işbirliği ile sujeti ve flyboard yarışmaları düzenlenecek. Şampiyona bugüne kadar farklı illerde yapılmıştı. Şampiyonanın geçen yıl ilkini düzenlemiştik. Bu yıl da ikincisini düzenliyoruz. Sujeti ve flyboard şampiyonasının beşinci ayağı gerçekleşecek. Türkiye'nin farklı illerinden katılan yarışmacı arkadaşlarımız var. Şehir dışından 35 Burdur'dan da 10 olmak üzere 45 yarışmacı mücadele edecek. Burdur Gölü'nün kurumasına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Burdur Gölü bizim olmazsa olmazımız. 1970 yılı verilerine göre rakımının 858 olduğu Burdur Gölü, 2012'de 840'a kadar gerilemiş. Düşey eksende 18 metrelik bir kayıpla toplamda yüzölçümünün yaklaşık yarısını, hacminin de yüzde 40'ını kaybetmiş. Birçok nedenle gölümüz her geçen gün maalesef kurumakta. Bizler sorumluluk makamında elimizden geleni yaparak gölümüzü sonraki nesillere bırakmak zorundayız” diye konuştu.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz ise yaptığı açıklamada “Burdur Gölü’nün su kaybı var. Küresel ısınmadan kaynaklanan, yeraltı suların aşağıya doğru çekilmesiyle beraber su kaynaklarımız gün geçtikçe azalıyor. Suyu bilinçli kullanmalıyız. Tarımda vahşi sulamadan vazgeçip damla sulama sistemine geçmeliyiz. Mevcut suyumuzun en iyi şekilde kullanılması gelecek nesillere aktarılması gerekiyor” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.